Drug da te lepo sluzi. Ja sam isto jedan od onih koji ne vole bas bucne cekrke ali neki cekrci imaju fantastican klik zvuk koji jedva cekam da cujem kada riba pocne da skida I sam backing :lol: Npr. stari redington as ima mom uhu prelep klik zvuk a hardy salmon marquis me je totalno osvojio a bas ima konkretan klik zvuk. U svoje vosselere sam totalno zaljubljen I nakon vise godina koliko ih imam sa sve kvalitetom I predivnim neznim klik zvukom. Nikad ne bi ni pomisljao da bi mi se dopao toliko glasniji kao sto je npr. hardyjev salmon marquis ali jeste. To sa zvukom je sve relativno. Neki plastikaneri mi imaju grozan zvuk da se covek najezi, npr. moj prvi cekrk. Pfluger Medalist je na svoj nacin predivan starinski cekrk kojega isto imam ali mi zvuk iskreno receno bas I nije pri srcu. Zato njega samo tu I tamo malo provozam na vodu cisto onako da oseti I on kakvu ribu
Sa cekrcima bez kocnice se mogu loviti sasvim pristojno I velike ribe. Imao sam Danielssona Original Dry Fly...I njime sam overio mnogo pastrmki od 60 do 73cm a naravno I dosta manjih, nekoliko sarana od 4kg te nekoliko mrena od 50 do 79cm (tolika mrena je vec posten test za svaki cekrk u klasi #5) a bilo je tu I dosta druge krupne ribe....ocu reci, slobodno I bez straha mozes sa tim cekrkom I na vecu ribu. Cak stovise tu je jos vise kontakta sa ribom jer u jakim I naglim begovima drugom rukom kocimo pomocu dlana te tako kontrolisemo brzinu odvijanja kanapa sa cekrka.
Danielsson Dry Fly sam prodao samo jer mi se nije dopadao njegov zvuk, to mi je pocelo smetati tek nakon vise izlazaka. Nije imao nikakvog klika nego sum. Probao sam I neke druge Danielssone I koliko god mi na oko lepi I koliko god kvalitetni njihov klik mi nije nikako seo. Sto ljudi sto cudi. Ukusi su nam razliciti.