Čistokrvni mušičar

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Eto mi ovde "glasamo" da li je čovek mušičar ili nije i svi imamo neke ozbiljne argumente. Samo me zanima da li mislite da bi se ovaj lik deprimirao ako bi rezultat "glasanja" bio negativan  :'(, odnosno da li bi se naložio ako bismo ga proglasili za čistokrvnog mušičara  :drool:. On, bre, očigledno uživa u tome što radi i siguran sam da ga uopšte ne zanima kako će to neko sa strane nazvati  :-*. 

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ma da je musicar, musicar jeste. Al sad sta je to cistokrvni uvek ce biti znak "?"  I to ne samo za njega vec za svakog.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
simpson H je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Simpsone, nema razloga da se baš ti cimaš zbog "čistokrvnog mušičara". Nema nijednog razloga da te on čini nervoznim. Opusti se.
Neko poštuje divljake, a neko poštuje one koji potroše 3000 eura godišnje samo na pribor. Ja poštujem isključivo one koji mušičarenje nose u srcu, a ne u novčaniku.
Kada čistokrvni, divlji mušičar razgovara sa mnom, ja ćutim i slušam. Kada nakinđureni bacač novca  pokušava da priča sa mnom o mušičarenju, ja se prozevam i jedva čekam da prestane ili nestane.
Naravno da postoje sasvim obrnuti slučajevi u svetu mušičarenja. Postoji gomila mušičara koji će netremice gledati i slušati vlasnika najskupljeg goretexa Simms, tek izašlog štapa od minimum 500e, još skupljeg čekrka..., a na skromnog čistokrvnog mušičara iz moje priče neće ni skrenuti pogled.
Razlikujemo se.

Ma nikad opusteniji nisam bio, cak sta vise, sve ovo sto pises mi je vrlo simpaticno. Samo sto odgovaras meni nevezano za pitanje koje sam malopre tebi postavio :D
Ajd' ponovo, da malo preformulisem?
Kako se zovu oni koji se ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?
Ja ne postujem divljake, sa takvima ne komuniciram, ne posmatram ni musicare kako su obuceni, to me ni najmanje ne zanima. Cenim ih samo po odnosu prema ribi, vodi i kolegama kao i po osobini da zele da podele sa drugima svoje znanje u svim segmentima musicarenja. Pocev od vezivanja musica, preko bacanja i taktika i tehnika lova musicarskim stapom. Najmanje ih cenim po slikama u novinama i casopisima jer statistika nije na njihovoj strani. Naime statisticki gledano, obicno se slikaju sa sumnjivim ulovima ostvarenim na sumnjiv nacin, sumnjivim priborom, pod sumnjivim okolnostima, a o tome se sazna tek posle nekog vremena. Ovo je cista statistika i nije upuceno nikome licno.
Može, Siki, sva ova pitanja koja te muče su mi omiljena tema. Ne brini, nećeš ostati uskraćen za odgovor na bilo koje pitanje. Samo, ima jedan problem. Ne pod ovim naslovom. Razvrstaj malo to.
Tebe već uhvatila zimska kriza? Auuu, dugo će to da potraje. Prerano si upao u davljenja. Šta ćemo da radimo krajem decembra, januara i februara?
Uskoro ću i ja na taj kolosek, ali to "uskoro" će biti negde decembra. Molim te da odložiš svoju znatiželju ako može. :hammer:
Sada džabe pokušavaš da se hvataš za gušu sa mnom. Kovem štuke, bodorke i ponekog krupnog grgeča, a imam ozbiljne namere i sa klenovima. Sve me koske bole od strimerisanja i još uvek sam usred sezone. Moja omiljena tema je i dalje "Danas sam mušičario".

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
simpson H je napisao(la):
Simpsone, nema razloga da se baš ti cimaš zbog "čistokrvnog mušičara". Nema nijednog razloga da te on čini nervoznim. Opusti se.
Neko poštuje divljake, a neko poštuje one koji potroše 3000 eura godišnje samo na pribor. Ja poštujem isključivo one koji mušičarenje nose u srcu, a ne u novčaniku.
Kada čistokrvni, divlji mušičar razgovara sa mnom, ja ćutim i slušam. Kada nakinđureni bacač novca  pokušava da priča sa mnom o mušičarenju, ja se prozevam i jedva čekam da prestane ili nestane.
Naravno da postoje sasvim obrnuti slučajevi u svetu mušičarenja. Postoji gomila mušičara koji će netremice gledati i slušati vlasnika najskupljeg goretexa Simms, tek izašlog štapa od minimum 500e, još skupljeg čekrka..., a na skromnog čistokrvnog mušičara iz moje priče neće ni skrenuti pogled.
Razlikujemo se.

Ma nikad opusteniji nisam bio, cak sta vise, sve ovo sto pises mi je vrlo simpaticno. Samo sto odgovaras meni nevezano za pitanje koje sam malopre tebi postavio :D
Ajd' ponovo, da malo preformulisem?
Kako se zovu oni koji se ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?
Ja ne postujem divljake, sa takvima ne komuniciram, ne posmatram ni musicare kako su obuceni, to me ni najmanje ne zanima. Cenim ih samo po odnosu prema ribi, vodi i kolegama kao i po osobini da zele da podele sa drugima svoje znanje u svim segmentima musicarenja. Pocev od vezivanja musica, preko bacanja i taktika i tehnika lova musicarskim stapom. Najmanje ih cenim po slikama u novinama i casopisima jer statistika nije na njihovoj strani. Naime statisticki gledano, obicno se slikaju sa sumnjivim ulovima ostvarenim na sumnjiv nacin, sumnjivim priborom, pod sumnjivim okolnostima, a o tome se sazna tek posle nekog vremena. Ovo je cista statistika i nije upuceno nikome licno.
Može, Siki, sva ova pitanja koja te muče su mi omiljena tema. Ne brini, nećeš ostati uskraćen za odgovor na bilo koje pitanje. Samo, ima jedan problem. Ne pod ovim naslovom. Razvrstaj malo to.
Tebe već uhvatila zimska kriza? Auuu, dugo će to da potraje. Prerano si upao u davljenja. Šta ćemo da radimo krajem decembra, januara i februara?
Uskoro ću i ja na taj kolosek, ali to "uskoro" će biti negde decembra. Molim te da odložiš svoju znatiželju ako može. :hammer:
Sada džabe pokušavaš. Kovem štuke, bodorke i ponekog krupnog grgeča, sve me koske bole od strimerisanja i još uvek sam usred sezone. Moja omiljena tema je i dalje "Danas sam mušičario".

E moj Mixe za mene sezona tek pocinje, zov Drine je isuvise jak da bih sad odustajao. Nego ja zbog ljudi onako da ne ostanu uskraceni za odgovor :D

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Mix, tvoj čistokrvni mušićar me jako podsjeća na jednog ribolovca iz mojeg mjesta, kojeg sam prvi put sreo prije šest-sedam godina na Savi. Osim načina na koji lovi ribu, u svemu ostalom podudara se sa tvojim opisom. Sjećam se kad sam ga prvi put vidio, pomislio sam "on je sigurno došao iz nekog starog filma". Naravno da me takav čovjek zanimao pa sam mu prišao, i pričali smo.....više se ne sjećam o čemu. Prošlo je otada par godina, neko vrijeme me nije bilo na Savi, da bih ga nekidan ponovo sreo, na istom prastarom biciklu, u istom ofucanom sakou, i sa onim istim blagim izrazom na licu...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Naravno da čistokrvni mušičar izgleda pomalo ofucano, jer u njegovom svetu nema nikakve šminke. Zbog koga bi on bio uredan? U divljini nema puno ljudi, a još manje finih dama. Reka je mesto na kome bezgranično uživa u nečemu sličnom meditaciji, tako da mu sopstvena spoljašnjost ne znači apsolutno ništa.
Takvo stvorenje izgleda kao nepismeni klošar, ali samo gradskim ili seoskim momcima koji na reku dolaze sa kobasicama i pivom, ne skidajući skupe patike i goretexe. Istina je sasvim obrnuta, oni su za njega "jad i beda".

Vrh Dno