Cudoviste iz Morace

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
A šta ako je "nafilovan" deo priče o štapu i Meppsu? Možda je to dodato! Koliko često ljudi nose varaličarski štap u jednoj, a pušku u drugoj ruci? Mnogo ređe nego što nose samo pušku... A i koj će mu vrag puška u ruci? Peca ribe i lovi divljač? Ili su i glavatice divljač?

Sve u svemu, da se ovo desilo na mojim terenima, a da ovako lepo javno postoji slika kao dokaz, ja bih je poslao udruženju kao dokaz protiv ovog krivolovca i nadam se da bi protiv njega bila podignuta nekakva prijava. Makar bih mu zabranio uzimanje dozvole za sledeću sezonu, mada je pitanje da li je on uopšte ima... Važno da ima pušku!!  :doh:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ipak nije puška u pitanju, već pištolj, mada ne menja bitno stvari, osim što je lakši za nošenje. Ovako kako je predstavljeno, ulov se nikako ne može smatrati sportskim i zaslužuje osudu. Na trenutak mi se samo učinilo (glava ribe deluje sasvim OK) da je vatreno oružje ubačeno samo da se dobije na dramatičnosti, koju neki ribolovci neobično vole. A možda sam i naivan  ???. 

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ma u stvari i da je izmišljeno, koji iskreni ribolovac bi se time hvalio. Baš sam zbunjen!

Brutallis

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2008.
Broj reagovanja
0
Mislim da je ovakav ulov vredan divljenja,ulovljena je dozvoljenom metodom
ribolova.Koliko nas je videlo i sliku glavatice , a kamoli ulovilo ovako
divnu ribu.Moja zamerka je na kvalitet fotografije.
Da sam je ja ulovio slikao bih se u 50 poza i angazovao profesionalnog fotografa.
O drugom delu price NO COMENT

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Da je ulovljena, to jeste!
Da je na dozvoljen nacin, e to vec nije.
Gospodin je pucao na ribu dok je bila u vodi. To je krivolov i tacka.
Diciti se ovom slikom je isto sto i slikati se sa trofejnim jelenom koga si mlatnuo kolima dok je pretrcavao put.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Da je na dozvoljen nacin, e to vec nije.
Gospodin je pucao na ribu dok je bila u vodi. To je krivolov i tacka.
pa mogao je i kukom da je prihvati,to bi ti bilo sportskije? uhvacena je sportski,a mi mozemo samo da mu zavidimo.
jedina nenormalna stvar je nosenje pistolja,i to je po meni jedini kriminal

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ova tema je otvorena da se prikaže "čudovište iz Morače", a ne da nam drže lekcije zagovornici jedne ili druge kulture.
Opet gledam ovu neman i oduševljen sam da u Morači ima toga. Kada bi ta bogata i lepa reka dobila bolje gazde, prevazišla bi sve reke Jadranskog sliva svojom mušičarskom atraktivnošću. Ja sam mušičario na Morači i ta reka je od mene dobila najvišu ucenu za sve, osim za gazdovanje. Nikad nisam bio na lepšoj i pogodnijoj pastrmskoj reci. Kada bi se mramorna pastrmka i posebna vrsta ili forma potočne pastrmke, kakve sam video samo u Morači, namnožile, svet bi dobio jednu od najlepših salmonidnih voda.
03eurog22.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hmmm...prvo - za takav ulov najvažnije je nači se u pravo vreme na pravom mestu; drugo - nošenje oružija u divljinu za nekoga je opravdavajuče jer možda mu to daje nekakav osečaj sigurnosti ili opet ima neke svoje skrivene motive...; treće - "ako je priča u potpunosti istinita"  pucanje u takvu ribu, koju je malo pre zakačio mepsom, može biti odluka ribolovca u panici...možda nije imao ni kuku ni meredov, možda je bio u nezgodnom položaju, možda je ovako a možda onako...Kako god riba je ulovljena ali ne na takav način kako mi mušičari to želimo doživeti. Da se ja nađem na pravom mestu u pravo vreme sa adekvatnim mušičarskim priborom ja bi ju probao bocnuti "muvom" bez kontra kuke, skako bih u vodu, plivao ako treba (jedino virove ne bih istraživao  :D)...takava je moja ff filozofija. Sto ljudi sto čudi, a da bi smo osudili nesportsko ponašanje jedna slika (bez vidljivh dokaza) nije samo dovoljan dokaz pored jedne priče.  U svakom slučaju prelepa riba, fotografija i nije baš neka na žalost i ribolovcu koji ju je ulovio svaka čast. Da sam ju ja ulovio sada bi i dalje plivala i vladala u smaragdnim dubinama.  :smoke:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Evo još jednog monstruma od glavatice (mramorne pastrmke, soške pastmke)
marmorata2.jpg

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Evo i pritoke u kojoj se mresti. Bio sam na ovom mestu. To je čuveni mušičarski revir "Kanjon Mrtvice".
Samo mečke i dva mušičara godišnje. Ovde sam i ja poželeo da imam pištolj kod sebe. Kada sam otišao uzvodno par kilometara od ovog mesta, našao sam se u mračnom kanjonu, među debelim stablima bukve i crnog bora. Nigde putanje, niti traga čoveka.
173773.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je prekrasna riba i prema slikama morača me dosta podseča na našu soču, sam pa još nisam obiša ni jednu ni drugu reku ali sigurno hoču i jednu i drugu (kad tad) pa za sada ne mogu govoriti mnogo. Soča je predivna i pored soške pastrmke živi i još jedna autohtona vrsta - soški lipljen. Koliko mi je poznato tog lepotana pored Soče ima još i predivna reka Morača "gde lipljena ima od izvora pa sve do 20 km od Podgorice". Možda pored ovakvih monstruma Morača krije i ogromne lipce  ;) ... Još da se sprovede kakav pametan režim hmmm 8) To je veliko prirodno blago, samo te dvije reke (neračunajuči njihove male pritoke) imaju te dvije vrste u celoj evropi. To treba očuvati!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ima lipljena, ali ih ja u tom jednom danu na Morači iznad ušća Mrtvice nisam primetio. Video sam ih u Mrtvici. I na jednoj i na drugoj reci lovio sam samo osrednje pastrmke, koje se razlikuju od crnomorskih. Čini mi se da su ovako izgledale.
ma2.jpg

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Niko ovde Mix ne drzi lekcije ili namece svoje misljenje,jednostavno razmimoilazenje u shvatanju sustine stvari,cini mi se da su neke mnogo vece ribe vadjene iz vode suptilnijim metodama,ali posto ocigledno ovakve kontroverze uvek privuku najvise paznje eto vagasmo,vagasmo i ne  slozismo se.Riba jeste fascinantna ali ostatak price nema mnogo veze ni sa musicarenjem ni sa sportom.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma, ostavite taj ostatak priče, koji možda i nije istinit. Mi ga čak i nismo čuli od samog ubice čudovišta iz Morače. Prvi deo priče je mnogo važniji i lepši. Ja se radujem kada neko ulovi ribu. Nije mi žao zbog toga. U borbi ribe i sportskog ribolovca uvek sam na strani ovog drugog, jer i ja sam takav. Takav mi je sport- borba da savladam što više riba.
Evo, i ja sam danas zakačio neman od štuke. Leđa su joj bila debela kao butina sumo rvača. Štapče je bilo slabo, kao i struna, ali da sam je privukao do sebe uradio bih sve što mogu da je zgrabim i nokautiram. Ej, štuka od 10 kila na mušičarski štap AFTMA 5. Pa, to bi bio svetski rekord!    Ali, pobedila je štuka. Da sam imao automatsku pušku ili top, drugačije bi se završilo. :doh:

Vrh Dno