Danas sam kupio...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Mislio sam na lipljene a i pastrmke su prosječne nisu sve kin kongovi.Ja sam proljetos imao peh sa trojkom i poželio sam da imam u rukama štap jače klase a imam 4#!
Japanc jesi li probao neki od Bayron-vih mahača,utisci?

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Namjeravao sam da kupim čak 10' #2 od jednog američkog proizvođača, ali sam odustao. Što se tiče aždaja njih je sve manje, mislim da je više do ribolovca nego do ribe.  :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Imao sam lipljena na štapu oko 40cm,zdrav debeo.Sa mekanom trojkom mu ništa nisam mogao!
Možda da sam imao neku koja je više 4# ali sa ovom je bilo zdravo-žurim-doviđenja!

I ja bih volio dvojku ali neki kratež tip 6' za jako male potoke i igranej sa pastrmčicama.
Mada manjkam sa slobodnim vremenom i to je samo pusto maštanje!

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Na Winston BIIX #3 8,5 stopa sam izvadio svog najdužeg Lipca od 48cm, borba je trajala ca. 20 minuta, 20 minuta slatkih muka. Poznanik iz Hrvatske, redovno hvata lipce preko 50 cm na Ribniku na Orvis Superfine 7' 6" #1, sve se može kad riba uzimati hoće.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
E do tebe je Tommy onda, ja sam ladno na Plivi bez većih problema izvadio lipca 50+ na 3cu 8,6ft 0,10 predvez bez većeg natezanja i problema jest da sam išao niz vodu jedno 10tak metara i nisam mu dao da on vodi igru ...
Pokušavao je on malo dole malo gore malo niz vodu malo uz vodu ali kad pritišćeš ribu stalno da se umara i trese glavom pa nemože ona da izdrži dugo u tom tempu jedino ako je voda jaka i veliki protok onda imaš problem ali ne samo s 3com nego i 5com.  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tommylee je napisao(la):
Imao sam lipljena na štapu oko 40cm,zdrav debeo.Sa mekanom trojkom mu ništa nisam mogao!
Možda da sam imao neku koja je više 4# ali sa ovom je bilo zdravo-žurim-doviđenja!

I ja bih volio dvojku ali neki kratež tip 6' za jako male potoke i igranej sa pastrmčicama.
Mada manjkam sa slobodnim vremenom i to je samo pusto maštanje!

Tommylee druze uz svo duzno postovanje trojka na rekama kao sto je Ribnik mora da izglisira lipca od 40cm . Pa to je riba od kilo pobogu. Taman i da ti je tipet 0.10.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Trojka sluzi za lov tankim predvezima i malim udicama. Dakle, tanje od 0,12 i manje od udice boj 16. Ako se koristi tanak predvez i mala udica trojkom se puno sigurnije i brze izvadi bilo koja riba nego peticom. Ne racunajuci puno komotnije kontriranje sa manje pucanja i odvijanja udice.

Trojkom duzine 2,1 m (Sage TXL) ulovio sam puno riba klase dvije, tri i vise kila. Najvece sto sam ulovio tim stapicem bila je divlja pastrva od okruglo pet kila. Pri tom sam imao predvez 0,16 kojeg je na tom stapu jednostavno nije moguce prekinuti. Cijela prica nije trajala 20 minuta. Ta riba nije imala bas nikave sanse. Brzom trojkom ZA 2,7m, standardno lovim bolene po malom vodostaju, kada drmaju na sitnog kedera. Tu riba od 3-4 kile na 0,18 ide van dok si reko keks.

Ukratko, trojka nije nikakva krhka igracka, to je praktican ribolovni alat za lov ozbiljnih riba. Konkretna mana mu je da se njome ne mogu suvislo bacati velike ili teske muhe. Mada ga neki koriste za umakanje takvih. 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Neznam ljudi moguće je da su se sve kockice tako složile da mu ništa nisam mogao.Uzgred uzeo je nizvodno ispod mene u užem djelu korita te je i matica tu bila jača.Neznam moguće je i udice da su zakazale,jednostavno par sekudni i ode.
Posle toga par lipljena,manjih i odlična borba.Jedan je pumpao uzvodno kao lud!
Sa ovom trojkom bez ikakve muke na Gradcu sam dizao pastrmke oko 40cm.
Možda je i uticaj vode odradio svoje.Pliva je kao staklo nema riba gdje da odradi rodeo.
Ja se ne ljutim da me ko ne bi pogrešno shvatio učim i pokušavam se usavršiti  :tbumb:

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Ako Bog da ostarimo, postanemo stari lisci, onda će da važi " U rukama mandušića Vuka svaka puška bijaše ubojita".

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nije baš tako Pliva ima na 2 km vode skroz različita 3 tipa vode od brzatka preko namreškane vode kombinirano brzo mirno do stakla u donjem dijelu revira. Tako da priča oko stakla nebi mogla da se generalno referira na Plivu uzgrd na Ribniku je puno lakše izvaditi ribu jer je manja i plića rijeka.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
O tome ja i govorim različit tip vode a jedan štap.Nije baš lako i isto svugdje.Isto mi pričamo samo se drugačije izražavamo  :hammer:

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Prije mjesec dana ponovih se sa Byron Arthur travel 9' 4# ,stap je fenomenalan,lagan odlicno izbacuje,ponasanje na ribi, i boja jako zanimljiva :smoke:
2pl7.jpg

2m4s.jpg

:lol:

Vrh Dno