Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zadnja 3 dana se ubih od mušičarenja, toliko sam se namahao da nisam imao snage ni post napisati :D ,
Započelo je u petak/subotu na kanalu pokraj akumulacije Dubrava kod Sv. Marija. Nazvao bih ga urbanim zbog ceste s jedne strane i betonskog benta akumulacije s druge strane no čistoća, prozirnost vode, divlje pastrve koje se tamo čak i mrijeste nadoknađuju manjak ljepote okoline. Lovili smo ljute kalifornijske pastrvice, nisu velike al su izuzetno borbene, bili smo počašćeni sa bezbroj skokova i akrobacija do 1,5m uvis čak do 2m u dužinu, oduševio sam se borbenošću tih ribica duginih boja.Tomasini je dobio čak i "trofejne" ribice za taj kanal.Potom smo se u subotu/nedjelju spustili do Klokota koji i nije bio tako druželjubiv, voda je u zadnjih par dana naglo narasla, pa pala tako da smo ulovili svega par ribica no kraj je predivan pa nije bilo loše ni tamo.
Okrunio sam svoju turneju danas na našoj vodi (Monjoroš) sa štukicama, također nije bilo trofeja no lijep jesenji dan uz dobru zabavu sa Baranjskim krokodilčićima bio je vrhunac mini god. odmora (ili umora).

Prilozi

• Sveta Marija.jpg
    Sveta Marija.jpg
    167,1 KB · Pregleda: 211
  • Sveta Marija 2.jpg
    Sveta Marija 2.jpg
    146,6 KB · Pregleda: 144
  • Sveta Marija 3.jpg
    Sveta Marija 3.jpg
    155,8 KB · Pregleda: 133
  • Sveta Marija 4.jpg
    Sveta Marija 4.jpg
    266,5 KB · Pregleda: 134
  • Sveta Marija 5.jpg
    Sveta Marija 5.jpg
    184,2 KB · Pregleda: 150
  • Klokot.jpg
    Klokot.jpg
    216,7 KB · Pregleda: 154
  • Monjoros.jpg
    Monjoros.jpg
    194,6 KB · Pregleda: 144
  • Mala stuka na velikog strimera.jpg
    Mala stuka na velikog strimera.jpg
    149,9 KB · Pregleda: 170

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Milance, vidim da si se bas lepo proveo, svaka cast za ulove i ono kuvanje  :D :tbumb: ...daj i kakvu sliku od tog strimerčeta  :)
@Gogo, vala ako, neka si se namušičario do daske...potpuno te razumem...tako nekako izgledaju moji izlasci...non stop, ceo dan i do iznemoglosti  :tbumb: :yeswink: :tbumb:

Uzivajte a ja moram na posao  :'(  :) :bye:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Zaboravih - bilo je i ono "skino sam im osmeh s lica" :hammer: :hammer: :hammer:
Naime bili su pored mene jedan varaličar i jedan plovkaroš ali jedina riba i jedine akcije bile su kod mene, još mi je jedan ovakav spao a imao sam i neke udarce osim onog kuvanja ispod nogu. Ostali su da se nadaju, možda su još uvek tamo  :D :D :D

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tooo  Milanče ! Nema većeg zadovoljstva nego kad se varaličarski podsmjeh "prokiseli" nakon što mu mušičar pod nosom diže ribu a on gleda, iz osobnog iskustva znam kako je to dobar osjećaj  :tbumb:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Bas sam se zapitao gde je Gogo i drustvo nestalo kad ono vidim. Lepe vode. A i vidim uspesan ribolov  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Milanče je napisao(la):
Zaboravih - bilo je i ono "skino sam im osmeh s lica" :hammer: :hammer: :hammer:
Naime bili su pored mene jedan varaličar i jedan plovkaroš ali jedina riba i jedine akcije bile su kod mene, još mi je jedan ovakav spao a imao sam i neke udarce osim onog kuvanja ispod nogu. Ostali su da se nadaju, možda su još uvek tamo  :D :D :D

tako se to radi  :tbumb: :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Dunav je mali,katastrofalno mali i mrtav,ribe nema ni na vidiku,neočekivana situacija za ovo doba godine.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja dva dana uzastopno mušičarim klenove na Toplici i trpim veoma neprijatan popodnevni vetar. Juće sam super prošao, ali mi je danas dosadilo da glumim vetrolomca i pobegao bez značajnog ulova.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas sam opet uspješno (za svoje prilike) mušičario štuke, balinčiće, bandarčiće...
Na omiljenoj mi vodi štuka fino uzima varalice, pa i strimere, jedno ugodno provedeno popodne uz nekoliko ljepših štukica u mjeri,a pred kraj dana za promjenu i par manjih balinčića koji su raubovali u plićaku, uz njih se motalo i jato bandara te sam se i sanjim poigrao. Sve je bilo C&R :) , za razliku od 2-3 "skakavca" varaličara  :machinegun: koji su trpali u ruksake sve što je bilo veće od penkala ( na sreću nije ih išlo baš najbolje). Šteta za tako divnu vodu i ribe da se uništava na takav način.  :'(

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
JA odvedem klinca na trening (sa sve štapom i u prsluku :yeswink:) i dok on trenira treniram i ja :tbumb:
2 bucova, tamiški kej u naizgled bezizlaznoj situaciji. Voda stoji, kedera nigde, ne javljaju se ni
žabe. Mislim da sam ih ove godine naklepao bar 100!!!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
ja sam bio na savi kod sajma, lovio opet sitne bucovcice, ali nista nije jurilo, bar po mestima gde mogu da provucem muvu,a i strimeri mi se sveli na par mudlera i 1 aleksandru

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
ja sam bio na savi kod sajma, lovio opet sitne bucovcice, ali nista nije jurilo, bar po mestima gde mogu da provucem muvu,a i strimeri mi se sveli na par mudlera i 1 aleksandru
Bravo oholi, pa što ne prijavljuješ da i u Bg ima nekog ovoliko blesavog kao Zvezdan i ja  :doh: Samo udri, nije to loša zabava, meni kada prođe dan a da nisam pretresao moja mesta prosto sam nesrećan. Daj fotku mudlera 8)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Milanče je napisao(la):
JA odvedem klinca na trening (sa sve štapom i u prsluku :yeswink:) i dok on trenira treniram i ja :tbumb:
2 bucova, tamiški kej u naizgled bezizlaznoj situaciji. Voda stoji, kedera nigde, ne javljaju se ni
žabe. Mislim da sam ih ove godine naklepao bar 100!!!
Milanče i kod tebe je ista situacija kao i kod mene,apatična.Dunav kao da je mrtvaja.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
fotke mudlera nema otkidoh poslednjeg sinoc, jutros sam probao po visnjici, bio sa drustvom, vidim juri stuja posto je bila dalekao a granje iza probam na zaru i promasim par komada, posle kad je pocela blize da juri stavim nekog strimera ali nista nisam uradio, suvise je tezag wooly za moj stap, ali nema veze bice bolje.

mada primecujem da me gledaju kao vanzemaljca :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno