Cudoviste iz Morace

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mozda sam promasio topic ali ne mogu naci "ribe nasih voda" ili kako se vec zove

pa evo ovdje uhvacena na Moraci prije 3 dana od strane Srdje Mugose-Bleki

Da se skine kapa covjeku o ovome neki samo sanjaju.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
E sad posto sam totalni amater - koja je ovo (pod)vrsta ribe... :doh:

Cime je ulovljena, u koje doba dana, kojim priborom i sl...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Musicarcem,varalicarcem,mrezom ili strujom
--Samo pitam--

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
ko pita ne skita fox

a inace zkacena je na mepsa 4-ku

a u plicaku dotucena sa dugom devetkom jedan metak u glavu

hahahahaha tako se to radi u CG

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
asader je napisao(la):

NIMALO MI SE TO NE DOPADA ALI NIMALO TOTALNO OFF-METAK DUGE DEVETKE CCCCCCC

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Fox lovio je sa stijene na Mepsa Agliu bjelog 4 velicina
kad je dovukao ispod stijene nije imao izbora jer nema se gdje izvaditi a da je pusti na dlaku
pa da je vodi 100 m nizvodno gdje je jedini prilaz vodi nije mu padalo na pamet
jer to je riba od 11 kg i ne pusta se dlaka isto kao kao sto se ne pusta ni mladici 

Bogdane  ovo je Glavatica(vrsta pastrmke)  podjednako luda i jaka
kao Mladica zato je pucao sa stijene u nju sa dva metka jedan je u glavu pogodio i to je to.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Relativno je razumljivo (ako je zeleo da je ponese kuci i pojede sto bi meni bilo zao sa ovakvom ribom) sto je iskoristio vatreno oruzje da "prihvati" ulov, ali najzanimljivija stvar koja me muci...

Da li je duga devetka uobicajen deo ribolovackog pribora...mislim ne znam gde da je zadenem u moj musicarski chest pack :lol: Drugo... sta sa njom ako se gazi - mora da ide unutar kombinezona...moze da nazulja ako se nosi oko pojasa...uz to...u tom slucaju ne sluzi bas 100% svrsi...pretpostavljam da se ne nosi samo zbog ribe vec i zbog susreta sa ljudima...tesko je potegnuti je brzo iz kombinezona :lol:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Posle obilja slika i klipova koje je postavio asader gde vidimo rasporene ribe u sudoperi ili dnevnoj sobi, konacno osvezenje u vidu fotografije iz prirode :D
A za to da ne bude bas sve idealno pobrinuli su se meps cetvorka i duga devetka.
Zao mi je sto ovo gledam na prvom musicarskom forumu u Srbiji. Ovde se uopste ne radi o za i protiv C&R i nema potrebe za komentarima na tu temu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Fantastičan ulov!!! Mada mi način privođenja baš i ne prija  :'( Dođe mi malkice kiselo u stomaku pri pomisli na scenu sa upucavanjem  :rambo:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Administratori brisite ovo,mislim da ja svaki komentar suvisan.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nema razloga za brisanje, to je nasa realnost. jedini razlog da se obrise je sto je na leptira uhvacena,a to i nije neki razlog

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
asader je napisao(la):
ko pita ne skita fox

Ja mislim da je ubijanje ribe koja je več predodređena za tiganj ili prepariranje normalna i česta pojava. Naravno je da neće moći da živi u stomaku lovca ili decenijama visi živa na zidu kao trofej. Naravno da je ubijena. Ja zaista ne vidim tu ništa čudno. U normalnim zemljama preporučuju se veoma grozne naprave za tu namenu, poput raznih čekića, kuka... Za najmenje plemeniti način ubijanja ulovljene ribe smatra se ostavljanje da se postepeno uguši na suvom, baš kao što većina nas često čini.
Ja samo mogu reći svaka čast uspešnom ribolovcu, koji je pokazao potencijal prelepe Morače i čestitam mu na plemenitom načinu usmrćivanja ove velike životinje.
Pitam ove što im se ne sviđa kako je to uradio, kako bi oni usmrtili ovoliku ribu? Da li bi je ostavili da joj se osuše škrge i postepeno umire od gušenja? Da li bi je lupkali nečim po ogromnoj tvrdoj glavi? Šta?
Nemojte samo opet da me neko laže da bi kapitalnu glavaticu vratio u vodu.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Prvo nije uhvacena na muvu kao sve ostalo sto ide uz to a "TO" znaci da niceg sportskog nevidim ovde,a DUGA DEVETKA-METAK-GLAVA nezelim ni da komantarisem..
Pa zar nije mogao a verujem da jeste otpustiti kocnicu do te mere da ima ribu na stapu a ne da se ona  bukvalno oseti slobodnom vec samo da je kontrolise,sidje sa stene ode na pristupacnije mesto i izvuce iz vode.
Ili lepse receno navuce ribu na mesto na kom bi odradio hvatanje i izvlacenje iz vode-ALASI na Djerdapu vadeci somove ne koriste ovo sto ovaj urade pa ONADA STA RECI a hvataju 15 puta vece ribe :( :( :( :( :( :( :( :(

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je sajt za ljude koji se bave musicarenjem i koji vole sofisticiranost ovog nacina ribolova nad drugim oblicima istog,znaci da postoji svaki razlog da ovakva realnost bude potpuno ignorisana,sto zbog vrste mamca na koji je uhvacena riba, sto zbog apsolutno-mesaroskog pristupa izvlacenju ribe.Ako bar spoznajem ovakve stvari svakodnevno(ovdasnji lovci u danima mresta nemaju problema da zadju u ritove i pucaju u kapitalne stuke i sarane),ne  moram to gledam na omiljenom sajtu.Ne osporavam nacin hvatanja ribe(iako ovaj sajt nije prava adresa),ali nema opravdanja za nacin izvrsenja eutanazije nad ovakvom ribom.Bas me zivo interesuje sta su uradili sa ribom.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ajmo ovako,upucao je  :doh: :doh: i izvadio je gde, tu sa stene ili nasao prikladno mesto da je dohvati??

Vrh Dno