Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Video sam sta je Sone uradio izjutra i rekao da probam i ja... Ali nista... bucov nije hteo moje strimere i musice, da li zbog toga sto je voda veoma bistra bila, ili sto je bilo mali milion kedercica, koje sam i kacio dok sam vukao strimer i tako hranio neku macku. Evo slike begeja gde jutros od 5:30 pa do 9:00 bucov je samo jurio kedere (spektakl).

Prilozi

• maca ribolovac.jpg
    maca ribolovac.jpg
    79,6 KB · Pregleda: 197
  • turbine.jpg
    turbine.jpg
    81,4 KB · Pregleda: 191

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
marušani probaj da mu serviraš takozvanog "opovačkog ganglera" ,izuzetno lovna imitacija kada bucov juri po površini.
serviraš ga uzvodno pustiš da ga voda malo nosi nizvodno do zone gde raubuju bucovi ,tu počneš da ga vučeš ka sebi.. mora da ga marne neki ...

udica 6 sa dugačkim vratom
crni konac
telo - isperci noja
noge -sivi petao
rep - buck tail (zeleni ili crveni)
odozgo crni policelon

Prilozi

• DSCN0177.jpg
    DSCN0177.jpg
    178,3 KB · Pregleda: 269
  • DSCN0178.jpg
    DSCN0178.jpg
    272,3 KB · Pregleda: 187

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
marušani probaj da mu serviraš takozvanog "opovačkog ganglera" ,izuzetno lovna imitacija kada bucov juri po površini.
serviraš ga uzvodno pustiš da ga voda malo nosi nizvodno do zone gde raubuju bucovi ,tu počneš da ga vučeš ka sebi.. mora da ga marne neki ...

udica 6 sa dugačkim vratom
crni konac
telo - isperci noja
noge -sivi petao
rep - buck tail (zeleni ili crveni)
odozgo crni policelon
probao sam i ovakve strimere, radio sam sto ti kazes, ali nista. Bucov je jurio bas tamo gde ulazi voda iz hidroelektrane, maltene izgurao ribe u zid i tamo i hvatao. Za 3 i po sata probao sam svasta, sada cekam upalu misica :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
uhhh a ja mislio da su ovi opovački bucovi namazani .... ???

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ovde kod mene bucov još uvek ne bije punom parom,ali zato udaraju babuške kapitalke.Evo jedne od danas,cenim je da je najveća koju sam ikada uhvatio,čak i dok sam bio "osnovac" sa plovkom i hlebom.Pored ove,one manje me i nisu nešto posebno uzbudile.

Prilozi

• babaroga.jpg
    babaroga.jpg
    105,6 KB · Pregleda: 214

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Ovde kod mene bucov još uvek ne bije punom parom,ali zato udaraju babuške kapitalke.Evo jedne od danas,cenim je da je najveća koju sam ikada uhvatio,čak i dok sam bio "osnovac" sa plovkom i hlebom.Pored ove,one manje me i nisu nešto posebno uzbudile.
Pa Zvezdane, do sada si bio "car smuđa" a od sad si i "car babuški"  :respect: :respect: :respect: :respect:
samo naklon ništa drugo. Oduševljavaš  brate ovom redaljkom babuški u zadnje vrijeme, meni je to san, al ovdje kod nas riba tako loše grize čak i na barama da i iskusni plovkaroši idu kući praznih džepova.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
lazar je napisao(la):
U dobra!!!  gde ih pecas??
Gogo hvala,Lazare ovo su sve Dunavske babuške,površinsko mušičarenje na neotežane gamaruse koji lagano propadaju i povremeno se kreću.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
straobalna babušketina ,  :tbumb: svaka čast! na koju veličinu udice vezuješ gammarus - e za ove babuške ?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Opasna babuška, Zvezdane! Oni koji ne mušičare babuške ne znaju da se na nimfe love prave babaroge.
Ja sam danas "skromno" mušičario nišavske klenove.

Prilozi

• klenciki.jpg
    klenciki.jpg
    56,6 KB · Pregleda: 214

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdane, jesta vala babaroga, ni ja nisam nikada ulovio vecu ni plovkom ni dubincem a musicarcem je nisam nikada ni probao, nema ... sta svaka cast :tbumb: Mozda sada kada odem do BC probam.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Danas na brzaka da smirim živce izašao na Karašicu, no voda nadošla, obalno raslinje pokošeno i pliva po vodi a klen nije baš nešto bio raspoložen , da ovaj mali nije lupio išao bih kući mokrih gaća.

Prilozi

• klen (Medium).jpg
    klen (Medium).jpg
    189 KB · Pregleda: 225

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nema šta, gogo je naš bamboo f. r.  mojster...sam ih pravi. A ja jos uvek nisam kupio zelezo za zavrsnu sablonu pa sam sa izradom stao.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sulecriba je napisao(la):
Opasan ti štap  :tbumb:

Sulec, Seb ...
He he, nije da se ku.... al da je dobar, dobar je. Pokazao se izvrstan za lagano spuštanje suhih muha na vodu, obzirom da sam do sada samo čuo za "monstrume" klena od 1,5-2,5kg a na štapu nisam imao tako velike za sada se usuđujem mahati sa ovom 3-čicom od bambusa . Uživanje je utoliko veće. Hvala za pohvale obojici !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno