Danas sam kupio...

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Lijep ali ja sam ga vratio i uzeo veci model.
Ovaj nema podesivu kocnicu i zvrci mnogo, a ja to ne volim.
Uglavnom kvalitet je na nivou.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Da , cuje se malo vise ali meni to ne smeta. Kocnica mi nije potrebna jer ce da ide na stap klase #3 a kombinacija ce biti upotrebljavana na malim rekama velicine Studenice, Ribnice i sl. Ne ocekujem ribe preko 1,5kg . Za nesto vece imam drugu opremu. :)

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Hteo sam reci da ne planiram sa stapom klase 3 i ovim cekrkom pecati velike ribe. Najverovatnije ce to biti komadi oko (i ispod) 800gr. pa kocnica na cekrku nije neophodna.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Druze, za sve nase ribe kocnica skoro da i nije potrebna.
Meni se jedino nije dopao zbog toga sto je bucan, to ne volim na cekrku.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Drug da te lepo sluzi. Ja sam isto jedan od onih koji ne vole bas bucne cekrke ali neki cekrci imaju fantastican klik zvuk koji jedva cekam da cujem kada riba pocne da skida I sam backing  :lol: Npr. stari redington as ima mom uhu prelep klik zvuk a hardy salmon marquis me je totalno osvojio a bas ima konkretan klik zvuk. U svoje vosselere sam totalno zaljubljen I nakon vise godina koliko ih imam sa sve kvalitetom I predivnim neznim klik zvukom. Nikad ne bi ni pomisljao da bi mi se dopao toliko glasniji kao sto je npr. hardyjev salmon marquis ali jeste. To sa zvukom je sve relativno. Neki plastikaneri mi imaju grozan zvuk da se covek najezi, npr. moj prvi cekrk. Pfluger Medalist je na svoj nacin predivan starinski cekrk kojega isto imam ali mi zvuk iskreno receno bas I nije pri srcu. Zato njega samo tu I tamo malo provozam na vodu cisto onako da oseti I on kakvu ribu  :hammer:

Sa cekrcima bez kocnice se mogu loviti sasvim pristojno I velike ribe. Imao sam Danielssona Original Dry Fly...I njime sam overio mnogo pastrmki od 60 do 73cm a naravno I dosta manjih, nekoliko sarana od 4kg te nekoliko mrena od 50 do 79cm (tolika mrena je vec posten test za svaki cekrk u klasi #5) a bilo je tu I dosta druge krupne ribe....ocu reci, slobodno I bez straha mozes sa tim cekrkom I na vecu ribu. Cak stovise tu je jos vise kontakta sa ribom jer u jakim I naglim begovima drugom rukom kocimo pomocu dlana te tako kontrolisemo brzinu odvijanja kanapa sa cekrka. 

Danielsson Dry Fly sam prodao samo jer mi se nije dopadao njegov zvuk, to mi je pocelo smetati tek nakon vise izlazaka. Nije imao nikakvog klika nego sum. Probao sam I neke druge Danielssone I koliko god mi na oko lepi I koliko god kvalitetni njihov klik mi nije nikako seo.  Sto ljudi sto cudi. Ukusi su nam razliciti.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Danielsson Dry Fly sam prodao samo jer mi se nije dopadao njegov zvuk, to mi je pocelo smetati tek nakon vise izlazaka. Nije imao nikakvog klika nego sum. Probao sam I neke druge Danielssone I koliko god mi na oko lepi I koliko god kvalitetni njihov klik mi nije nikako seo.  Sto ljudi sto cudi. Ukusi su nam razliciti.

Danielsson Original nema kocnicu pa je valjda logicno da nema ni zvuk :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ne mora imati kocnicu da bi imao zvuk, dapace itekako ima zvuk, sumi ko da brises skolsku tablu suvim sundjerom  :hammer:

Vosseles RC2L nema kocnicu ali ima itekako zvuk....

Svi cekrci imaju nekakav zvuk, jedan je tih, drugi jedva cujes, treci candrce da se najezis, cetvrti sumi .....itd.

Zato Simps ne palamudi ;)

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Vision GT 2-4 nema kocnicu ali se dosta cuje. Nekome to smeta, nekome se svidja. Probao sam umesto plasticne silikonsku iglu i tada je dosta tisi. Meni se kod njega najvise svidelo sto je tezak samo 82gr. i sto nema mehanizam koji moze da zakaze. Slikacu kasnije kakav "mehanizam" koriste (obicna guma koja daje otpor. Jos jedna dobra stvar je sto tu gumu lako mogu zameniti novom kada propadne. Istina da nije najsrecnije resenje ali ce posluziti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Boki. Opeti nesto tamburas bez veze. Ja sam vlasnik jednog Vosselera RC2L cekrka i dobro znam sta imam. Taj cekrk nema kocnice bilo to tebi pravo ili ne  :bleh:  Ima regulisan sistem ali to nije kocnica. Malo svrni na vosselerovu stranicu pa si pogledaj. Taj model nema kocnice. A ono sto ti mislis da je kocnica je samo varovalo koje preci spulni da se okrece do besvesti.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ahahaha pa ti nemas predstavu da je to kocnica, da bas kocnica. Kakva takva ali prava pravcata kocnica koja ravnomerno radi. Kod Danielssona dobijes i upozorenje da nije rec o kocnici da ne moze da se kontrolise proklizavanje ravnomerno.

Nego naruci li novi model Vosselera? :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako ti je tako draze ti I dalje misli da je to kocnica. Realno, to je samo kocioni sistem u rotirajucem bubnju tog cekrka ali nikako nije kocnica na kakvu se misli kada kazemo cekrk sa kocnicom koju ti podesis kako ti je volja. Neki regulator mora da bude da se spulna ne rotira po svojoj volji ali to nije klasicna kocnica na cekrku. Cak stovise danielsson dry fly ti sam privijes sto vise deluje kao kocnica pa opet to nije. Da ne kvarimo vise temu. Bolje da otvorimo temu cekrci sa I bez kocnice pa mozemo tamo da tupimo o tome. Ako ti je volja da mi dokazes kako je ipak ono kocnica pa otvori novu temu. 

Ako se odlucim da narucim novi Vosseler to ce biti tek posle aprila...sto te to toliko zanima?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zapravo, to sto sam napisao kocioni system ni ne zove se na tom modelu vosselera tako nego je to doslovno receno system za usporavanje ne za kocenje u smislu prave kocnice koju sam regulises....nema kocnice.

Pricao sam bas i sa samim Ralfom Vosselerom. RC & RCL modeli nemaju kocnicu nego Click and Pawl system. To je kao sto sam I sam rekao usporivac ili inhibitor a ne kocnica. Zato nemci kazu da je to Hemmung a ne Bremse.

A ako ces bas da se inatis onda mozes da kazes da ako koristis dlan druge ruke kao kocnicu onda stvarno imas kocnicu  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Otovrih temu ja da Bokija ne smaram i sa tim  :hammer: pa da ne kvarimo vise ovu.....

nastavk ako bude Boki pri volji  :D na http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=5287.msg111226#new

Vrh Dno