Crvenperka

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Da, lepe su i borbene, hteo sam ja da se borim i jednom stukom blizu obale koje sam video, ali dok sam spremio stap za musicarenje stuke, povukla se u travi, bacao par puta i nista. Cekam zimu da trazim stuke tamo. Igleda da se pojavila stuka dok sam vadio crvenperku.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
komso,cestitke!crvenorepa mi je omiljena riba za nimfarenje.....zestoka na udici,nasrce na muvu bez imalo prezira i razmisljanja....idealna za fly!

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam pecao suvom musicom, mi je zovemo u prevodu "musica korpiva" ili "koprivina musica", ovde u rumuniji tu musicau koriste dobro u lovu lipljana i pastrmke. Nazalost nemam slike te musice a nisam nasao ni na internetu, ali evo nasao sam kako izgleda da muva.

Prilozi

• musca de urzica..jpg
    musca de urzica..jpg
    188,6 KB · Pregleda: 131
  • musca de urzica 1..jpg
    musca de urzica 1..jpg
    169,9 KB · Pregleda: 133
  • musca de urzica 2..jpg
    musca de urzica 2..jpg
    67,9 KB · Pregleda: 147

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
uspeo sam da nadjem  musicu.To je ona  sa crvenom guzom sa ovog linka http://www.flytying.ro/masa_muscarului/muste-transilvanene-372 ove ostale musice su iz raznih rumunskih krajeva. Ova musica uvek ima crvenu guzu jedine varijacije su kada rebra su zelene boje ili telo belo a rebra crne boje

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
evo jos nekih ribica na isto musici. Danas i bucove i beovice sam lovio istom musicom.

Prilozi

• mosnita astazi 005 (Medium).jpg
    mosnita astazi 005 (Medium).jpg
    142,6 KB · Pregleda: 172
  • mosnita astazi 006 (Medium).jpg
    mosnita astazi 006 (Medium).jpg
    151,8 KB · Pregleda: 198

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
lepe!cestitke!moramo ugrabiti jos ovo malo lepih dana da se zasitimo nimfarenja crvenorepe jer posle odlazi i ona u dubinu.....do proleca.... :(

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
koliko znam one su aktivne i kasnije u jeseni a i rano mozes ih pecati. Cim je otopli malo vise dizu se. Ti ih pecas u reci ili u kanalu? Da... kao sto si rekao "ugravi" lepe dane i uzivaj pecajuci ih. Ja cu sutra isto :).

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
onda cemo zajedno uzivati! ;) idem i ja sutra izjutra.....pecam ih na jednom kanalcetu blizu Vrsca,tj 15ak km od Vrsca....kanalce je raj za sitnu stuku ali ove godine se pokazalo kao idealno mesto za crvenperku,sarana,babusku......

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bravo Borise,i ja sam se uželeo nimfarenja ciprinida ,jer ove godine,osim početka proleća kad je baba nešto kratko bila na površini,vrlo su retki dani kada sam mogao da vidim bilo kojeg ciprinida koji se može nimfariti!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
zima...najgore moguce vreme za jednog musicara-ciprinidasa.... :D da vidimo,radi li se nesto po pitanju crvenorepe,motaju li se kakve posebne imitacije?ovog leta fantasticno sam prolazio na imitacije crvica,narednog leta u planu su mi suve muve...neki predlozi?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
imitacije mrava, pa na udicama npr. 16# palmer....prolaze dobro i male jednodnevkice...nema tu neke prevelike mudrosti, ako je raspoložena za hranjenje sa površine pokupit će bilo šta što joj deluje kao insekat kojega može progutati.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
hvala na predlozima,Seb! :tbumb:
bas cu to i probati.....cak cu biti bezobrazan da joj ponudim klinkhamera!mislim da ce proci test.... :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa da, "klinkič" verzija mrava. najinteresantnije bi ti možda bilo da joj ponudiš imitaciju insekta koji je u tom trenutku na vodi. pre nego počneš mahati zastaneš, posmatraš kako diše voda taj dan i taj tren... tome se prilagodiš i onda loviš, takav lov je za mene pun čari... naravno,da može i drugačije ali probaj i tako.

U mnogim prilikama za uspešno mušičarenje u svoj svojoj lepoti je važno držati se pravila "Match The Hatch".

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
za musicarenje crvenperke mozes sam koristio ove musice sa slike, a najvise sam forsirao prvu koja se dobro pokazala i u musicarenju beovice.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
hteo sam sam jos reci nesto, ali sam iz greske pretisno post, tako da cu sada reci. Dobro radi i sitni red teg, bambulica u raznim bojama, mislim da ako kupi sa povrsine mozes joj baciti bas razlicite sitne musice i da imas uspeha u lovu. Videcemo kakva ce nam sledeca godina biti u musicarenju crvenperke. Interesantne su crvenperke sto bas rano u prolecu su aktivne pa cak i kasno u jesen, ako nemas drugo sta pecati uvek ces moci da se provodis pecajuci crvenperke.

Vrh Dno