Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mixmasteru, ja ovoliko "klenovine" nisam u životu vidio na jednom mjestu (van vode), u biti nisam za takve stvari ribu uglavnom vraćama nazad (a to je moj problem), ali za ovako što kapa dole, svaka čast.
Ja se danas mislio malo pohvaliti sa 1 (jednim) bandarčićem kojim proširujem svoju fly listu i spomenuti da na savjete o nimficama nisam mogao otjerati crvenperke tj. babe nisu došle na red, bandar je kolateralna žrtva.
Sve u svemu fin ribolov-zanimljiv sa puno malih riba, al ova tvoja slika... auuuuu... ti brate puno velikih nalupa.
Još jednom kapa dole  :respect: :respect:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Mixmaster je napisao(la):
Danas sam mušičario kod Sićeva. Nišava je malo promenila boju od kiša, ali je i dalje veoma lepa i bistra.
Hajde, iz čistog zezanja, da vidim kako reagujete na veći broj riba na slici. Ovo je deo ulova koji sam danas doneo kući. Planiram da malo mljackam klenovinu. Sve je po zakonu, nisam prešao petardu (5 kg), a i nema manjeg od 25 cm.

file.php

MIXE kakva je bre ovo ikra???  ::)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas sam mušičario po kanalima i Dunavu.
Jučer mi stigao novi štap, pa sam ga danas i "uspješno" krstio. Nije da je neka riba kojom se mogu hvaliti,daleeeeko od svih ovih vaših nemani, no ja sam tek na početku pa mi je svaki ulov interesantan. Bilo je još par balinčića,crvenperki i bandar. Dovoljno za krštenje nvog mi "Grejsa",  e a dalje će još da se dokazuje na većoj ribi (nadam se ).
Ako se fotka (koju sam prikačio) ne pojavi u postu oće neko da mi kaže kako da je stavim?

Prilozi

• Balin.jpg
    Balin.jpg
    182,2 KB · Pregleda: 177

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja sam lovio retke nišavske pastrmčice. Izgleda da sam ulovio i jednu "jadransku", koja je očigledno nedavno uplivala iz nekog ribnjaka.

Prilozi

• Kao iz Morace.jpg
    Kao iz Morace.jpg
    99,4 KB · Pregleda: 190

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
MIx, kažeš "Jadranska" jel to podkovano ili si joj onako dao ime, takvu sam i ja uhvatio na Gackoj u 5-mjesecu, pa nismo znali kuda da je stavimo, potočara nije, kalifa nije, nazvali je mi miksana, a inače "domaći" iz Otočca pizde 100 na sat što im je Gacka zagađena "stranskim" potočarama i kalifama.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Izgleda da su nam došle sa ribnjaka na Buni, pritoka Neretve. Ima ih širom ex- Yu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I danas sam mušičario na Nišavi. Koristio sam isključivo nimfe i to u donjem toku reke. Sam sam hteo hard level, pa sam zato i dobio samo dva klena i jedno kratkotrajno zamaranje neke babaroge, verovatno pastrmke kilašice.
  Pobegao sam kući pre sumraka (kad obično nalovim najviše riba), jer sam pri tom zamaranju upao preduboko u vodu i nakvasio onu stvar. Pošto sam za večeras isplanirao neke in-out akcije, nisam hteo da rizikujem, pa sam brže bolje pobegao i obukao suve stvari.
Ne bih prekinuo ribolov ni da me poskok ujeo, ali nježnik mora da bude u toplom, čim prođe preobraženje. :lol:

Prilozi

• Nisava iz Mixmasterovog ugla.jpg
    Nisava iz Mixmasterovog ugla.jpg
    91 KB · Pregleda: 174

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
I danas sam mušičario na Nišavi. Koristio sam isključivo nimfe i to u donjem toku reke. Sam sam hteo hard level, pa sam zato i dobio samo dva klena i jedno kratkotrajno zamaranje neke babaroge, verovatno pastrmke kilašice.
  Pobegao sam kući pre sumraka (kad obično nalovim najviše riba), jer sam pri tom zamaranju upao preduboko u vodu i nakvasio onu stvar. Pošto sam za večeras isplanirao neke in-out akcije, nisam hteo da rizikujem, pa sam brže bolje pobegao i obukao suve stvari.
Ne bih prekinuo ribolov ni da me poskok ujeo, ali nježnik mora da bude u toplom, čim prođe preobraženje. :lol:

AAAAAAA, vidim poceo si da vodis racuna o minusima. Mudro!  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoc sam musicario.Dokazalo se hiljadu puta,a evo i sinoc,u Kladovu nedeljom bolje ne izlaziti na vodu.Toliko obore vodu ,da Dunav skoro izgleda kao da se vraca u svoj stari tok,riba na ovu neprirodnu pojavu reaguje haoticno i dugo joj treba da se vrati na stare staze.Sinoc jedan smudj kao flomaster i jedan promasaj.Vracam se na bucova dok voda ne zamuti malo.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
I danas sam mušičario (jučer-nedjelja) vratio se uveče kasno i pao u krevet ko da me neko tuko, namaho se ja od jutra do sutra u zadnja 2 dana-ništa drugo i ne radih, samo mašem, a u i umaho nešto, upisao sam nove ulove pod fly: par babuškica, sunčanih karasa i patuljastih somića. Osim toga na Dunacu brdo bodorkica, par jazeva al sve to ne prelazi 10-tak cm-minijature i sve na imitaciju crva ,čudo jedno što su se napalili na crva u propadanju.
Na kanalu crv u propadanju nije dao razultata, al kad sam ga počeo lagano vući i cimkati po dnu kanala uspjelo.
Tu su mi dolazili sunčarci i patiljasti somići (od 5-8 cm jedva da se ispilio iz jajeta pa grabi).
Interesantno je da se nikako nisam mogao prikrasti velikim babuškama, kako god priđem ( lagano ) rubu kanala, drugačije se nemože, visoka obala one me opaze i ko munje pod drugu obalu u drezgu.Moram promjeniti taktiku, neću imati mira dok ne dobijem bar jednu babarogu.  :'(

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Vratih se sa Ribnika.
Minijaturna voda, toplo vreme, slabo rojenje i plašljive ribe. Jednom rečju - avgust!
Ali naravno da uživanje nije izostalo - TXL trojčica, predvez 0,10 - šunjanje, krokodilisanje, trnjenje nogu od stajanja u mestu dok se lipljeni ne odomaće.
I samo 2 dobitne muve, mrav na 18-tici i krejica na 19-tici.
Mix bi rekao "easy level flyfishing" :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Lepo je to Milanče, ali ja oko 13 h polazim na reku koju povremeno obilazi oko 400 mušičara, a najmanje 390 njih nikada nije ni videlo pastrmku iz nje. Loviću pastrmke  :doh:. Uporedi to sa Ribnikom.
Mani se ti "levela" i čikanja Mixa, nego ja ti ovog puta baš zavidim, jer bih baš voleo da budem na Ribniku po minimalnom vodostaju. Ja volim to prišunjavanje, a i nije nikakav problem smanjiti muvu i istanjiti strunu. To je baš lepo.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam musicario bucova.Sitnih komada ima dosta,dok krupniji nije bio raspolozen za skakanje.Moram malo da se posvetim bucovu,ispao sam iz fazona,poceo sam da vodim strimera :doh: kao za smudja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno