Danas je bio lud dan

Pred zoru u 15 minuta 5 udaraca od kojih su bar dve ribe bile mladice (jedna od oko 70 a druga oko 80 cm) ali lovio sam na mjestu gdje se mješaju tokovi pa je kontrola kanapa za..bana do kraja (obje vidjene ribe su zgrabile na svega par metara i otresle glavom te izbacile strimera, več malo ludim... :'() Onda sam ulovio jednog lepog debelog mladuljka od cca 60 cm i fotografirao ga par puta. Posle toga par sati ništa. Vratim se na početno mesto i zabacujem u nadi na štukicu. Zabacujem pravo protiv vodene struje jer je inače nemoguče preloviti mesta gde leže štuke (strma obala iz kamenih ploča, snijeg, grmlje a ispod voda od 1,5 m+), cimam strimera, voda zanosi kanap, bacam li bacam kad odjednom na 5 m ispod mene ko pitbul dojuri debela oko 70 cm + i cca 3 kg debela štuka i gutne strimera, a ja nespreman, s "trbuhom" kanapa u vodi... I ona dva puta otrese gubicom i ode, a bila je debela, zelena, KRASNA

Onda promjenim mesto na lokaciju na kojoj bi još ,jedino mogao da pecam, to je dugačak sprud ispod ogromnog vira gde ima svakojakih riba. Ali voda je još uvijek "rio grande", taj sprud je inače suh u normalnim uslovima ali sada je pod vodom. Ja si mislim, da ionako voda ne može biti preko metra dubine i hrabro zagazim... Odjednom stanem "u prazno" i zaplivam sve sa telefonom, fotoaparatom, rancem, meredovom i štapom po rijeci. Posle 10 m vožnje dohvatim neku granu i izvučem se na obalu.
Ako nekako vratim digitalac u život kačim sliku mladuljka...
Tako sam se morao vratiti kuči iako je danas bio DAN.
Janez