Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Eh, Simpsone, propade naše prijateljstvo. U mom mušičarskom rečniku su glavne reči: masakr, razbijanje, rastrćivanje, berba, ubadanje, utovar, ubica (muva ili ribar), proređivanje, babaroga, džukela (krupna riba)...
To je zbog jake doze adrenalina i potrebe da se oslobodim viška. Oni koji idu u ribolov opterećeni drugim hormonima i motivima, koriste i drugačiji rečnik.
Moguće je da neko u ribolovu najčešće koristi reči poput "slabo, mršavo, šetnja, disanje vazduha, ljubav, lepota, mir, kasting..."
Moguće je i da neko ide da mušičari bez trunčice adrenalina, ali mene to toliko muči, da moram da se verbalno iživljavam nad ribama, na način uobičajen među sprtskim ribolovcima.
Evo, ja od jutros pričam kako ću da prepolovim klenove na Nišavi. Gleda me moja žena i čudi se "Što mi ovaj ludak to priča?" Nekako uživam da dok pravim muve pričam da ću njima da napravim dar-mar. Ćutim i pravim i tek odjednom uzviknem : "Auuuu, ima da ih dokrajčim!", a žena se pita sa kim pričam.
Onda tek odjednom ustanem sa stolice i okrenem se u ritmu muzike koja mi svirka iz compa (kao Michael Jackson), izbuljim oči i kažem: "Jao, kako ću da ih unakazim!". Neću valjda pod jakom euforijom koja me obuzima pred ribolov da plačem i da pravim face kao da sam seo na WC šolju?
Naravno, to je sve igra i zajebancija. Takav rečnik pokazuje divlje u čoveku, ono što negde treba da ispolji. Pitam se kako to može nekome da smeta, ako to radi na reci, tokom sportskog ribolova, poštujući propise? Pa to je idealno mesto za to.
Idem u ribolov tačno u 13 h. Biću nežan. :hammer:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Eh, Simpsone, propade naše prijateljstvo. U mom mušičarskom rečniku su glavne reči: masakr, razbijanje, rastrćivanje, berba, ubadanje, utovar, ubica (muva ili ribar), proređivanje, babaroga, džukela (krupna riba)...
To je zbog jake doze adrenalina i potrebe da se oslobodim viška. Oni koji idu u ribolov opterećeni drugim hormonima i motivima, koriste i drugačiji rečnik.
Moguće je da neko u ribolovu najčešće koristi reči poput "slabo, mršavo, šetnja, disanje vazduha, ljubav, lepota, mir, kasting..."
Moguće je i da neko ide da mušičari bez trunčice adrenalina, ali mene to toliko muči, da moram da se verbalno iživljavam nad ribama, na način uobičajen među sprtskim ribolovcima.
Evo, ja od jutros pričam kako ću da prepolovim klenove na Nišavi. Gleda me moja žena i čudi se "Što mi ovaj ludak to priča?" Nekako uživam da dok pravim muve pričam da ću njima da napravim dar-mar. Ćutim i pravim i tek odjednom uzviknem : "Auuuu, ima da ih dokrajčim!", a žena se pita sa kim pričam.
Onda tek odjednom ustanem sa stolice i okrenem se u ritmu muzike koja mi svirka iz compa (kao Michael Jackson), izbuljim oči i kažem: "Jao, kako ću da ih unakazim!". Neću valjda pod jakom euforijom koja me obuzima pred ribolov da plačem i da pravim face kao da sam seo na WC šolju?
Naravno, to je sve igra i zajebancija. Takav rečnik pokazuje divlje u čoveku, ono što negde treba da ispolji. Pitam se kako to može nekome da smeta, ako to radi na reci, tokom sportskog ribolova, poštujući propise? Pa to je idealno mesto za to.
Idem u ribolov tačno u 13 h. Biću nežan. :hammer:

Mix originalan si nema šta :tbumb:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Evo ti minus što misliš da je devijantnost nešto originalno!  :hammer:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa zar nije originalno, nisam rekao dobro nego originalno, prelistavši njegove postove vidim da čovjek drži do sebe bez skrupula i boli ga tko o njemu što misli, ima znanje, ima vještinu, lovi ribe... mislim da je to originalno, jer ne kopira nikoga i ne pokušava se uvlačiti nikome, jednostavno takav je.
Pa zar to nije originalno.(Naglašavam da mu ne odobravam,moj je stil skoro suprotan, mada tu i tamo odstupam od šablona),dakle ovo je bila samo konstatacija.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Zaboravio sam da dodam da sam ovog bucova vratio nazad.

Prilozi

• oslobodjen.jpg
    oslobodjen.jpg
    50,7 KB · Pregleda: 186

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Zaboravio sam da dodam da sam ovog bucova vratio nazad.

Svaka čast Zvezdane  :tbumb: ja to često (po nekim prečesto ) radim, jučerašnjeg smuđa i današnjeg bajkoša sam upravo zalio sa deci-deci  :blush: uželio sam se pržene ribe i dobro mi legla moram priznati.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Sutra konacno pocinje turneja. NAkon dugog perioda FlyFishing apstinencije i rada od 08-do posle ponoci, dosao je red da se malo posvetim ljubavi svog zivota. Krecem od Ljubovidje, pa zatim Drina, Pa taj lepi Vrbas i na kraju Ribnik (najlepse za kraj). Obici cu i neke potoke i recice u okolini Bratunca, a izvestaje cu podnositi redovito. Bice i nocnog musicarenja po raznim Bratunackim rok kafanama, pa se ocekuju slike kapitalnih primeraka u vidu kakvih mladih bosanchica  :D. Nosim lap i bicu na mrezi cim navatam nesto vredno pohvale, a bice.  Problem, nisam smotao predveze pa moram da nosim eksere na lice mesta. Vec vidim Lokalne individualne poljoprivredne proizvodjace kako me sa cudom gledaju dok zakucavam eksere po nekom drvetu pored vode u nameri da smotam predvez :doh: Dobih na poklon u ltg-u kesicu konektora sa silikonskim buzirom. Nisam ih koristio na Ribnika, vec na Drini nakon tog pecanja. Svaki je pukao nakon sat dva zabacivanja i odneo sa sobom po jedan predeni predvez. Sad poklonu se u zube negleda, al' zajebashe me kolko' moze. Ko ide na Ribnik, neka ponese konektore domace proizvodnje.
Aj uzdravlje!!!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
compshop je napisao(la):
Sutra konacno pocinje turneja. NAkon dugog perioda FlyFishing apstinencije i rada od 08-do posle ponoci, dosao je red da se malo posvetim ljubavi svog zivota. Krecem od Ljubovidje, pa zatim Drina, Pa taj lepi Vrbas i na kraju Ribnik (najlepse za kraj). Obici cu i neke potoke i recice u okolini Bratunca, a izvestaje cu podnositi redovito. Bice i nocnog musicarenja po raznim Bratunackim rok kafanama, pa se ocekuju slike kapitalnih primeraka u vidu kakvih mladih bosanchica  :D. Nosim lap i bicu na mrezi cim navatam nesto vredno pohvale, a bice.  Problem, nisam smotao predveze pa moram da nosim eksere na lice mesta. Vec vidim Lokalne individualne poljoprivredne proizvodjace kako me sa cudom gledaju dok zakucavam eksere po nekom drvetu pored vode u nameri da smotam predvez :doh: Dobih na poklon u ltg-u kesicu konektora sa silikonskim buzirom. Nisam ih koristio na Ribnika, vec na Drini nakon tog pecanja. Svaki je pukao nakon sat dva zabacivanja i odneo sa sobom po jedan predeni predvez. Sad poklonu se u zube negleda, al' zajebashe me kolko' moze. Ko ide na Ribnik, neka ponese konektore domace proizvodnje.
Aj uzdravlje!!!

Ah kako će ti biti dobro :tbumb:, i moja ekipa planira oko 20.tog za Bosnu, al ono da se izdovoljimo na nekom od revira ( ko u kupleraj kad nem p.....) ma Unac nam je bio super, ima li tko kakav dobar prijedlog za početnike osim Bihaćkih revira i Ribnika, čulo se da je plitko i teško , a mi smo daleko od profesionalaca i ograničeni smo vremenom na 1 fly dan pa nazad u sivilo posla.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Gogo je napisao(la):
compshop je napisao(la):
Aj uzdravlje!!!

Ah kako će ti biti dobro :tbumb:, i moja ekipa planira oko 20.tog za Bosnu, al ono da se izdovoljimo na nekom od revira ( ko u kupleraj kad nem p.....) ma Unac nam je bio super, ima li tko kakav dobar prijedlog za početnike osim Bihaćkih revira i Ribnika, čulo se da je plitko i teško , a mi smo daleko od profesionalaca i ograničeni smo vremenom na 1 fly dan pa nazad u sivilo posla.
Prosle godine sam posetio Ribnik u septembru. Voda je bila extremno mala, ali je ribolov bio vrhunski. Lipljana nisam ni ganjao ali sam se sit napecao potocara i kalifa kao nikada do tad. u sam sumrak sam izvadio toliko ribe da nisam ni sanjao da je to moguce. Taj dan sam imao i najvecu potocnu pastrmku na stapu ikada. Privukao sam je do sebe, repom mi je udarila po cizmi prikazavsi se u punom sjaju, a zatim mirno otplivala nazad u vir. To je bilo jednodnevno pecanje i dvonocna voznja za Ribnik. Taj ribolov cu pamtiti dok sam ziv, tako da nema razloga da izbegavas ovu prelepu vodu u ovo doba godine. Sa pravom musicom i lepo kamufliran, imaces vrhunski rezultat

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Nisam se proslavio danas na Nišavi. Ulovio sam jednu plisku, jednog klena i jednu pastrmku i sve ih poneo kući. Pliska (šištavac) je za mačku, klen je za diskuse, a pastrmka za sutrašnju porodičnu gozbu.

main.php

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Nisam se proslavio danas na Nišavi. Ulovio sam jednu plisku, jednog klena i jednu pastrmku i sve ih poneo kući. Pliska (šištavac) je za mačku, klen je za diskuse, a pastrmka za sutrašnju porodičnu gozbu.

main.php

Dakle, ti si zaista HRANILAC porodice :)

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas smo malo musicarili na Nisavi kod Chiflika.
Sacekala nas je lepa voda,cista mala koja na povrsini nije dala nikakvu aktivnost.
Usredsredili smo se na nimfe jer je povrsinska (suva) muha davala samo sitne primerke klena.
Kako se blizio sumrak voda je prokljucala ali nismo odustajali od nimfi koje smo bacali u nadi da ce doci ono na sta smo ciljano krenuli--"PASTRMKA"--
Kimi mixova malo bambula malo nimfa.
Ishod mixa  jedno kidanje na nimfu.
Ja dva klena na nimfu i makedonku.
Sve u svemu prelep provod,priroda........

Prilozi

• Ciflicki nkle.jpg
    Ciflicki nkle.jpg
    221,1 KB · Pregleda: 148
  • Ciflicki nkle.2.jpg
    Ciflicki nkle.2.jpg
    202,3 KB · Pregleda: 171
  • Makedonka ....jpg
    Makedonka ....jpg
    167,3 KB · Pregleda: 211
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.