Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Mixmaster je napisao(la):
I danas sam prečešljao bare u potrazi za bodorkom dužom od 28 cm. Odvratno vreme, kiša, susnežica i jak vetar me nisu sprečili. Lepo sam se zabavio, ali nisam oborio svoj Rutilus rutilus rekord.
ne napisa kako je radila riba? i daj neku muvu kao predlog.kako najavljuju vreme tesko da ce voda da se normalizuje,pa razmisljam da za vikend posetim bare ,iako nisam do sad musicario na njima

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@sulecriba, e takog te volim  :tbumb: lepo, slikuca sa ribicom  ;)

Blago vama koji lovite, mene su neke stvari tako omele u gotovo 100% izvedljivim planovima za na vodu...ako izađem jednom samo u martu na vodu to če biti čudo!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
I danas sam prečešljao bare u potrazi za bodorkom dužom od 28 cm. Odvratno vreme, kiša, susnežica i jak vetar me nisu sprečili. Lepo sam se zabavio, ali nisam oborio svoj Rutilus rutilus rekord.
ne napisa kako je radila riba? i daj neku muvu kao predlog.kako najavljuju vreme tesko da ce voda da se normalizuje,pa razmisljam da za vikend posetim bare ,iako nisam do sad musicario na njima

Bodorka je počela da uzima i sa površine, a bare su prekrivene sitnim crnim midževima. Sasats opremi se sitnim suvim muvama- black gnat, griffiths gnat, witch...16-20. Ako hoćeš i umeš da nimfariš na barama, onda napravi blood worm na 18-20 u raznim težinama, kako bi iščešljao i srednji sloj i samo dno bare....bla, bla, bla, ali pre svega treba preći na temu "Bodorka, moja omiljena", pa tamo mudrovati o ovoj simpatičnoj ribici. ;)

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Danas sam iskoristio pauzu i posetio prijatelja koji je mušičario na Težkoj vodi...dao mi štap za par zabacaja, i evo - na drugi (prvi u žbunj :'( );

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
...klenove, bodorke, sunčanice i beovice. Penzionerski. :hammer:

Prilozi

• Rakija.jpg
    Rakija.jpg
    31 KB · Pregleda: 146

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja sam danas ulovio dve štukice, nešto lipljana, klenova i pastrmki (fotoaparatom)  :D Dnas sam prepešačio oko 20km  :D  lagani tracking... Konačno prišli i klenovi obali ali tek do 1,5m dubine (na površini ga nema ni za leka) na jezeru...na rekama ribe aktivno kupe emergere oko podneva a i manje štukice od kilo-ipo do dve su konačno prišle skroz do obale...ali na njih se kreče tek u maju. na klena jos malo kasnije...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Šta su bistre ove bare oko Niša,fantazija,kod mene sve vode imaju lepu,bela kafa boju :doh:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Mramorske bare

Prilozi

• DSC08098.jpg
    DSC08098.jpg
    269,1 KB · Pregleda: 124
  • DSC08102.jpg
    DSC08102.jpg
    268,1 KB · Pregleda: 136
  • DSC08107.jpg
    DSC08107.jpg
    132,4 KB · Pregleda: 137
  • DSC08109.jpg
    DSC08109.jpg
    166,8 KB · Pregleda: 177
  • DSC08110.jpg
    DSC08110.jpg
    166,2 KB · Pregleda: 186

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
lepe mramorske bare... izasao sam i ja malo danas, ali nista sem malih insekata od 3-5 mm, i po koji veci od 1 cm. Nikakva aktivnost riba. Da li zbog toga sto je nocas smrzlo
-2 stepena ili?... tako da necu se upisati ulovom, jos uvek:(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
lepo djole  :tbumb: vidim imali ste i ribe ? i ja sam sam danas musicario , ali za razliku od vas nisam ulovio nista  :'(  uzrok je dosta povisena i kao led hladna voda.

Prilozi

• Picture3 950970261_resize.jpg
    Picture3 950970261_resize.jpg
    199,2 KB · Pregleda: 112
  • Picture4 950970240_resize.jpg
    Picture4 950970240_resize.jpg
    181,1 KB · Pregleda: 182

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
26
Djole dobar ulov :), i ja pokusao na barama ali bez ikakvog uspeha, lepo vreme voda lepa a od ribe ni traga, cak ni insekata nije bilo. Jedino sto je moglo da se vidi na bari su divlje sotke kojih je bilo bar dvadesetak. Nisam mogao da ih slikam jer sam zaboravio aparat.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ja konačno otvorih sezonu.Zamenih smenu sa kolegom i pravac kanal.Voda mala,bistra,ribama ni traga.Prepešačih par kilometara dok nisam naleteo na jednu rupu u travi u kojoj ugledah par debelih babuški.Dok sam se spustio do same vode ribe se pomeriše ka rubu trave.Sačekah par minuta da se ribe primire i vrate na staro mesto.Bloody worm od polipropilena polete ka vodi.Dok je lagano tonuo njegova vatrena boja privuče pažnju najveće babuške.Lagano se primakla i srknula mušicu.Lagana kontra,babuška se prevrnula par puta i otkačila.Na udici ostade deo usta,isto mi se desilo i prošle sezone sa par riba.To je bilo sve od ribolova jer se razduvao vetar.Video sam dosta štukica u mrestu i ta mesta sam brzo napuštao jer su bile veoma uznemirene.Na žalost pakujući pribor ugledao sam par tipusa sa kratkim varaličarskim štapovima i sitnim kašikama.Nisam im se javio...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno