Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Pa čuvamo: varaličari čuvaju reku od pojedinih mušičara koji kriju pastrmke po čepovima prsluka!  :D Kad ima posmatrača, makar i varaličara, mušičari sve uredno vraćaju.  :) Kad nema, trpaj dok mož da stane!  :doh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Pozvani su ali citiram "NA Bovanskom jezeru smo pazimo mrestiliste"
Kad bolje pogledam digli ruke,ostaje samo da mi padne mrak i da terorisem PLEMENITE....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Pa čuvamo: varaličari čuvaju reku od pojedinih mušičara koji kriju pastrmke po čepovima prsluka!  :D Kad ima posmatrača, makar i varaličara, mušičari sve uredno vraćaju.  :) Kad nema, trpaj dok mož da stane!  :doh:

Nema ama bas nikakve razlike izmedju onih sto kradu i onih sto pecaju gde im je zabranjen pristup.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
MM je napisao(la):
Šone, da si samo bio juče, uhvatio bi bar duplo više.  :yeswink: Radila je k'o blesava. Tamo najbolje radi po oblačnom vremenu.
I ja sam juče skvasio telefon, ali mi nije ispao, nago sam se ja kljuknuo u vodu.  :doh: I to sam se sapleo k'o poslednji imbecil. Srećom, mob je preživeo.

p.s. Imaju Andrijevičani jednu opasku za te slučajeve "Neće riba u suvu guzicu".  :D

Ja i mislio u sredu da dođem ali me zaebala vremenska prognoza ,najavljivaše pljuskove ceo dan kad ono..TRT..ja pokisnuo juče . :D Ma najbolje radi kad je vreme da ni kera  ne pustiš napolje ,jbga znam..
inače bio sam u donjem delu kod konjičkog kluba i jedini sam bio na vodi ,doduše bio je i jedan čuvar ...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Nema ama bas nikakve razlike izmedju onih sto kradu i onih sto pecaju gde im je zabranjen pristup.
Osim razlike ogledane u štetnosti po riblji fond. A da obe grupe čine prekršaj, čine. Jedno merilo veličine prekršaja je visina kazne. Ja sam uveren da je kazna za odnošenje 10-ak pastrmki iz C&R revira veća od kazne koju dobiješ ako zabaciš vobler.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mušičario sam... početak je bio Bodorfok , pun poleta i želje za krupnom crvenperkom zaletio sam se do nekih 30-tak  km udaljene prave Baranjske bare prekrivene lokvanjima i "pune" krupnom crvenperkom (kojoj ni peraje nisam vidio) štukama, babuškama... da ne nabrajam.
Bodorfok.jpg

Bodorfok2.jpg

Sve to što ribe nije bilo uopće ne predstavlja problem nego rojevi milijarde komaraca. Evo kako sam izgledao "spreman" za njih
zastita.jpg

(waders je bio protiv komaraca na meni a ne iz potrebe da gazim u vodu), no kad su me (i pored debelog nanosa sprejeva i krema) počeli za ruke ujedati svakih 3 sekunde , nisam više izdržao. Vratio sam se na Karašicu gdje komarca praktično nema ? I tu nastavio loviti klena, par komada i par promašaja 2 otkačivanja i to je bilo to.
Klenm.jpg

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Imenjače, ovo je jaz.  :) Mali, ali lep ko lutka!  :tbumb:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Gogo druže moj, možeš mi verovati kad kažem da je jaz. Jedna od razlika između jaza i klena je što klen ima ispupčenu spoljnu ivicu podrepnog peraja, a jaz ima udubljenu. Pogledaj klena kog si uhvatio na bambulu (2 strane pre ove) i sliku ovog jaza.

Možeš mu takođe izbrojati broj krljušti duž bočne linije. Jaz ima više, jer su sitnije.

A i ima malo više telo od klena...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Gogo druže moj, možeš mi verovati kad kažem da je jaz. Jedna od razlika između jaza i klena je što klen ima ispupčenu spoljnu ivicu podrepnog peraja, a jaz ima udubljenu. Pogledaj klena kog si uhvatio na bambulu (2 strane pre ove) i sliku ovog jaza.

Možeš mu takođe izbrojati broj krljušti duž bočne linije. Jaz ima više, jer su sitnije.

A i ima malo više telo od klena...

Da sad kad ga duže gledam i meni pada u oči sitnija ljuska i više tijelo.  Nisam ga uopće očekivao tamo, a taj mi se učinio lijep-živih boja u odnosu na ostale ( i sitnije toga dana) da ga fotnem. Ostalo je bio klen 100% . I interesantno je da je lupio baš "klenovski" na bambulu, lovio sam jaza na suhu muhu ali ne na bambulu do sada, zgutno ju je baš pravo a nije bila mala.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Jutros sam musicario  na Rasini,kod jezera,vrlo kratko jer su pustili vodu iz jezera  :'( pa je aktivnost riba bila 0!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Protfiš,protfiš Gogo,fantastična mušičarska riba,ja čekam da mu se završi lovostaj,a do tada merkam babe...

Prilozi

• babe.jpg
    babe.jpg
    106,8 KB · Pregleda: 277

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Uz već nabrojane razlike, jaz se lako prepozna baš po tim izrazito crvenkastim perajama. Gogo, možda uz Karašicu ima manje komaraca zbog više vjetra (otvoreniji prostor)?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tomasini, Zvezdane oba ste u pravu, a upitnik sam kod Karašice stavio kao ... (pa koji sam uopće k...tražio po barama kad tu nema komaraca, a ne zašto ) . Zvezdane protfiš je odlična fly riba naravno, jedna od prvim na kojima sam počeo mahati, na Dunavu kad počne da se spušta, no doduše još su manji no ovaj, al udaraju stalno. A ovdje na Karašici nisam imao prilike sresti do sada, krupnije sam (prošlog proljeća 1,5kg ulovio) viđao oko ušća u Dunav, no ovdje 15-tak km uzvodno još ne, eto sad sam i to doživio.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da Jazek, i usta su mu nešto malo drugačija pored svega navedenog. Ovo je udarno vreme za Jaza, posebne su reke koje se ulivaju u dunav ili poplavljene pliće površine...sada na muvu možete na pravom mestu skoro na viđeno da klepnete i komade od 4kg.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno