Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
AFC je napisao(la):
Mix, brate, kako te ne smara da lovis taj skart od ribe?
Dosadno ti je ili se, cisto iz zajebancije, trudis da usarenis kolekciju?
AFC, dobrodošao! Izgleda da nisi proučio čitav forum (obimno štivo). Mada je offtopic, odgovoriću na ovo pitanje po ko zna koji put.
Probaj da zamisliš da je mušičarenje neka PC pucačka igra. Ako bi stalno upucavao iste babaroge, dosadilo bi ti. Zato u svakoj igrici imaš raznorazne neprijatelje, koje na različite načine eliminišeš. Imaš razne nivoe i okruženja i sva su jednako zanimljiva onome ko zna da igra i poželi da prouči sve mogućnosti igre. U mušičarenju nema škarta od ribe, jer se one ne love za jelo. To je zaostalo iz vremena kada se mušica koristila da bi se došlo do mesa. Tada su najcenjenije ribe bile one čije je meso bilo najcenjenije, poput lososa, pastrmke ili lipljena. Kako su motivi mušičara postajali sve sportskiji prešlo se na klenove, štuke, crvenperke, a danas smo došli čak i do karaša, linjaka ili cverglana. Štaviše, u krugovima ljubitelja "hard level-a", najpopularnije mušičarske ribe su skoro potpuno izgubile popularnost, tako da neki počinju da smatraju da su salmonidi za početnike....
Ja sa jednakim žarom mušičarim sve vrste riba, jer mušičarenje nije ljubav prema vrsti ribe ili tipu vode, već nešto sasvim drugo. To nije teško shvatiti i one koji ovo razumeju svrstavam u savremene mušičare, dok one koji još uvek ili po opredeljenju ili modi love samo par vrsta svrstavam u početnike ili mušičare koji su veoma plitko zagazili u ove vode.
Kao ilustraciju, predlažem posetu mojoj galeriji ulova, u kojoj ćeš videti jednaku zastupljenost lipljena, pastrmki, klenova, bucova, štuka, bodorki, crvenperki, sunčanica, beovica, somova, mrena, karaša...
http://www.musicarenje.org/index.php?action=gallery&g2_itemId=499

AFC

Newbie
Učlanjen(a)
09.04.2008.
Broj reagovanja
0
Nije to of, prijatelju, nego obicno pitanje.

Nisam ocekivao da cu naici na ratnicki nastup... koji, vjerujem, dolazi iz pretjerane opsesije prema destrukciji a steknute iz FPS igara.
Kradja, unistavenje ribe i bilo kakav drugi vid loseg ophodjenja prema istoj...zgrazava me.

Ulovis, otkacis, poljubis pustis i juris tu istu...
Lipljen je moj favorit.
Skart ima i drugo lice, zavisi od samog konteksta. Samo ti to, izgleda, ne razumijes.

A priznaj da si prisvojio par komada...ovih dana...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako je lipljen tvoj favorit i ljubiš ih, pa ih puštaš, ne samo da ćeš teško razumeti raznovrsnost mušičarenja, već će te zgroziti slike mušičarenja na barama ili nizijskim rekama :puke:. Ja skoro svaki dan mušičarim i ubio bih se kada bih bio osuđen da lovim samo ribe jedne porodice ili vrste i da ih stalno ljubim i puštam. Kada si stalno na vodi, moraš da se transformišeš. Čas si salmonidaš, čas štukaroš. Čas si onaj ko nežno vraća sve što ulovi, čas mesar. Čas koristiš suvu, čas strimera. Čas si fancy, čas babaroga koja plaši i babe pored obale... Moraš da menjaš fazone da ne bi skapao, jer jednoličnost je sinonim za dosadu.
Pretpostavljam da si neke vrste riba svrstao u škart zbog jedne vrste mušičarske mode, koja favorizuje lov na planinskim vodama, a salmonide smatra lepim i plemenitim ribama, teško uhvatljivim protivnicima, elegantnim ali snažnim borcima itd. I ja sam povremeno u tom fazonu, ali nisam bio juče. I ja sam lovac na lipljene, ali nisam to bio juče. Dragi AFC, ja volim lipljena isto koliko i ti, ali izgleda da ti ne voliš ostale ribe isto kao ja. :nowink:

P.S. Kada sam otvorio ovu temu, nisam razmišljao o tome da će biti najpopularnija na forumu. Sada vidim da je ovo tema bez premca, jer šta može biti zanimljivije od pisanja o svom današnjem mušičarenju i čitanja tuđih iskustava. Izgleda da će tema "BAMBULA!!!" uskoro da padne na drugo mesto.

AFC

Newbie
Učlanjen(a)
09.04.2008.
Broj reagovanja
0
Zasto jesti ono sto ti, kao zivo, pricinjava zadovoljstvo?

Ribu kupis i jedes a kada musicaris...
Najljepsi je osjecaj kada nekome vratis zivot nazad.

Have fun my friend!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
ALO AFC,MIXMASTERE PRAVAC SPANSKA MUSICA CEMU OVO VODI ODLETE STE S'TEME PA NEMA GDE

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Blue FOX je napisao(la):
ALO AFC,MIXMASTERE PRAVAC SPANSKA MUSICA CEMU OVO VODI ODLETE STE S'TEME PA NEMA GDE
Ništa ne brini, sa ove teme niko ne može da odluta. Prvi među nama koji danas mušičari, vratiće je na svoje mesto. ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Danas smo mušičarili štuke Perafly i ja. Ja sam sve oslobodio jer su bile premale za moj ukus, a pokidala mi je 0.27 mm štuka težine između 7 i 10 kg!! Štap je bio 865 i samo sam je video kad je zgrabila strimera i ponela ga u dubinu. Povukao sam iz sve snage, ne žaleći svoj lepi RST, ali je glupi najlon popustio.  Ne brinem ja, nije ona sama, a ja imam i malo jači štap i strune. Pratite ovaj forum i moju galeriju i obratite pažnju. Malo sam neskroman, ali može li jedna "mečka" u najavi? ;)
A, da, ko ulovi više, časti koka kolu. Retko mi se pruža prilika da je pijem na tuđ račun, ali ova danas, na Perin račun, mi je bila posebno slatka.
Slike:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja sam danas opet ispred kuće - voda je loša, stoji pošto Dunav raste ali sam bocnuo jednog malog bucova tek da se upišem. Jedan dobar je okrenuo talase iza mog strimera...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Mixe lepe su ti ove stuke sa Lipovackih bara  ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Pero u tom cosku u kojem si sam povadio toliko grgeca da imam utisak da ih vise nema u toj bari..

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Milanče, ti počeo kao da ti Pliva protiče ispod prozora. Svaki dan, hop na mušičarenje. :tbumb:
I ja sam danas mušičario. Ulovio sam dve štuke i nekoliko krupnih sunčanica.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ovo danas je bio mali korak za razvoj mušičarenja u svetu, ali veliki korak za Gocija!

Danas sam, nećete mi verovati, drugi put mušičario u ovom milenijumu!! Prvo sam pecao na varalice, pa kada mi je dosadilo, rešio sam da probam da ulovim svoju prvu pastrmku na mušičarca u karijeri.

Na prvi zabač sam imao promašaj, na drugi je jedna riba napala kuzmin indikator, a na treći sam uhvatio svoju prvu pastrmku!!

Evo je:

PrvaNaMuvu.jpg

Nakon par malih uhvatio sam ovu od oko 25-30 cm:

PrvaVecaNaMuvu.jpg

A onda, u sumrak, udarila je riba od 35-40 cm. Borba je bila prelepa! Monofilni predvez od 0.16 mm je izdržao sve napore i moja najveća pastrmka u mušičarskoj karijeri (dugoj 2 sata  :D) se našla na obali:

NimfaOko38cm2.jpg

Uhvatio sam ukupno 7 komada. Ribe su vraćene.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Puno pozdrava Goci od Foxa i dobrodosao u Musicarske vode,kako te je krenulo zelim ti i da tako nastavi svaki put sve krupnija i krupnija i na kraju da ti veze stap u cvor  :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: Veruj mi toliko mi je drago kao da sam ih ja lovio
--SVAKA CAST MAJSTORE--
Sto mi se jos vise svidja i prija jeste to da neki musicari ne izbijaju iz revira od kada je otvoren a ovakvu grdosuji jos nisu imali na stapu..
--JOS JEDNO SVAKA CAST--

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno