Još malo o druženja sa Jovančom i štukolovu.
Malo smo mi pogrešili, mislim na nas iz KG. Pošli smo kasno - u 8.00. Dok nas je Strašni poprikupio krenuli smo
oko 8.30 za Aranđelovac. Kad smo stigli kod Jovanče, upoznavanje uz kafu, sok..priča..pregledanje strimera... pakovanje i krećemo na vodu - prema Lazarevcu, ja mislim oko 10.00. Dok smo stigli, presvukli se, namontirali,
slikali - 10.30.
Dan lep i sunčan, nije ni hladan koliko smo očekivali. Gledamo - štuka "kuva" i raubuje na sve strane po površini.
Onda smo pregazili špic jezera i krenuli kroz džunglu da se probijamo do mesta za pecanje. Mora da se prođe baš kroz džunglu, pa kroz polje trske da se izađe na vodu, a mulj dvadaesetak santimatara. Teško za prolaz i gaženje.
Sve u svemu početak pecanja - posle 11.00. Voda do pojasa a trava 20-30cm ispod vode, noge čupaš iz mulja.
Štuka napada na površini i tek na ivici trave, bar meni i Kiklopu. Što dalje od trave to bolje napada.
Jovanču i Strašnog ne vidimo nigde od trske.
Menjam strimere svih boja i veličina, od svih živih materijala, vučem neotežane odmah ispod površine, teže - kroz travu (sa zaštitom od kačenja) - ništa.
Uz put sa suprotne strane kederaši u kolima počeše da se krste kad nas videše u vodi do pojasa.
Kiklop hvata prvu - malo veća od hemijske olovke. Pokazuje mi - ja mislim da je dugačak strimer....

Stavljam crno crveni gurgler sa fleš repom i imam prvi napad. Lepa štuka izlazi ko metak i ..MAŠI.
Vraćam na isto mesto opet napad - opet ne uzima. Menjam mesto i druga štuka opet isto - napada i ne uzima.
Kao da napada samo rep, a ne telo gurglera. Ili se u zadnjem trenutku predomisli i odustane od napada - možda vidi nešto što joj izgleda sumnjivo.
Kiklop vadi još dve lepše, ali ne krupne - na crno crvenog strimera - neotežanog, lelujavog.
Iz trske izranjaju Strašni i Jovanča do struka u vodi, ali već je prošlo podne i više se ne vidi nikakva aktivnost.
ZAKASNILI SMO ZA GLAVNU FEŠTU. Trebalo je na vodi da budemo do 9.00. Propustili smo udarna dva sata.
Avantura probijanja nazad do kola, spremanje i onako promrzli - kod Jovanče.
Jovanči hvala za prijem, dobro druženje, nova iskustva i na kraju - dobra voda na koju vredi otići.
Sezona štuke tek počinje. Dok ne zaledi.