D.A.M

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ako smem ja da kazem. Kada zakacis veliku ribu na velikoj vodi, shvatis koliko ti je bitan beking, ril i veliki precnik rotora. Cekrk cuva strunu a precizan ril ti omogucava da povlacenjem strune izvuces ni manje ni vise od onoga sto ti je dovoljno. Na recicama, priznajem moze i bez ovoga. Sad necu da izvodim arogantne zakljucke na konto tvog ribolova, ali svakako ima smisla kupiti dobar cekrk, kao i ostali pribor. Nekome je i yugo dobar auto.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
druze moj,kazi ti meni koliko si puta prosle godine koristio dril?sa tipetom 0.14-0.15 retki su trenutci kada zatreba,i meni i vecini sa ovog foruma.koliki ce klen da ti udari(pricam o klenu jer u srbiji velike pastrmske vode nema)na stap da bi ga upotrebio?
nemoj da mislis da neumem da pecam.ja sam ribolovac 1/4 veka,i mozda sam malo preterao tvrdeci da je cekrk beskoristan.ali decko koji je pokrenuo temu tek pocinje da skuplja pribor.saberi koliko si ti dao za svoj?ja nesmem ni da pokusam.nisu svi imucni da se otvore za sve od jednom.vazno je da pocne da peca a kad nesto sam nauci lako ce proceniti sta mu je potrebno

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
druze moj,kazi ti meni koliko si puta prosle godine koristio dril?sa tipetom 0.14-0.15 retki su trenutci kada zatreba,i meni i vecini sa ovog foruma

Hvala bogu, prosle godine u vise navrata. Ali imas pravo. Hronolski jeste na zadnjem mestu, sto ipak ne iskljucuje kvalitetan cekrk kao potrebu. Sad da li treba u startu da izdvoji veliku sumu za njega - moj odgovor je ne.
Pozz

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
druze moj,kazi ti meni koliko si puta prosle godine koristio dril?sa tipetom 0.14-0.15 retki su trenutci kada zatreba,i meni i vecini sa ovog foruma.koliki ce klen da ti udari(pricam o klenu jer u srbiji velike pastrmske vode nema)na stap da bi ga upotrebio?
nemoj da mislis da neumem da pecam.ja sam ribolovac 1/4 veka,i mozda sam malo preterao tvrdeci da je cekrk beskoristan.ali decko koji je pokrenuo temu tek pocinje da skuplja pribor.saberi koliko si ti dao za svoj?ja nesmem ni da pokusam.nisu svi imucni da se otvore za sve od jednom.vazno je da pocne da peca a kad nesto sam nauci lako ce proceniti sta mu je potrebno

Pocetnik ima smisla da kupi pribor od par desetina evra jedino ako zeli da proveri da li uopste sebe vidi u musicarenju. Ako je vec resio da ce da bude musicar onda 50e datih za stap-cekrk-struna su bacene pare. Uostalom nista drugacije nije ni za varalicarenje, saranski ribolov ili pecanje na plovak. Musicarenje se po priboru ama bas ni malo ne razlikuje od bilo kog drugog nacina pecanja. Koliko para-toliko muzike, vazda bilo i bice. Naravno svuda ima ekstrema i izivljavanja i preskupih stapova i preskupih cekrka i preskupih varalicaraca i preskupih masinica,...ali toje vec za one koji mogu i zele da plate svoj hir.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sasats je napisao(la):
.ali zato za stapove ne zalim,jer stap mora da bude vrhunski.
moj ti je savet da za male pare kupis taj cekrk i da cekas da naleti povoljno drugi
simpsone ,potpuno si u pravu.ja neznam oko cega se ubedjujemo?to sta ti pises sam i ja rekao :doh: decko neka proceni koliko je spreman da potrosi.ali mu ja jos jednom savetujem da baci akcenat na stap i strunu koliko god je u mogucnosti.cekrk za pocetak moze bilo kakav.vazno je samo da sto pre postane jedan od nas :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čekrk sa slike je simpatičan. Ako je ispravan može da posluži kao dobar i lep oldtajmer, čak i na solidnom i modernom štapu.
Kad se rasklacka, stavi ga u vitrinu i kupi nov.

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
:doh: Uh ljudi gde vi odoste sa ovim cekrkom.Znam i ja da on spada u jevtine stare cekrke, znam i koji su dobri i skupi .Nemam problema s lovom .Problem je sto me privlace mnoge stvari u zivotu (motori,pc,fotografija itd.)a nemoze se na sve strane.Zato mi treba jevtinija ali solidna oprema.Ovim me zarazio jedan jagodinac.Dopada mi se ali neznam koliko ce da me drzi pa nebih pucao neku vecu lovu u startu.Nadam se da me razumete.Prioritet su mi manje reke i jezerca.Ne nameravam da postanem profi musicar ali volim da provodim vreme u prirodi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
za manje recice ti je dobar, ali ako ne stipa kanap, a to ces znati ako ga pogledas sa unutrasnje strane cekrka izmedju kalema i ostatka cekrka, ako ima prostora za kanap da prodje obicno ne valja, pogotovu ako se pri izvlacenju kanapa cekrk nekontrolisano okrece, tj ako mu kocnica ili sta vec ne radi.

molim malo iskusnije da mu bolje objasne

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Upravo kako si i napisao,sve navedene boljke posedovao je moj prvi cekrk marke viva,zato sam "progledao"kada sam kupio bolji cekrk.

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
Odustao sam od D.A.M. Evo jos tri modela sa povoljnom cenom.

Prilozi

• 21683.jpg
    21683.jpg
    5,2 KB · Pregleda: 341
  • 27802.jpg
    27802.jpg
    112,9 KB · Pregleda: 278
  • 28781.jpg
    28781.jpg
    35 KB · Pregleda: 256

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
1.Okuma 280S
2.Cormoran Flycor 5/6 145gr.
3.Okuma SLV 56

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moj prvi cekrk je bio cormoran mislim da je isto bio fly cor ali jednostavniji od ovog.platio sam ga koliko se secam 40ak maraka.kada sam ga prodao bio je u super stanju i pored ceste upotrebe.
eto toliko mogu da ti pomognem.druga dva nisam video uzivo ali marka obecava.
ma sve je to u istoj klasi,uzmi najlepsi

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ja imam neki slican flycor i sluzi, nije vrhunac ali meni je dovoljan za sada

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
1.Okuma 280S  kosta 27 EUR
2.Cormoran Flycor 5/6 145gr.  kosta 37 EUR
3.Okuma SLV 56 kosta 84 EUR

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
3.Okuma SLV 56

Ja bih bez razmisljanja uzeo ovaj model i to najvise zbog izgleda,za moj (ne)ukus prelep cekrk.
Koje su cene gore navedenih cekrka?

U isto vreme smo pisali post,sad videh da si stavio cene :)

Vrh Dno