Cudoviste iz Morace

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Momci, ja sam mušičar i ne priznajem ulove ostvarene drugim načinima, koliko god da su veliki. Čak ne priznajem ni ulove iz revira, ali to je druga tema.
Ovaj ulov je vredan pažnje svakome ko zna šta je glavatica i koliko je sreće i znanja potrebno da se ovakva kapitalka, koja zagrize nečiju udicu jednom u 20 godina, ulovi. Nama mušičarima možda nije dovoljno sportski uloviti je varalicom, ali je lep prizor videti da glavatica (Salmo marmoratus, Soška pastrv) može da dostigne ovolike dimenzije u poluopustošenoj Morači.
Ne znam otkud ribolovcu pištolj, ali da sam ga ja imao kod sebe i ugledao ovu babarogu, postupio bih na isti način. Zato molim Asadera da prenese moje pohvale i pozdrave tako uspešnom i sportskom ribolovcu. Svaka mu čast.
Ja ne znam da li ovi kritičari njegovog postupka uopšte mogu da zamisle snagu glavatice od preko 10 kg i konfiguraciju obale Morače?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mix cenim ja da si ti apsolutno pragmatican kao ovaj djetic,ali ovome nije mesto ovde.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Pa ocigledno je tako upucanu nategao koliko je mogao (alal vera stapu) pa je podigao do sebe na steni?
Malo mi ne pije vodu,verovatno je sisao tamo gde je pristupacnije i uzeo jer sto je mogao da uradi i dok je bila ziva na udici..

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma samo slika izmamljuje oduševljenje. Meni je drago da vidim da ima ovolike glavatice, makar i podvodnom puškom da je ukokana. U stvari, ko poznaje Moraču, zna da 90 % glavatica tako izgubi život u toj reci. Ako je ova ulovljena varalicom, svaka čast. Priznaćete da su šanse da je neko izmušičari ravne nuli, tako da nema razloga da nalazimo zamerke za najsportskiji ulovljenu krupnu glavaticu proteklih nekoliko decenija.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ova diskusija moze ovako u nedogled,meni gorak ukus u ustima ostavlja saznanje da je doticni gospodin u arsenalu orudja-oruzja imao i pistolj,sto je meni sasvim dovoljno za los utisak.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
asader je napisao(la):
ko pita ne skita fox

a inace zkacena je na mepsa 4-ku

a u plicaku dotucena sa dugom devetkom jedan metak u glavu

hahahahaha tako se to radi u CG

Ja mislim da je ubijanje ribe koja je več predodređena za tiganj ili prepariranje normalna i česta pojava. Naravno je da neće moći da živi u stomaku lovca ili decenijama visi živa na zidu kao trofej. Naravno da je ubijena. Ja zaista ne vidim tu ništa čudno. U normalnim zemljama preporučuju se veoma grozne naprave za tu namenu, poput raznih čekića, kuka... Za najmenje plemeniti način ubijanja ulovljene ribe smatra se ostavljanje da se postepeno uguši na suvom, baš kao što većina nas često čini.
Ja samo mogu reći svaka čast uspešnom ribolovcu, koji je pokazao potencijal prelepe Morače i čestitam mu na plemenitom načinu usmrćivanja ove velike životinje.
Pitam ove što im se ne sviđa kako je to uradio, kako bi oni usmrtili ovoliku ribu? Da li bi je ostavili da joj se osuše škrge i postepeno umire od gušenja? Da li bi je lupkali nečim po ogromnoj tvrdoj glavi? Šta?
Nemojte samo opet da me neko laže da bi kapitalnu glavaticu vratio u vodu.

Vidi Mix,
Nekada ti je bolje da precutis!
Kapitalna pastrmka je isuvise lepa i uzvisena da bi bila izvadjena samo jednom.
Sto se susenja skrga na obali tice, shvati indijanac da vecina nas vraca ribu u vodu, kako bi je izvadili jos koji put. "Za najmenje plemeniti način ubijanja ulovljene ribe smatra se ostavljanje da se postepeno uguši na suvom, baš kao što većina nas često čini", Ti joj radi sta hoces: sisi je, melji, drobi, lomi,.... ja je ljubim i pustam! Nemoj pokusavati da se poistovetis sa ostalim musicarima. Ti si kasapin. Riba nije svinja pa da najveca mora da zavrsi u zamrzivacu. Sitnija riba je ukusnija, mada ti to vec znas. Probaj da se vratis sa musicarenja na kome si pustio svaku lepoticu koju si ulovio, pa u povratku u ribarnicu da kupis ribu. Ali ti si operisan i pecas zbog hrane. Da nisi gladan, daj neki ziro racun da ti pustimo novac!
Kako mozes da podrzavas ovog kasapina, mafijasa, kriminalca, KRIVOLOVCA. OVO JE KRIVOLOV MAJSTORE. ZA OVO SE IDE U ZATVOR. Devetka nije meredov a slika pastrmke bi bila jos impresivnija da je riba uslikana pri vracanju u vodu. -,-,-,-,- i mixu i ovom vanzemaljcu svaki dan dok se ne ohladim......A necu skorije

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Izmedju ostalog, Drago mi je da se to tako radi u crnoj gori. Zato je verovatno i CRNA. Ekoloska drzava?!
Na pecanje idete sa dugim devetkama. Kako su vam cuvari, ima li ih ili ste ih sve potamanili?
Za koga nosite utoku na pecanje? Ima li jos koja riba osim te mucne koju ste utokali?
Sledeci put probajte sa strujom, manje se cuje

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Compshop mi je sve simpatičniji. Zaboravlja da je na toj vodi sve uobičajeno i da je ovaj trofej odavno osuđen na smrt u pričama gnjuraca sa podvodnim puškama i dinamitaša sa Morače. Sportski ribolovac je znao da je njegov trofej riba života, koja se ne vraća ni u Američkim filmovima poput "River runs through it".
Jeste malo čudno ovo sa pištoljem, ali to što je odneo ovu babarogu nije nimalo čudno. Verujem da ovaj pravi ribar čak ni ne nosi foto aparat, jer u ribolov se ne ide da bi se slikao, već uživao u sportu i nadmetanju, koje kao rezultat ima dobar ili loš ulov. Među ozbiljnim sportskim ribolovcima nošenje fotoaparata je malo ped..ski. Jesi li pošao u ribolov ili na slikanje?- logično je pitanje.
  Sećaš li se smeška na licu onog tatice, kada je svojim sinovima pokazao svoj ulov u filmu "River runs through it"? On je ribe ubio i to je prikazano u najpoznatijem filmu među mušičarima.
Pa naši časopisi su puni fotografija mrtvih lipljenova, pastrmki i mladica, koje vise u odeljcima pod naslovom "Liga trofeja". Nisam čuo da je priznat neki trofej koji je oslobođen. Trofej nije riba koju ribolovac pusti, već ona koju obavezno zadrži. Gospodin sa slike je ulovio TROFEJ i ponašao se u skladu sa tim.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Sve je to lepo, nego kada potamane ono malo sto im je ostalo po Moraci, Zeti...Zaputice se u Srbiju i Bosnu, A lose navike se tesko lece. Ponekad je dovoljan jedan postupak da shvatis koliko je neko los covek zaista. Ko bi se druzio sa ovim likom sto puca na ribe?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Prijatelju, nije on ulovio trofej nego ga je upucao i izneo na obalu,i svako tvoje insistiranje na razumevanju ovakvog cina sve vise podriva kredibilitet koji si stekao(bez obzira na neka razmimoilazenja u misljenju)u mojim ocima.Jasno je da je lik primetio ovakvu ribu(ovakve komadine vrlo lako ponekad odaju svoje prisustvo),poneo stap i pistolj,dovukao do puskometa i zavrsio posao.Da je frajer, izvukao bi je rukom pa onda neka na obali izvrsava svakakve sodomije na njoj,ovako covek je upucao ribu a onda se slikao sa njom,mogao je da bude toliko uvidjavan pa da okrene ribu da joj se i vidi ta rupa.    

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Nemojte samo opet da me neko laže da bi kapitalnu glavaticu vratio u vodu.
Evo ja neću da te lažem... I sam znaš da bih je ja vratio. Šta više, plakao bih kao malo dete ako bi slučajno na neki način uginula dok bih je otkačinjao i slikao se sa njom (a vala bi imalo šta i slikati!).

Inača ovoj temi sigurno nije mesto pod grupom tema "Mušičarenje pastrmke!. Ja bih ovo prebacio u "Ribolovačke priče". Ova je priča o tome kako je jedna divna riba ubijena... Priča je zanimljiva i sa ihtiološke strane, kao podatak o ribama naših i komšijskih voda.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro, de, preterao je sa tim pištoljem, mada je meni to simpatična ideja. Znam da postoji tip ljudi koji bi plakao za pastrmkom kada bi video tako nešto, ali ja sam više od onih koji bi plakali kada bi mu se otkačila i pobegla, jer bih navijao za ribolovca.
Skrenuli smo sa teme. Ima o postupanju sa ribama poseban deo sajta. Ja sam čak pokušao da otvorim temu o previlnom ubijanju i zadržavanju riba, po uzoru na zapadne uemlje, ali su moderatori blokirali to, pod izgovorom da ubijanje riba ne ide sa mušičarenjem. Zbunjen sam, jer sam ja uglavnom gledao mušičare kako ubijaju ribe u protekle 22 godine. ???
Ko želi da piše o postupanju sa ribama, može da otvori ili poseti adekvatnu temu.
Ovde, ja samo mogu da čestitam srećnom ribolovcu na veoma vrednom trofeju, do koga se teško dolazi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
znam lika koji svake godine na zeti bar 2-3 ovakve uhvati,sportski, a takodje znam da je bilo nesportskih ulova takodje na zeti od preko 20kg glavatice, meni je kao klincu jedna ovakva lovila ukljeve bukvalno na metar od mene,a bio sm u vodi, zabacim ka njoj ona uzme i najlon popusti, tako je brzo presla na drugu stranu zete da nisam stigao ni da pipnem dril. zeta a i moraca su reke izuzetnih kapaciteta i mogucnosti,ai,nazalost, ronioci i strujasi kao i nobelovci jebase majku ribama

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pitanje je sekunda kada će crnogorske vlasti shvatiti šta su Zeta, Morača, Tara, Piva, Lim i Ćehotina. Onda će Slovenija i Bosna dobiti strahovitu konkurenciju, jer su crnogorske reke prelepe.
1354735132_b90622e41e_o.jpg

tara1_v.jpg

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
UH  ???. Treba prebaciti ovu temu na drugo mesto.
Morača je jedna od najlepših reka koje sam video i prava je šteta što njena ribolovna atraktivnost nije ni blizu normalnog nivoa. Zato stvarno raduju vesti o ovakvim ulovima koje mu dođu kao ohrabrenje i nada. Ne smeta mi taj mepps (to je ipak legalan način lova), ne mogu da zamerim ni što je odneo ribu (ima pravo na svoj izbor), ali je ostatak priče degutantan. Hipotetički, da sam ja slučajno akter ovog događaja osećao bih se kao da i nisam nadmudrio, savladao, pobedio ... tu ribu. Kao uteha mi ostaje i velika sumnja da je taj metak uopšte postojao i da je taj deo priče "nafilovan".

Vrh Dno