Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gogo je napisao(la):
sulecriba je napisao(la):
Opasan ti štap  :tbumb:

Sulec, Seb ...
He he, nije da se ku.... al da je dobar, dobar je. Pokazao se izvrstan za lagano spuštanje suhih muha na vodu, obzirom da sam do sada samo čuo za "monstrume" klena od 1,5-2,5kg a na štapu nisam imao tako velike za sada se usuđujem mahati sa ovom 3-čicom od bambusa . Uživanje je utoliko veće. Hvala za pohvale obojici !

prema kojem taperu/konusu si uradio tu trojčicu?  Ja sam se konačno na kraju odlučio za Goodwin Granger Deluxe - 7ft 2pc 4wt

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Uuu Seb. postojao je taper, ali sam ga ja u izradi malo "promjenio" tako da je od 4-ke ispala 3-ka , a nakon nezgode na sušilici i pucanja vrha štapa... da ne duljim, to je sad Gogo-uniq taper bez da znam ponovo da ga uradim.
Unikat do bola !

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
od danas prestala zabrana pecanja svih vrsta riba u rumuniji. Mislim da se nesmu pecanji neke vrste sturiona i mladicu, zlatni karas i linjak. ostalo sve se moze pecati od vrsta riba koje ih ima u rumunskim vodama. Evo kakvu sitnariju sam upecao danas, neke od dnjih.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
potočne pastmke ,lepe ,borbene i pegave...
skoro su sve bile preko 30cm a jedna velika džukela mi promašila muvu za dlaku  :D

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    276,2 KB · Pregleda: 163

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas sam musicario na Toplici ispod same Kursumlije..
Tereni su izuzeti,ima poprilicno lepih klenova a i par lepih bara kraj reke,ciji je iskljucivo klen stanovnik...
Lepota jedna..
Bilo je lepih ulova,nekih 15 minuta  pred mrak je krenula MAJSKA da jednostavno nisi mogao da hodas,svuda oko nas,i par napada koja su se dosta razlikovala od klenovih,S'obzirom da je cak u Prokuplju kod Hisara uhvacena lepa pastrmka gotovo a sad sam siguran da je ima i na mestu sa koga cete videti slike...
Forsiracu ga a i nacule su se neke glasine od vaserkuglasa i varalicara..... ;) ;) ;) ;) ;)

Prilozi

• Slika-1.jpg
    Slika-1.jpg
    142,9 KB · Pregleda: 140
  • Slika-2.jpg
    Slika-2.jpg
    193,4 KB · Pregleda: 156

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
782
Juče sam mušičario potočare.
Proveravao sam mitski status bambule.

Prilozi

• bambulanje.jpg
    bambulanje.jpg
    34,1 KB · Pregleda: 188

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Da se i ja malo pohvalim.Evo ga moj prvi kilaš. Dobio sam ga na palmera na Moravi, dok Ibar iz dana u dan polako umire.

Prilozi

• kilonja.jpg
    kilonja.jpg
    108,5 KB · Pregleda: 198

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Auu, tek sad vidim, al sam složio facu. Kao da su mi sve ladje potonule. :hammer: A ovo mi je najveći klen uhvaćen na mušicu :tbumb: Zaboravio sam kez da nabacim :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Juga Pk

Newbie
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
0
Lovio sam proslog vikenda na Toplici iznad Kursumlije, tacnije kod same Selove. Samo sitna potocara, ali sasvim sitna. Sve je pazljivo skinuto sa udice i vraceno. To su pastrmkice od ovogodisnjeg poribljavanja , od krupnijih ni traga. Ima je ponegde sve do Prokuplja ali ne verujem da ce tu dugo ostati. Tesko je sacuvati od nesavesnih ribolovaca koji love zivim mamcima a leti kada reka opadne izlovljava se riba i mrezama. Da nema toga Toplica, reka na kojoj sam odrastao bi bila raj za nas musicare.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sve si lepo i u kratkim crtama opisao trenutno stanje na Toplici.
Situacija takva kakva je i nemozemo nista.Mrezarosi su kao dobar dan,a mi musicari kao najveci isrebljivaci riba cak prelaze u toliku drskost da upotrebljavaju psovke i pretnje ali ko se jos na to obazire.... :nowink: :nowink:
Duze vreme pratim Toplicu ispod Kursumlije  i mogu da kazem da je ovaj vodostaj koji sada sasvim dovoljan i da ona nece opasti..
Klen je malobrojniji ali znatno krupniji,a sto se pastrmke tice ima je to da ne poverijes koliko...
Par puta sam nailazio na jata koje su predvodile u musicarskom zargonu "MAME" od po 2-3 KG-a...
Voda je poprilicno hladna,puna kiseonika i sam sastav vodenog sveta ukazuje na to da ce se u njoj odrzati pastrmka...
Tako da toplo preporucujem kamenjarke rano ujutru u virovima,dok pred sam mrak maksimalno forsiranje majske...
:tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
lazar je napisao(la):
Jel bio neki kilas???? ;)

Nije pao ni jedan kilas,ali su pali sasvim zadovoljavajuci komadi imajuci u vidu da se koristila sa moje strane nimfa,a drug je bacao majsku nebili --NAPIPALI-- koju pegavicu...
Ostali smo bez PEGAVE ali i nismo izgubili volju da je i dalje jurimo..... ;) ;) ;) ;) ;)

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
mogo bi i ja da se upisem ovde ove godine  :doh: ....
Bio sam juce na Toplici (mojoj omiljenoj) i sasvim fino proso....bilo je dosta komada od 100 do 400 g  i onda je udario "tata"  52cm   1,300 kg  ravno na old majsku....

Prilozi

• P1020775.JPG
    P1020775.JPG
    190 KB · Pregleda: 152
  • P1020776.JPG
    P1020776.JPG
    180,9 KB · Pregleda: 164
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno