Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Konačno sam ponovo našao smuđeve,doduše bez ulovljene ribe, no provalio sam gdje su, na koju boju strimera udaraju i kakvo je vođenje sad potrebno. Inače 5 udaraca (1. udarac -BIG CMOK u mrtvom spuštanju strimera pri zabačaju uzvodno, 2. udarac BIG CMOK pri vađenju strimera iz vode -škljoc u prazno, treći udarac i kratko umaranje ribe preko 60cm, i još dva udarca nakon toga u sam rep strimera ). Neregiranje na dosadašnje boje me natjeralo probati sa kombinacjom boja na neprilogođenoj udici smuđu, uzak luk udice (a samo sam nji imao u tim bojama) te sam zato imao promašaje. No u odnosu na prethodne izlaske kad sam satima mahao u prazno, večeras u sat vremena hrpa događanja.

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Danas sam mušičario štuku na ribnjaku gdje je ima puno i to dobrih komada a lovi se svakodnevno tako da su štuke veoma edukovane oko varalica pa ih je teško uloviti varalicom iako ima dana... Isprobao sam forumsku tehniku mirovanja strimera i ulovio jednu oko 40 cm a promašio još 4 udarce. Lovio sam oko 3 sata u kiši. Toliko udaraca je na ovoj vodi retkost ali štuke zaista ima puno. Idem drugi tjedan pa takvu od par kila. Izgleda, da se ih može prevariti strimerom :D :tbumb:

Janez 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam mušičario na Toplici. Nisam se proslavio, ali sam uživao u "Jungle Labyrinth Castingu" i ponekom klenčiću.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Juče sam mušičario iz čamca na ritu u blizini Kladova.Ujednom trenutku se pojavila pogranična policija i sa obale nas dozvala megafonom, uključivši rotaciona i sirenu.Taman smo se namestili u lep pojas trske, morali smo da se vraćamo na obalu.Ispostavilo se da love neke Borane i Zaječarce koji puštaju mreže i kradu ribu. Onda su i nas obavestili da je čamac u budućnosti zabranjen.Preselo mi je pecanje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam lovio klenove na Nišavi. Odlično sam se proveo.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Konačno sam i ja lovio klenove :blues:, puuunoooo klenova, nije bilo trofejnih (bar ih ja nisam ulovio, a kažu ima ih do 3-4kg komada kod veće vode). Lovio sam na Orljavi kod Pleternice. Riječica relativno mirnog toka sa pokojim brzakom, voda je dosta niska po domaćinima i ljeti bude puno bolje, no ovo doživjeti u 11.-tom mjesecu na površinske muhe - kome treba bolje.
Ovakvih oko 500-700g je bilo 4 kom, a malih od 100-200g brdo barem 20-tak sa još morem nerealiziranih udaraca. Voda kao da je vrvila ispred mene, kao da su znali da sam baš zbog njih došao pa mi priuštili to zadovoljstvo.Uzimali su bukvalno sve što sam im bacao, počevši sa midg-evima, pa prešao na malo veće površinske, bambulice,skakavce...veličina im uopće nije smetala, ma bitno je bilo da pliva. Dok god mrak nije potpuno pao grizovi nisu prestajali, napustio sam vodu već u mraku kad više nisam vidio muhu. A užitak vrhunski, sad tek znam što propuštam jer nemam klena u okolini  :(. Kad bi ga bar nekako mogao nasaditi u obližnje jezero...
P.S. skoro zaboravih imam upis i svojih dviju novih fly ribica, dvopruga uklija i klenić. (iskreno da mi nisu rekli ne bih vidio razliku između klena i klenića)

Prilozi

• Orljava klen 01.jpg
    Orljava klen 01.jpg
    264,6 KB · Pregleda: 123
  • Orljava klen 02.jpg
    Orljava klen 02.jpg
    159 KB · Pregleda: 135

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I ja sam danas mušičario i lovio slične klenove.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć sam mušičario smuđa,tri komada i jedno spadanje.Varaličar pored mene se ubi od bacanja, menja tvistere,voblere,gađa na 50 metra, a smuđ ušao u obalu na 6 metra od obale i papa strimere.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    94,5 KB · Pregleda: 132
  • 2.jpg
    2.jpg
    75 KB · Pregleda: 136
  • 3.jpg
    3.jpg
    98,6 KB · Pregleda: 118

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Sinoć sam mušičario smuđa,tri komada i jedno spadanje.Varaličar pored mene se ubi od bacanja, menja tvistere,voblere,gađa na 50 metra, a smuđ ušao u obalu na 6 metra od obale i papa strimere.
Bravo majstore samo tako!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Usred novembra - i još uvek jede po mraku  :eek: Ova godina je sasvim blesava!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ne da jede Milanče nego napada strimera takvom žestinom da je to za smuđa nezamislivo.Nema kedera, što je najbolji mogući scenario, a voda je na prelazu između tople i hladne, nije ni prehladna ni topla, idealna.

PetarBg

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):

Pozdrav,
Moze slika strimera(ako nije tajna) ili si je vec negde izbacio na ovom forumu? :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Evo druže, procunjaj malo ovde, a imaš i temu mušičarenje smuđa.http://www.musicarenje.org/index.php?topic=2100.msg34079#msg34079

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno