Ovaj je OK:
Nije teska za vezivanje uopste. Ali ako radis seriju od nekoliko, preporucujem da koristis tanke medicinske rukavice, da se ne ulepis super lepkom. Najbitnije je dati muvi lep oblik i biti kreativan u ukrasavanju... to je sve.
Na crease fly najcesce pecam plavu ribu kada vidim da ima povrsinskih napada ribe. To puno zavisi od srece i naravno, godine. Ove sezone naleteo sam na samo jedan takav dan, i dobio sam jednu na crease. Idealno, za to je odlicna plivajuca struna. Posto jako retko tj. skoro nikada ne pecam plavu ribu plivajucom , koristim intermediate strunu. Sa njom crease fly tone, pa ispliva malo izmedju povlacenja. To je isto izuzetno dobra prezentacija. Pre skoro 25 god. ovom metodom sam dobio prvu yellowfin tunu, i od tada sam mnogo zavoleo ovaj strimer.
Njom sam lovio ovde kod mene strajpere, zubatice, palamide, luca... U godinama kada je bilo vise strajpera, puno puta sam pecao nanju tokom bliceva. Cesto i sa plivajucom strunoml. Takodje, za flats fishing/sight casting, crease fly je odlicna, kada treba da se baci imitacija ribice. Crease mozes da koristis i sa tonucom (crnom) strunom. Ne pecam tako cesto, ali kada je oseka, a struna tone brze, stavis crease fly da ne bi kacio dno. Lovio sam na nju i tako, ali to je ipak posebna situacija, jer nije uobicajena.