Dan za pamcenje

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Poruke
10.094
Broj reagovanja
1.130
Lokacija
Čačak
A sportski je sto slicne sacme stavljamo na muve? sta fali sacmama na predvezu?
mesas babe i zabe, sportski je uzimati ribu u granicama zakona ili jos bolje pustati je, ili, koristiti udice bez kontra kuke, primeren pribor....
 

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Poruke
3.721
Broj reagovanja
133
Lokacija
Pančevo
oholi je napisao(la):
... sta fali sacmama na predvezu?...

Off Topic: Ruiniraju zabačaj i ponašanje celog sistema. Inače su zabranjene na takmičenjima. Ja ih lično ne koristim ne zato što eventualno "nisu sportske" nego zato što od zabacivanja i mušičarenja sa sačmama na predvezu nema ništa. Negde davno zapisah da je to kao lov mrene sa kotrljajućim olovom :D

Probajte tonući predvez, više otežanu muvu, tanji i duži predvez,... Ako ne uspe znači da je riba pobedila :)
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.054
Broj reagovanja
842
Ok slažem se da je bitno ponašanje prema ribi i prirodi i to da se lovi na mušicu i da se ne odnosi kući more ribe a ne metoda mušičarenja. Znači ribolovac-mušičar i njegov odnos prema rijeci je bitan a ne to da li mu je na predvezu stavljeno olovo na udici ili pored nje te da li nosi kući 2-3 ribe ili sve pušta :tbumb:
Osim toga nesumnjam u MIKIJEVE namjere i njegov odnos prema rijeci :bye:
 

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Poruke
205
Broj reagovanja
0
Opet je stvar etike, da li ce ribolovac sa sobom poneti jednu, deset ili ribu vratiti..., tonuci predvez, lakse je staviti olovnu dramlijicu i posle je skinuti, zavisi od situacije na vodi, nego menjati tonuci predvez, ili tungsten stavljati na udicu, mozda i njega treba zabraniti jer je tezi od olova, osim na takmicenju na kojem vise stvari nije dozvoljeno, mislim da se treba opustiti, musicariti i uzivati u prirodi i ne biti u grcu, to je samo kod na u Srbiji polemike kako bi covek dobio na tezini, moja rec vredi otprilike oko kilo, kao jedna dobra pastrmka, mislim da sam to negde zapisao  ??? ??? ???
 

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Poruke
216
Broj reagovanja
0
Lokacija
Podgorica
Ovako...nije to klasicna sacmica,vec olovo od 1gr ako je voda dublja ili od 0.5gr ako je plica. Nije okruglo , vec duguljasto. Moje nimfe ne ptezavam,pa zato stavim po potrebi otezanje iznad nje. Jeli sportski ili ne,misljenja su razlicita. Morate znati (oni koji sumnjaju u moj sportski odnos prema ribolovu) da vracam ribu i tamo gdje je dozvoljeno da se nosi,a ovu sam uzeo i preparirao je,da se sada ne ponavljam.
Lijepo je kada musicari,postavljaju uz komentare i svoje slike sa ulovima,musicama...onda su i kritike na mjestu.
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.054
Broj reagovanja
842
Takvo olovo duguljasto se ovdje koristi za leptira. A ja te nisam imao namjeru učiti etici čisto malo da te bocnem nemoj zamjeriti a ovaj lipac ti je ljep ima izražene pjege kakve odavno nisam vidio. Ja ti slabo slikam jer imam loš aparat ali kad nekad kupim novi biti će slika na pretek ;)
 

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Poruke
216
Broj reagovanja
0
Lokacija
Podgorica
Silvio,nijesam se ja ni najmanje naljutio,cak vidim i da na moje postove stavljas veoma lijepe i pohvalne komentare. Druze moj,samo me ponekad uhvati nervoza,jer nikada se ne pravdam previse,a zaboli me ako mi ljudi ne vjeruju..ali da ne lupetam vishe,ti si mi svakako drag sagovornik na forumu,i nabavljaj vise taj aparat,a okani se leptira i rapala,pa samo musicarenje :D :tbumb:
 

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Poruke
302
Broj reagovanja
0
miki samo ti stavljaj olovce pusti ove bezgrešne.Pojedini i varaličare nazivaju krivolovcima,stvarno nemogu da razumem pojedine ˝sportiste˝ na ovom forumu.
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.054
Broj reagovanja
842
Slažem se znači mi svi smo tu zbog ribe mušica i lova na mušice te iste ribe ako netko nije zbog toga na forumu onda mu tu i nije mjesto.
Dobra izreka moja riječ "vrijedi koliko i kilo ribe" :yeswink:
 

