Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Nimfa je davala nesto krupnije, a suva standard oko 30cm.
Visok standard... Kao bre ja nikad ne hvatam pastrmke koje su prosečno duge 30 cm?! Uhvatim i ja poneku od 35-40, ali je prosek i dalje zakucan na 23-24 cm (bez repnog peraja, kako se i meri u Srbiji).

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
oholi je napisao(la):
ooooooooo pa to je vec lep klen, preko 2kg ako se ne varam
svaka cast
imas +
Ne, mislim da nije ni blizu 2kg, jer je duguljasta ženka oslobođena ikre. Ja merim ribe kompletne, pa te to možda zbunilo. Moji klenovi, pastrmke, štuke i ostala "gamad" imaju repove.
main.php

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
u svakokm slucaju lep klen, ali ja se cimam pa merim kao sto u dozvoli pise

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Opet sam mušičario na Nišavi. To je prava reka za majstore. Imao sam jednosatnu seriju klenova za pamćenje. Približili se plitkom prelivu i popasli bambulu, a mislili da će da nalete na Oligoneurella rhenana hatch. Podmukla prevara.
Posmatrala su me dva skobaljaša i odlučila da svoje teleskope bace u đubre i kupe mušičarski pribor. He, he, he...to je isto kao da ja gledam pokojnog Bo Diddleya i odem i kupim gitaru.
Ulov nisam slikao, sve je to jedno te isto, a bilo je tu lepih komadića. Vratio sam oko 1 kg klenova, manjih od 20 cm, a ostatak od oko 5 kg sam poklonio jednom mušičaru. Jednog klena od 15 cm sam doneo svojoj mački. Uvek je zaboravim, ali ovog puta sam joj izabrao zalogaj po meri.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Obrukao sam se u subotu na Toplici. Retko mi se desava (al se ipak desava) da plovkarosi na visnje otresu vise klenovine od mene. U svakom slucaju samo jedan klen (cca 25cm) a ostalih 10-ak sitna boranija. Inace Toplica je u algama do guse, i nisam je ranije vidjao ovakvu. Ali, sta da se radi kad J. Morava nikako da se izbistri.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Samo Nisava Niskog musicara spasava :D.Makar trenutno 8). Toni nemoj da se predajes posle jedne neuspesne bitke.
Sto se tice J.Morave to je stara prica. Da je ona bistra mnoge druge reke bi zvrjale prazne. Mada teba da se i po takvoj boji pojuri klen i bucov ali uglavnom strimerima.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam ranom zorom musicario.Samo sitan bucov(pojavio se u velikom broju),krupan je nezainteresovan poptuno,imao sam dva napada,ali je to suvise metiljavo,vise je gurkao strimera nego sto je bio raspolozen da uzme.Da 'oce jedna kisa,da rashladi malo.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Jutros oko 05.30 lepo ja zagazim u Nišavu u visini broja 6, voda prelepa, kad za malo da mi se desi da prođem kao makedonci na exitu :'(. Vetar se razduvao opasno tako da me je Nišava darivala samo sa par komada sitnijih klenova.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
uživač je napisao(la):
Jutros oko 05.30 lepo ja zagazim u Nišavu u visini broja 6, voda prelepa, kad za malo da mi se desi da prođem kao makedonci na exitu :'(. Vetar se razduvao opasno tako da me je Nišava darivala samo sa par komada sitnijih klenova.
Ja samo što sam došao odatle. Samo, danas sam plivao sa ćerkom i lovio larve insekata. Nisam nosio štap.

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Šta bi ? Niko nije 2 dana mušičario ? :-X  Evo da se ja upišem za 15. i 16. Pravi Eldorado sa klenovima u prljavom Ibru. Ne znam šta im je , ali izgleda da im je ovo zahladjenje prijalo. Pravi dar mar sam napravio sa osom bambulom. Toliko su na nju kidisali , prosto neverovatno. Ali na zalost nista preko 500gr.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam juce musicario na Nisavi u gradskom delu. Nisam bio bas zadovoljan brojnoscu riba ali velicinom jesam. Dno je nivelisano posle ogromnih voda proletos a i granja trave i ostalih zaklona nema u zadovoljavajucoj meri.  Krupne klenove nisam nalazio tamo gde sam ocekivao. Medjutim par mesta me je stvarno odusevilo. Palo je desetak riba od 300-800 grama za vrlo kratko vreme u jednoj rupi u obali od metra kvadratnog. Na drugom mestu sam imao samo jedan udarac i okrznuo sam klena od sigurno preko kilograma.
Malo kasnije cu ici na mesto zlocina sa nadom da je onaj glavonja zaboravio neuspeli pirsing.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja sam juče mušičario, ali sam se kasno vratio, pa se sad upisujem. Nišava, pastrmke i klenovi.
Danas sedim kod kuće pred monitorom i učim tablicu množenja dvocifrenim brojevima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno