Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gjors

Junior member
Učlanjen(a)
16.11.2008.
Broj reagovanja
0
DSC01592.jpg
  :dance: Sai (pollachius virens) ili što bi švabe rekle Seelachs  :bye:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Par slika sa Gradca od subote :)

Prilozi

• SDC10543_cr.jpg
    SDC10543_cr.jpg
    201,5 KB · Pregleda: 148
  • SDC10547.JPG
    SDC10547.JPG
    192,6 KB · Pregleda: 130
  • SDC10556_cr.jpg
    SDC10556_cr.jpg
    204,1 KB · Pregleda: 137
  • SDC10559_cr.jpg
    SDC10559_cr.jpg
    206,8 KB · Pregleda: 132
  • SDC10566_cr.jpg
    SDC10566_cr.jpg
    196,7 KB · Pregleda: 145

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Još ne mogu da dođem sebi od onoga što mi se danas desilo.Izbaci me žena u ribolov da bi sredila kuću.Kud ću gde ću,u marinu,da vidim ima li bucova.Kedera milion,grabljivica nigde.Stavim suvu da probam kedera.Bacam pola sata,sitan keder,potopio muvu sto puta.Odjednom,dok je mušica polako počela da tone,ugledah ispod nje izlazi balvan.Otvaraju se žuta usta i mušica nestaje.Tolstolobik,babaroga,pliva i dalje,ja u šoku,nisam u stanju ni da kontriram,odsekle mi se noge.Vidim pored njega odjednom isplivava još nekoliko komada.Tek tada kontriram.Kad je to krenulo,izvukao mi je svu strunu i beking od 30metara i na kraju iskidao strunu.Kao voz,nije se zaustavio.Tresu mi se noge,mislio sam da ću da doživim srčku.Morao sam da sednem 15 minuta.Evo me kući skenjan kao nikad,nikad nisam držao toliku ribu,ne mogu da verujem kako to pumpa,kao neko čudovište.Nekada ih je gradka marina bila puna u proleće,izgleda da ih opet ima.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
woooow...prelepo iskustvo. On se inače hrani planktonom a skupi i nešto takvo. Tolstolobik, uredno zakačen suvom za usta...vredno poštovanja i svakog priznanja...još i da je ciljano  ::)  Ne znam da li si ikada video ili da li ste videli tako masovnu pojavu tolstolobika kada se svi u velikom jatu dignu ka površini i toliko lupaju da voda pršti skoro isto kao i kada kitovi bacaju vodu. Jednom sam to imao priliku gledati na Dunavu, pravi spektakl...beše to isto u proleće da bi nekoliko dana posle toga ušli u jednu rečicu koja se uliva u Dunav. Kakve su to grdosije...ja sam se tada našao zatečen...nekoliko komada sam ulovio na ne baš tako sportski način...gde svi turci tud....i ja  :doh: Neki su ulovili komade i preko 20kg...to su ko bikovi ribe....ja nisam imao primeren pribor za takve grdosije pa sam se morao zadovoljiti malim ribicama (3-6kg)  :whistle:  Ali to što sam ja doživeo moram priznati da nije ništa naspram ovoga zvezdanovog iskustva, ne da se ni porediti...zvezdane hvala za tvoju priču  :tbumb: :yeswink:

Tolstolobik na suvu muvu!!!! :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Razgovaram sad sa ljudima koji pecaju u marini,puna je vodenih bikova,kapitalaca!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
easyrider_ je napisao(la):
Milance, aj reci nam na koje si dobijao ove ribice  u subotu?  :-[

TH March Brown, LeadHead Cased Caddis i naravno Džej (sa slike)

P.S. Pogledaj po mojoj galeriji negde sa Gradca, to su stare slike ali ja koristim iste muve :)

Prilozi

• Woolly Bugger.jpg
    Woolly Bugger.jpg
    170,2 KB · Pregleda: 196

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Poslovni put i cijelodnevna dosadna predavanja mi nisu tako teško pali jer sam usput posjetio i drenažni kanal u Međimurju. Lovio sam uglavnom na nimfu i nešto malo na suhu muhu. Sve u svemu jedan lijepi tmurno-kišni dan.

Prilozi

• IMG_2329a.jpg
    IMG_2329a.jpg
    186,8 KB · Pregleda: 144
  • IMG_2347a.jpg
    IMG_2347a.jpg
    165,5 KB · Pregleda: 140
  • IMG_2353a.jpg
    IMG_2353a.jpg
    152,3 KB · Pregleda: 149
  • IMG_2314a.jpg
    IMG_2314a.jpg
    194,5 KB · Pregleda: 123

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas odlučih da ne odem na štuku već da probam na istom mestu gde prekjuče doživeh ludnicu sa tolstolobikom.Vrteo sam se neko vreme po marini,a onda na desetak metara od sebe opazih babarogu.Riba preko 10kg.,tolstolobik, stondira na površini,puna mu glava nekakvih ožiljaka.Ja brzo polipropilenskog bloody worm-a,tik pored glave zbog onih njegovih očiju sa strane.Pola sata sam mu bacao skoro sve što sam mislio da treba da bacim,pokrenuo se samo na fazanov rep sa tungsten glavom, ispratio malo i ništa.Šta bih mogao da mu bacim,nije hteo ni suvu ni nimfu,ima li ko nekakvih iskustava.Počeo sam da mislim da je ona riba koju sam zakačio pre neki dan, spletom nekakvih neverovatnih okolnosti srknula mušicu,kao kakav kit koji se hrani planktonom slučajno je zahvatio i udicu.Pojma nemam,ima ga ovde dosta,na površini je,sutra nastavljam...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
jao sto si mi ubacio buvu.
Jesi cuo kako se peca tolstolobik? Imaju patroni koji prave maglu u vodi, pa ga asociraju na plankton. Okaci se na plovak i ispod njega 3-4 predveza sa udicama. On to lepo usisa i eto ga. E slicna fora da se napravi sa musicom. Nesto krupnija musica uvaljana recimo u mleko u prahu ...sta ja znam, probaj molim te. Sta bih dao samo da ga drzim malo na stapu. Secam se kad sam bio klinac pa sam se smucao po strmoj obali Garaskog jezera gde niko normalan nije prosao. Kad skoci u vodi, kao da je fica uleteo u jezero  :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Šipku dinamita. :hammer:
Šalim se. Pa i sivi i beli tolstolobik se i hrane zooplanktonom, bioplanktonom  i planktonskim algama.
Možeš da probaš nešto mnogo sitno - ali ako slučajno pokupi nema šanse da izdrži udica. Probaj da mu baciš "u usta" neku mokru - pa ako pokupi - pomozi bože da držim gaće.
Meni je na Srebrnom jezeru pokupio udicu i vuk'o mene i čamac jedno 10 minuta i kad je osetio da mu nešto smeta samo se okrenuo i otiš'o. Imao je preko 20 kila.
Malo falilo da se upišam prvo od adrenalina, a posle od muke. Publika me častila pivom posle toga - al džabe.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zaboravih malopre. Tolstolobik se ne peca na udicu upravo zbog načina ishrane i ne verujem da neko uopšte ima bilo kakvog iskustva, osim slučajnih.
Koliko se sećam samo jedan ili dva komada su uhvaćena udicom negde u Vojvodini i to isto slučajno.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdane, jesi li razmišljao da mu ponudiš muhu našpricanu nekim mirisom? Možda ću sad reći glupost, ali ako postoji miris na bazi zooplanktona (kojeg tolstolobik izdvaja iz algi kojima se hrani, ili obrnuto - ne znam sad točno)...možda bi ga time pokrenuo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno