Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
compshop je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Nisam se proslavio danas na Nišavi. Ulovio sam jednu plisku, jednog klena i jednu pastrmku i sve ih poneo kući. Pliska (šištavac) je za mačku, klen je za diskuse, a pastrmka za sutrašnju porodičnu gozbu.

main.php

Dakle, ti si zaista HRANILAC porodice :)
Mora da se mljacne i okusi nišavska pastrmka. Ko to nije radio, nema vitamin p, neophodan za mušičarenje divlje pastrmke u Nišavi. Drugo, ako porodica okusi nišavku, biće i više razumevanja za gazdu kada odlazi u ribolov.
Sve je to povezano, momci! :doh:

kimi

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2008.
Broj reagovanja
0
Evo i mene konacno da se upisem ovde ..
Mushicharili smo danas famouse the blue and me in the place they called Chiflik .. ;) ;) ;) ;) ;)
Koristili smo nimfe i cekali pastrmku o kojoj mi je famozni pricao da je hvatao u tom delu Nishave..
Nisam imao srece da je zakacim ali svaki izlazak na reku je novo iskustvo ..Fox je zakucao jednu makedonku i par klenova uz jedno moje kidanje ,sve u svemu veoma sam zadovaljan Nishavom ,nezadovoljan ulovom  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Danas sam prvi put obisao terene Nisave uzvodno od vrezinskog bazena. Nizak vodostaj, voda bistra. Ulova je bilo "na sve strane" i blizu obale, i po sredini reke. nasao sam dobru hladovinu tako da mi je prepodnevno pecanje itekako leglo. Cudno ali sitnih komada nigde. Doduse "malo" sam ih zaobilazio ne gadjajuci musicom tik uz rastinja. Ipak je veci klen i brzi te je i prvi na udici ako se prezentuje barem 1 metar od "izglednog" mesta. I dalje se uspesno lovi na mrave na udicama 16 i 18. Vece nece. Dosuse i sred je podneva. Nije ni cudno. Iskoristite priliku i prosetajte se ovih dana kome je blizu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Malo klenovi, malo pastrmke. Red meso, red slanina... Nišava je zato moja omiljena reka. Nikad ne znaš šta će da opauči na muvu.

Prilozi

• Susedi i na ovom i onom svetu.jpg
    Susedi i na ovom i onom svetu.jpg
    41,8 KB · Pregleda: 181

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas se moze reci da smo malo musicarili malo vise obilazili i gledali terene,pratili desavanja na vodu kaku u brzoj tako i po virovima.
Mesto na kome smo bili jeste Sinjac.
Prosli smo ga skoro celog,nije da nismo imali nameru da nesto ulovimo ali sledeci put garantujem bogat ulov..
Ostavila nas je Nisava bez daha na nekoliko mesta,kako svojim izgledom tako i prirodom koja je okruzuje.
Sada kada sam je koliko toliko upoznao nema GOVORA DA JE MENJAM ZA NEKU DRUGU REKU..
--Evo i nekih slikica..--

Prilozi

• Kimi prati situaciju....jpg
    Kimi prati situaciju....jpg
    211,6 KB · Pregleda: 178
  • Ista situacija sa druge strane....jpg
    Ista situacija sa druge strane....jpg
    224,5 KB · Pregleda: 174
  • Ovde smo je potrazili.....jpg
    Ovde smo je potrazili.....jpg
    194,4 KB · Pregleda: 164
  • I ovde uz samu stenu...jpg
    I ovde uz samu stenu...jpg
    259,3 KB · Pregleda: 186
  • Stana kod mesta Sinjac...jpg
    Stana kod mesta Sinjac...jpg
    218,2 KB · Pregleda: 188

kimi

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2008.
Broj reagovanja
0
Kao što reče  fox the blue ...Nishava je više nego odlična ...NAJBOLJA....Mušičarili danas kod Sinjca ima ribe ali ne na stapu ...... :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: biće  :D :D :D :D

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas mušičario na dvije lokacije : prije podne kanali : dvije štukice od po 50-tak cm i uveče Dunav. Spomena vrijedno smuđ 60 cm, 3 balina oko 50 cm, par manjih i jedan manji smuđarak (ispod mjere pušteno nazad) osim toga bilo je još udaraca, fulanja... Sve na fluorescentno žuto-zelenkasti strimer sa žutim stomakom.

Prilozi

• stuke.jpg
    stuke.jpg
    244 KB · Pregleda: 179

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Danas se moze reci da smo malo musicarili malo vise obilazili i gledali terene,pratili desavanja na vodu kaku u brzoj tako i po virovima.
Mesto na kome smo bili jeste Sinjac.
Prosli smo ga skoro celog,nije da nismo imali nameru da nesto ulovimo ali sledeci put garantujem bogat ulov..
Ostavila nas je Nisava bez daha na nekoliko mesta,kako svojim izgledom tako i prirodom koja je okruzuje.
Sada kada sam je koliko toliko upoznao nema GOVORA DA JE MENJAM ZA NEKU DRUGU REKU..
--Evo i nekih slikica..--

Prekrasni su vam tereni za mušičarenje... ono, pravo mušičarski, čuvajte ih, pazite ih, mazite ih...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Da 100-ka kao što ti Uživač reče u "danas sam vezivao...". To su jučer bile pripreme za veče, strimerčić je full jednostavan,a po ovome i ubitačan. Smuđu sam vadio strimera ne iz usta nego iz grla, duboko ga srknuo.
Štuke sam dobio na ovaj:
Sorry pogrešna fotka, imam ih na dva kompa, pa dok ja to nađem, a mislim da se i vidi kod štuka na plutu od štapa ako povećaš. Malo žutog, malo crvenog , malo zelenog, sa očima bez otežanja na Gamakatsu udicama LS-5013F 3/0.

Prilozi

• Strimer za stuku.JPG
    Strimer za stuku.JPG
    110,7 KB · Pregleda: 171

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas smo musicarili po nasoj nejzagadjenijoj reci sa Kimijem koju trenutno imamo..-TOPLICU-
Sa svih strana obavijena je smradom ,otpadnim vodama,djubre koje se baca u vodu itd. itd.
Pravo ruglo ali ajde malo da se bockaju klencici.
Forsirao sam CRNU BAMBULICU na 14 udici i bilo je oko 3-4 kg. riba.
Slikao sam samo najkrupnijeg koji je odmah nakon slikanja vracen nazad.
Da tuga bude jos veca u povratku  vracao sam se kroz selo gde pa tek covek dolazi u fazu kada mu je potrbena boce sa kiseonikom da bi moglo da se dise,toliko smrdi da sam trcao do auta umalo me kola nisu udarila na ulici.
Ali da ne gusim evo slikica....

Prilozi

• Klen sa Toplice...jpg
    Klen sa Toplice...jpg
    312 KB · Pregleda: 212

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Danas smo musicarili po nasoj nejzagadjenijoj reci sa Kimijem koju trenutno imamo..-TOPLICU-
Sa svih strana obavijena je smradom ,otpadnim vodama,djubre koje se baca u vodu itd. itd.
Pravo ruglo ali ajde malo da se bockaju klencici.
Forsirao sam CRNU BAMBULICU na 14 udici i bilo je oko 3-4 kg. riba.
Slikao sam samo najkrupnijeg koji je odmah nakon slikanja vracen nazad.
Da tuga bude jos veca u povratku  vracao sam se kroz selo gde pa tek covek dolazi u fazu kada mu je potrbena boce sa kiseonikom da bi moglo da se dise,toliko smrdi da sam trcao do auta umalo me kola nisu udarila na ulici.
Ali da ne gusim evo slikica....
Ova ti bambula izgleda požutela od čiste vode Topličke!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
[/quote]
Ova ti bambula izgleda požutela od čiste vode Topličke!
[/quote]
Forsirana je crna koja je kao sto se moze videti kolega UZIVACU dala najvece reziltate.
A plop je pravila i crvena i zuta.
Ali slabo mnogo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno