crease fly!

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
982
Bay anchovy (Anchoa mitchilli) crease fly... Kad sunce obasja jata incuna, rdjasto-braon boja njihovih ledja postaje dominantna i izgledaju kao braonkasti oblaci u vodi. Velicina 2.

1000010460-2.jpg

Micro bait crease fly - malena, zelenkasta, vel 4.

1000010479-2.jpg

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
982
Ne tako dobro kao standardna crease fly. Imitira ribicu koja je na izdisaju, pa mora tako da se vodi... Nije idealno za aktivno pretrazivanje vode. Ok je za blic. Meni je bila zanimljiva zbog vezivanja. Drugo, malo je velika za plavu ribu, a za strajpera je taman. Klasicna crease se lakse veze kada treba da se imitira sitan plen.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Imas li neki video sa YT da znas da je dobar, da pogledam kako vezati crease fly

Sta ti se cini kao najcesce najbolja prezentacija?

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
982
Ovaj je OK:

Nije teska za vezivanje uopste. Ali ako radis seriju od nekoliko, preporucujem da koristis tanke medicinske rukavice, da se ne ulepis super lepkom. Najbitnije je dati muvi lep oblik i biti kreativan u ukrasavanju... to je sve.

Na crease fly najcesce pecam plavu ribu kada vidim da ima povrsinskih napada ribe. To puno zavisi od srece i naravno, godine. Ove sezone naleteo sam na samo jedan takav dan, i dobio sam jednu na crease. Idealno, za to je odlicna plivajuca struna. Posto jako retko tj. skoro nikada ne pecam plavu ribu plivajucom , koristim intermediate strunu. Sa njom crease fly tone, pa ispliva malo izmedju povlacenja. To je isto izuzetno dobra prezentacija. Pre skoro 25 god. ovom metodom sam dobio prvu yellowfin tunu, i od tada sam mnogo zavoleo ovaj strimer.

Njom sam lovio ovde kod mene strajpere, zubatice, palamide, luca... U godinama kada je bilo vise strajpera, puno puta sam pecao nanju tokom bliceva. Cesto i sa plivajucom strunoml. Takodje, za flats fishing/sight casting, crease fly je odlicna, kada treba da se baci imitacija ribice. Crease mozes da koristis i sa tonucom (crnom) strunom. Ne pecam tako cesto, ali kada je oseka, a struna tone brze, stavis crease fly da ne bi kacio dno. Lovio sam na nju i tako, ali to je ipak posebna situacija, jer nije uobicajena.

Vrh Dno