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Poruke
1.165
Broj reagovanja
0
Ovo moram da ispričam, da se malo q...im.
Pre neki dan odem da pecam crvenperku. Na jezeru u Šumaricama armija ribolovaca zauzela celi kej - dubina oko tri metra i svi jure crvenperku. Sede neki moji drugari i počinje zajebancija - poludeo si, kako te žena trpi tako blesavog, baci tu "pinklu" - uzmi štap ko čovek, dođi bre da pecamo normalno. Ja se odvojim sa strane keja i u plićaku vidim crvenperke pored trske.
Pitam što ne pecaju ovamo, smeju se i kažu - Ajd što je poblesavio, al što li je zaboravio da peca. Pa de da jurim crvenperku u plićaku. U ruke zabranjeno vatanje. Ti je nateraj da zine, a ja ću da joj ubacim crvića u usta. Popišaše se od smeha, smeju se svi, smeje se i neki nard što šeta okolo decu i kučiće. Bi mi krivo, da mi nije dobar drugar bacio bi ga u jezero.
Montiram se ja polako a oni samo dosoljavaju. Zajebancija do nebesa - urnebes.
Kažem - pa ni kod vas ne vidim da ste upecali. Oni pokazuju neke cverglane i nekoliko beovica. Ustvari niko ništa.
Stavim ja nimficu i jdeno pet minuta ne pipa. Zezanje ne prestaje.
Stavim CDC i prvi zabačaj - babaroga - preko 25 cm.
Tajac.
Muk među ribolovcima. Deca pritrčavaju da vide - cirkus. Ja zabacim ponovo i položim štap da mi deca ne pomrse kanap dok gledaju ribu.  Pustim je natrag, a za sve vreme čujem - sličajno, i ćorava koka...., posrećilo mu se..
Operem ruke i uzmem štap da zabacim i osetim teško. Pogledam štap se savio skroz. Slučajno se uhvatio bas na suvu. Krivo mi, verovatno je sa gnezda, ali dok sam ga izvlačio vidi se da je veliki. Skupiše se svi ribolovci, šetači, deca, kučići...ja ga otkačim i odma u vodu bez merenja i slikanja.
E, reko, kolege drage, ja odo u kafanu, čas košta dva "Jelen" piva, a mom drugu ću da učinim - za njega jeftinije dva "Amstel" -a. Upis za učenje počinje odmah. Počeše da se guraju u razilaženju, al poludeše kad rekoh:
I ne gurajte se popreturaćete narod.
Smeje se narod, a većina odmah popakova šipke i kući. Moj drugar da izbegne zezanje dođe kao da pita jel to karbonac štap, pa šta ovo, pa ono....i namesti mi se ko dupe na nošu.
Još kad njegov sin reče - ćale, zajebi ovo više, čika Rančiću da me naučiš, neću više da se štrokavim.
Reko - sine, obavezno i to džabe. Ne dam više tvom ćaletu da te kvari.
Razbio sam ga od zajebancije, tresla se kafana od smeha.
I sad je ljut na mene, al mora da mi se javi kad prođem i sve se pravi da je u nekom poslu kad naiđem. A ja namerno stanem da popričamo o pecanju. Čak i njegova žena kaže - blesav, kad krene na pecanje stavlja galeriju na auto, da sve potera, kažem mu da ide ko ti, lepo, ko gospodin, a on ....
Šizenje i ludenje
 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
6
druže rančiću, neverovatna prića i doživljaj  :tbumb:  :yeswink:  :respect1:

eh da je to bilo sve moguče još ovekovečiti i kamerom lele što bi to tek bilo mada možda je bolje ovako, još če svako da doa malo svoga i događaj če se pretvoriti u pravu FF legendu.  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

:firends: :firends: :firends: :firends: :firends: :firends: :firends: :firends: :firends:
 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Poruke
6.150
Broj reagovanja
4
Rančiću, doživećeš ovakve stvari još mnoooogo puta. Priča je odlična- pročitao sam je sa posebnim merakom.
 

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Poruke
3.721
Broj reagovanja
133
Lokacija
Pančevo
Eh, a gde si bio pre samo godinu dana... Nego, što reče Mix, biće toga još :yeswink: Prošle godine negde u ovo vreme ja na keju uhvatih 8 bucova za sat vremena na punom keju šetača i navijača. Naravno i sve sam ih pustio. Plovkaroše uhvatila muka sa po par bodorkica skuvanih u kantama od poludisperzije :D
 
Vrh Dno