Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Gogo je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Iako se vetar nije smirio nakon zalaska sunca,izašao sam na smuđa.Četiri komada po priličnim talasima i nije loš ulov.Jedino me čudi da niko u okolini grada nije uhvatio krupnijeg smuđa.Gde je ta riba ???
Pa kod mene Zvezdane, gdje bi bila  ;), ti imaš mrijestilište a ja starački dom  :D , samo da se spusti Dunav, ufff nikako da krene, sve se nešto ne da dole.
He,he,izgleda da je tako,ovi što se izmreste kod mene,veliki,migriraju kod tebe :hammer:Čekaj kad im pustim cucla head u septembru i oktobru :smoke:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
danas su me isfrustrirali bucovi ,tamiš pao za metar ,5 promašaja i još toliko praćenja gurglera po površini ,ni jedan se nije zaebo..verovatno ih je poplašio delija sa mrežom (sačmom) koga sam video kad sam došao na vodu ,pa su zato bili izuzetno oprezni

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Šone je napisao(la):
danas su me isfrustrirali bucovi ,tamiš pao za metar ,5 promašaja i još toliko praćenja gurglera po površini ,ni jedan se nije zaebo..verovatno ih je poplašio delija sa mrežom (sačmom) koga sam video kad sam došao na vodu ,pa su zato bili izuzetno oprezni

Sone gde na Tamisu juris bucove?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Čuo sam da na reci Karas isto ima lepih Bucova. Ima li tko kakva iskustva?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Tamiš kod Opova .

što se tiče rečice Karaš koja povezuje Tamiš sa Dunavom to je zimovnik ribe i nekada je bilo puno puno ribe a tako i bucova međutim krivolov i bezobzirno ponašanje je uticalo na to da je svaki ulov ravan dobitku na lutriji .kada sam čuo pre neki dan od  jednog poznanika šta su radili smuđu u mrestu i kako je zimus radila struja i grabulje u zimovniku na Tamišu pitam se kako uopšte i ima nekih riba tu..

skrenuo sam u oftopic koji se nadovezuje na to da sam sada video na TV da je kod Pančeva pomor ribe zbog pada nivoa Tamiša i izlivanja nekih fekalnih voda . Brana u Opovu je podignuta (raport od jutros) tako da je razlika u nivo vode nizvodno i uzvodno od brane  oko 1-1.5 m ,Pančevo je nizvodno od Opova ..i nikada mi nije bilo jasno zašto opšte i dižu  tu branu leti dali pune vodom ribnjake u barandi ili šta već ,nemam pojma ..gde je logika.. :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Šone je napisao(la):
..gde je logika.. :doh:

logika  :D

Mujo kopa rupu, a Haso zakopava. Prolazi čovek i kaže im:

* Ljudi, nema logike u tome što radite!

Oni mu odgovaraju:

* Ima logike, samo nema Ibre da postavi cijevi, aj ti svojim putem!

Eto da ja malo doprinesem oftopikovanju  :bleh: ali i da ispravim...danas (ni)sam mušičario. Lovio sam ribe objektivom  ;) :D :bleh:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Juce sam musicario..... Za malo da izmusicarim nekog rottweilera, branio sam se stapom dok je stigla neka "dobra" gazdarica. Ona polako dolazila, a ja nisam znao sta cu. Pas lajao i skakao prema meni. Uvek nosim neki spray sa biberom kada idem na rekama iz planina, kod nas ima medveda, vukova i divlje svinje koje dolaze do reke... a nikad nisam uspeo da koristim. Posle ovog bliskog kontakta nisam imao vise koncentracije ni volje da pecam, samo sam odjurio pored reke, kada sam se smirio i rekao sebi "hajde bar neku ribicu upecaj" dosao je jedan brod. Tako da jucerasnji dan bio je... "avanura"... samo ribolov ne :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Marushani je napisao(la):
Juce sam musicario..... Za malo da izmusicarim nekog rottweilera, branio sam se stapom dok je stigla neka "dobra" gazdarica. Ona polako dolazila, a ja nisam znao sta cu. Pas lajao i skakao prema meni. Uvek nosim neki spray sa biberom kada idem na rekama iz planina, kod nas ima medveda, vukova i divlje svinje koje dolaze do reke... a nikad nisam uspeo da koristim. Posle ovog bliskog kontakta nisam imao vise koncentracije ni volje da pecam, samo sam odjurio pored reke, kada sam se smirio i rekao sebi "hajde bar neku ribicu upecaj" dosao je jedan brod. Tako da jucerasnji dan bio je... "avanura"... samo ribolov ne :)

:D :) kucence se htelo samo igrati  :) Ja vec danima pokusava odvojiti jedan dan za ribolov ali nikako  :'( ... A za dva tri sata mi se ne isplati placati dnevnu  :blush: (Jezero ili Bohinjka).

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ja sam danas mušičario,ali sam odlučio da ganjam samo jednu ribu.Nekih nedelju dana na gradskom keju juri strahovit komad,bucov.Velike vode su ga digle i nabile u obalu gde je i ostao.Po jednom vetrovitom danu mi je krenuo i proključao iza strimera,od kad se smirilo i stabilizovalo vreme ne pojavljuje se tako lako.Međutim,elektrana luduje i u stanju je da za petnaest minuta podigne ili obori nivo vode.Tako je bilo i danas,digli su vodu za metar u roku od pet minuta,što je za Dunav katastrofa.Moram da sačekam da se voda još malo izbistri i da se Dunavski plićak lepo očisti,tad ću da ga sačekam,na viđeno.Danas jedan sitan.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Marushani je napisao(la):
Juce sam musicario..... Za malo da izmusicarim nekog rottweilera....

Mixmaster je napisao(la):
predaše prijavu da sam mušičario mačke, poskoke, rotvajlere, guske, trgovao unutrašnjim organima, ilegalno trgovao leblebijama na koncertu Zdravka Čolića, kvario vas, drogirao i seksualno iskorišćavao.

:D znači ipak je moguće... :hammer: ,na šta ih dobijate kolege ?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
hmmm...no...nema veze... ???
danas sam tovario bucove ...ili...su oni tovarili mene  :doh: 20ak promašaja ,2-3 udarca i samo dve ribe lendovane..

buckodanas2.jpg

kako me samo gleda  :eek:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D i danas sam mušičario i do podne izvadio 7 šarana  :D :D :D :D :lol:  Oborio sam i rekord, čekrk krstio sa šaranom od 11,5kg onda je bilo i večih a i jedan mali divljak. Dva divljaka pokidala ceo predves...lokvanji, dva golaća podvukla ispod nekih stupaca...bilo je tu jos i smuđeva uglavnom (smuđeve i šarane) Sada vežem omiljene glo buge koje sam izgubio jer sam ulovio tih par riba na najglupljem terenu...sada ču posle ručka nastaviti ali ovaj put više ne bacam ovima u lokvanjima i ovima oko drloga pod vodom. AKCIJE SAM IMAOOOOO EHEHE MNOGO....a i publike vala, ovog puta mi dobro dosli, iskoristio sam ih da me slikaju. Danas ili sutra dobijate slike i vise detalja...ako vas zanima  :D :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno