Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Evo da upisem svoj prvomajski izlet.

Prekjuce sam bio na Rasini a juce na Pridvorickoj brani. Klen se napokon "probudio" i navatao sam sigurno sezdesetak komada ali je samo desetak bilo >20 cm. Riba je bila vrlo probirljiva. Probao sam bambule, vestice, razne jednodnevke, mokre muve ali na kraju se najbolje pokazao griffiths gnat #16 sa predvezom #0.14. Ova muva je definitivno postala moj favorit za prolecno musicarenje klena. Inace primetio sam veoma mali broj nekih tamnih, malih jednodnevki a i broj vodenih insekata je bio znacajno manji nego pre meseca dana.

U svakom slucaju klen jos uvek mnogo "bira" muvu, vode su jos uvek velike i hladne a i uraganski vetar su ucinile moj ulov slabim, ali i izazov i provod na vodi je samim tim bio veci.

U iscekivanju toplih dana i sezone nezamenljive bambule, bistro.

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
I ja sam danas mlatio klenove na Toplici..
Imao sam ih oko 20 os 300-700gr.
VESTICA

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
dare je napisao(la):
I ja sam danas mlatio klenove na Toplici..
Imao sam ih oko 20 os 300-700gr.
VESTICA
Opa, 20 x 300-700 g = 6-14 kg lepih klenova!? Moraću i ja da se uozbiljim.

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Bravo alp. :tbumb:
Odavno nisam video tolikog klena van vode. Daj jos neku informaciju. Kad je uzeo, gde... Da li ste ga merili?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
01.05-03.05 Ribnik
Riba se nije ubijala, čak je radila vrlo kilavo, ali bilo je perioda u toku dana za nezaborav. Ruke me bole :eek:
Leteo je crveni patak tako da se nebo nije videlo kada pogledate uvis, a krupna pastrmka ge je jela u vazduhu!!! To treba doživeti!
Nimfe standardne, suva muva je problem. Najbolje sam lovio na "zelenkastog parašut profesora" i sivu CDC jednodnevku na 14-tici.
I za kraj, detalj od subote popodne 17h - za pola sata 5 lipljenova 48,47,44,2 manja (35-38cm) iz jedne tačke. Celo jato sam pobockao i to na suvu, a nisu se javljali  :)

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
milantaa je napisao(la):
Odavno nisam video tolikog klena van vode. Daj jos neku informaciju. Kad je uzeo, gde... Da li ste ga merili?

Postoji jedan dio Save koji izgleda kao Amazona. Tesko pristupacan, pun brzaka, otoka i sprudova koje posjecujemo kanuom. Klenove tamo malo tko namjerno lovi, a ako i proba slabo ulovi jer se hrane prvenstveno muhama na povrsini i bjeze cim se neoprezno prilazi. Tako nas nekolicina musicara nesmetano uzivamo. Malih nema. Taj dan sam ih ulovio pet sest preko 50, sto tamo nije neki osobiti rezultat. Najveci (druga slika) je odokativno oko 60 i cca 2,5 kile. Nesto kraci, ali saranskih proporcija, kojeg je prije koju godinu ulovio jedan poznanik, imao je 3,6. Tako da su ovi na slikama daleko od nekog rekorda. Ali opet lijepo.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
alp je napisao(la):
milantaa je napisao(la):

Postoji jedan dio Save koji izgleda kao Amazona. Tesko pristupacan, pun brzaka, otoka i sprudova koje posjecujemo kanuom. Klenove tamo malo tko namjerno lovi, a ako i proba slabo ulovi jer se hrane prvenstveno muhama na povrsini i bjeze cim se neoprezno prilazi. Tako nas nekolicina musicara nesmetano uzivamo. Malih nema. Taj dan sam ih ulovio pet sest preko 50, sto tamo nije neki osobiti rezultat. Najveci (druga slika) je odokativno oko 60 i cca 2,5 kile. Nesto kraci, ali saranskih proporcija, kojeg je prije koju godinu ulovio jedan poznanik, imao je 3,6. Tako da su ovi na slikama daleko od nekog rekorda. Ali opet lijepo.

Zabranjeno je ovde na musicarskom forumu pokazivati kojekakve krokodile iz Amazona  ;) :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam musicario nekih pola sata,pao je jedan bucov na flashabou(toliko ga je izludeo ovaj strimer da se u silini naleta zakacio sa donje strane),i jedan promasaj.Konacno je Dunav poceo da se bistri i da opada pa je bucov krenuo na povrsinu.

Prilozi

• bucov.jpg
    bucov.jpg
    134,3 KB · Pregleda: 183

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I ja sam danas mušičario strimerima, ali ne bucove, već štuke. Na kraju sam malo i na suvu muvu popecao i kucnuo neke crvenperke na "pond olive dun".
  Izvanredan, miran, idealan kišovit dan! Nijednog čoveka nisam sreo, a kamoli ribolovca. Izuzetna prilika za mušičarenje, koju nisam propustio, iako sam pokisao do gole kože. Neka, maj je, a ne januar.

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
musicario sam 1. maja a danas sam platio internet  :)
konacno sam se ove sezone upisao na Vrbasu .. voda kao po obicaju ogromna ali uspjeo sam iscackati nekoliko lipljencica sve oko 20 cm .. uzeli su fazanov rep sa bakarnom glavom .. pastrmke nigdje nisam ni vidjeo

Ovdje sam ih uhvatio

vrbaskrupa1majhf4.jpg

i ovde iza grana

vrbaskrupa1maj2vd7.jpg

vrbaskrupa1majlipacaq0.jpg

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Opet crvenperke. Šta da radim kada sam sada u tom fazonu?! Ionako su one reke koje mene zanimaju još uvek velike. Lepe ove crvenperke, a? Evo mi ih u akvarijumu. Doneo sam ih da još malo uživam pre nego što ih oslobodim. Ovo je CATCH, CAPTURE, RELEASE! :lol:
main.php

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno