Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ah ti klenovi, :blush:  kad bi bar nekako, te kleniće što puštate nazad, mogao prebaciti kod mene u obližnje  jezero pa da ih i ja mogu bockati i puštati da rastuuuu... ;)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Danas na nagovor caleta obisli smo neke terene koje dugo nismo posecivali. Prvo osmo se uputili u potrazi za stukom koje je prosle godine na istom mestu i u slicno vreme bilo, ovog puta nista - Moravske bare u oklini s. Ljubes, nizvodno od Aleksinca. Zatim smo se preselili kod separaciji u reoonu s. Katun da vidimo sta se tu desava. Tereni su se promenili usled iskpopavanja sodera ali obecavaju ulove. Pravi zimovnici i iznad i ispod separacije. Iznad separacije je uz oblalu kurpna klen izvodio besni ples i sto je zanimljivo gledano uzovodno, s desne strane dok s leve, nista. Imao sam "odlicno transportno sredstvo za dubak"  :)

Prilozi

• DSC08061_resize.JPG
    DSC08061_resize.JPG
    220,7 KB · Pregleda: 165
  • DSC08064_resize.JPG
    DSC08064_resize.JPG
    224 KB · Pregleda: 152
  • DSC08065_resize.jpg
    DSC08065_resize.jpg
    267,7 KB · Pregleda: 165
  • DSC08066_resize.JPG
    DSC08066_resize.JPG
    267 KB · Pregleda: 186
  • DSC08067_resize.JPG
    DSC08067_resize.JPG
    244,2 KB · Pregleda: 149
  • DSC08068_resize.JPG
    DSC08068_resize.JPG
    193,7 KB · Pregleda: 156

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
I reon s. Katun

Prilozi

• DSC08074_resize.JPG
    DSC08074_resize.JPG
    180,7 KB · Pregleda: 154
  • DSC08073_resize.JPG
    DSC08073_resize.JPG
    188,6 KB · Pregleda: 131
  • DSC08072_resize.JPG
    DSC08072_resize.JPG
    180,7 KB · Pregleda: 214
  • DSC08071_resize.JPG
    DSC08071_resize.JPG
    220,4 KB · Pregleda: 158
  • DSC08070_resize.JPG
    DSC08070_resize.JPG
    152,5 KB · Pregleda: 162
  • DSC08069_resize.JPG
    DSC08069_resize.JPG
    158,3 KB · Pregleda: 161

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas  popodne sam nazvao prijatelja Samira (drugog ludaka pored mene koji maše po Baranji) i pozvao ga da proba samnom loviti smuđa strimerom inače je varaličar, a nedavno je počeo i mahati pomalo, rado je pristao. Uz friško pečene picete ( koje mu je žena pripremila da preživimo ta dva-tri sata  na Dunavu) vozimo se polako prema Batini i kisikani, a uz put mu objašnjavam na koji način da plasira strimera i kako da ga vodi. Stižemo na vodu oko 19,00h  postavljam ga na svoju stalnu poziciju gdje je i za očekivati da mu bar pokoji smuđarak "kvrcne" strimera. Uz još par kraćih uputa ostavljam ga da "maše" a sam stajem na 100-tinjak m od njega nizvodno. Uz slaba svijetla sa Batinskog mosta više sam gledao kako Samir baca nego u svog strimera. Oko 20,00h poviče Samir : "evo ga" potrčah tamo i uz savjete kako da ga umiri i primi ubrzo je vani mali smuđarak - nije veliki jedva 40cm ali je ulovljen strimerom-mušičarskom tehnikom i njegov je prvi na taj način. Vjerojatno sam bio sretniji od njega a i na njegovom licu ozario se osmjeh.Fotografiram ga a riba se pušta nazad . Usput mi govori kako je već imao par udaraca, te da sad otprilike zna kako na to reagirati. Nakon fotografiranja ostavljam ga da maše, spuštam se na svoju poziciju , nije prošlo ni 15 min. Samir ponovo poviče : " evo ga" žurim tamo i vidim da mu se štap uredno savija a poveća riba se bacaka po površini, dovikujem da ne sili, neka ga pušta, lomim noge po kamenju prema njemu i... taman kada sam stigao štap mu se naglo ispravlja a špaga olabavi. Mamicu mu njegovu, odeee prosu se iz Samirovih usta , tješim ga i polako se vraćam nizvodno. U narednih 50-tak minuta ništa se više nije dešavalo pa smo napustili Dunav i kisikanu naravno koliko god razočarani zbog velikog smuđa koji je imao bar 2kg, toliko i zadovoljni jer je ipak prvi smuđ ulovljen, led je probijen i sada samo treba da nastavi...

P.S. učenik je ovaj put prevazišao učitelja (ja nisam ima ni kvrca, a nije mi žao uživao sam u njegovim uspjesima kao da su moji)   

Prilozi

• samir.jpg
    samir.jpg
    267,1 KB · Pregleda: 157
  • samir 2.jpg
    samir 2.jpg
    188,2 KB · Pregleda: 161

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Evo, pre par dana otišao sam na štuku ali eto ulovio sam ovu malu od cca. 50 cm:
cPntO5jZpLlXdLR1.v.jpg

a ovde je još jedna, malo veča, slikana s mosta (oko dobrih 60 cm)
wQNOdakPqTnjyLX2.v.jpg

Janez

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Opet sam lovio osrednje i sitne klenove na Južnoj Moravi.

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Na Nisavi za dva ipo sata koliko sam mogao da odvojim prepodne upecao sam 1 od 20cm i nekoliko sitnih mozda 5-6 kom.ispod 10ak cm. i jedan mnooogo krupan promasaj ih sto mi bese krivo nemate pojma. Pecao sam na osu velicine 10 .Nisava je mala, lepa, bistra izazovna ali nazalost morao sam da brisem.Toliko od mene bistro. 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam mušičario štuku iz čamca,naleteo na neka neverovatna mesta,međutim mušičarenje iz čamca je posebna filozofija koju tek treba da bolje iskusim.Dva čoveka u čamcu,na malom prostoru,jedan baca varalicu drugi mušicu,potrebno je dosta sinhronizacije i tišine,da ne pominjem lupnjavu.Biće bolje.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Danas sam mušičario štuku iz čamca,naleteo na neka neverovatna mesta,međutim mušičarenje iz čamca je posebna filozofija koju tek treba da bolje iskusim.Dva čoveka u čamcu,na malom prostoru,jedan baca varalicu drugi mušicu,potrebno je dosta sinhronizacije i tišine,da ne pominjem lupnjavu.Biće bolje.

Prijateljski savet. Dok jedan "radi" drugi nek vesla i menjaj te se. Tako cete jedino obojica biti zadovoljni.  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Da,da, moraćemo tako, ustvari tako smo i završili, najbitnije je da smo ustvari danas samo snimali mesta, upoznavali se sa konfiguracijom terena, nabasali na dobre rupe u travi koje su, što je najbitnije, nedostupne ostalim ribolovcima. :smoke:

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
I ja sam danas malo musicario na TOPLICI kod Prokuplja
Senjava voda  nije dala rezultate,a i kako da da kad sam kod sebe imao samo tri muve CAENIS namotane sinoc za danas,tek nekih pola sata pred mrak pocela je akcija,gde sam imao dva komada oko 400gr..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno