Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo Seb sarandzijo  :D  :D  :D Ja znam neke koji pecaju po nekoliko godina sarana na kukuruz,kokice...pa nisu uspeli da za jedan dan bocnu sedam komada.Svaka cast,jedva cekam fotke!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
verovali ili ne :) ali tako je i smuđeva je bilo a sada popodne samo jedno klenče, pade pritisak, sutra nam dolazi kiša. Možda sam trebao da slikam sve ali danas sam slikao samo prvog kojim sam krstio novi čekrk i mog do sada najtežeg i mog prvog izvađenog divljaka (ff opremom). I naravno jednog smuđa tek za evidencu  :lol: Ostale mi bezveze slikati jednake ribe ako nemam neki ekstra povod. Samo sam ih izmerio i izvagao pa pustio.  :D U glavnom bilo ih je od 5kg do 16kg komada ako ne računam onog malo divljaka jer njega nisam ni vagao. Slike sutra!

A ovi što pecaju šarana dubincima mogu da ulove još više ako pecaju tamo gde ga ima dosta, redovno prihranjuju i pecaju u vreme hranjenja...ja sam ih na dunavu tako lovio (doduše sve komadi od 1kg do 5kg). Na jezeru je bilo mnogo ljudi i očevidaca, bilo je i dosta šaranđija alo oni su ležali i spavali  :D i čekali da se riba sama ulovi  :D a ja sam kružio oko jezera i bockao šranćiče. Šta da nije bilo ovih kidanja  :doh: bacili bi me u jezero  :D

Postavio bi sada slike ali moram da idem.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa da dodam kakvu sliku od danas  :)

Prvo krstenje mog Vosselera sa šarnčićem od 11,5 kg i 76 cm
main.php

Onda moj novi rekord sa šarančetom od 16kg i 83cm
main.php

Divljaka sam zakačio več nekoliko ali sve na nezgodnim mestima gde su mi se zavukli i pokidali predves tako da je ovo moj prvi divljak ulovljen ff načinom i izvađen.
main.php

pa još po koji smuđarac, ovaj je imao 46cm a udario je na surf candya plavih leđa i belog stomaka
main.php

Posle podne tamo posle tri nisam vise nista ulovio osim neko klence od jedva 40cm ali nastavio sam sa potragom za krupnim saranima i pretrazivao neko korenje u potrazi za somom ali slabo, nicega nije bilo ni na vidiku...turisti se razmili po celom jezeru i oko jezera, pritisak pao i riblja aktivnost se svela na mizeriju...i evo sada nam več kiša lije, prolom oblaka.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
danas bucovi ,opet  !
muva vs varalica i mreža(sačma)  rezultat 7: 0
he he he ,možete im zamisliti face ...ahhahahahhahaha ,pa još ih vraćam nazada...hahahahha

evo ga jedan lepotan od danas ...

buckojebach.jpg

buckojebach2.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Šone je napisao(la):
danas bucovi ,opet  !
muva vs varalica i mreža(sačma)  rezultat 7: 0
he he he ,možete im zamisliti face ...ahhahahahhahaha ,pa još ih vraćam nazada...hahahahha

Svaka čast!  :tbumb: al' ja tebi ne verujem  ;) :D
Interesantni su oni ribolovci što posle zaključe: "mušičarenjem se lakše ribe love" a zaboravljaju koliko je lakše i efikasnije loviti npr. varalicama, posebno ako pomislim koliko daleko i precizno se da bacati varaličarcem pa još kakve sve varalice postoje...slučajno sam odgledao neke silikonce, kakav rad kakva akcija (kombinacja mekog silikona i voblera), kakve boje, original ribica a vođenje original ranjena ribica...za svaku ribu se nađe prava varalica...mene su na Dunavu pitali šta da uzmu za smuđa, dal da kače muvu? jer su gledali mene kako ih vadim... :) Ja sam im samo rekao pravu varalicu i pravo vođenje...ako žele lakše da ulove...ako ih veseli mušičarenje i nije im na prvom mestu "mnogo ulovljene ribe" onda na prvom mestu prozračni clouseri pa još neke druge.
Ali ff oprema u pravim rukama i pravi strimer za određenu grabljivicu može donjeti mnogo velike uspehe.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Sone ajde ako te ne mrzi postavi sliku ovog strimera sto viri bucku iz usta.A za ulov svaka cast!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Vešti mušičari su u prednosti nad ostalima jer imaju mnogo više mozga u glavi :yeswink:. Šone je bucove nahvatao na znanje, a ne na muvu :tbumb:.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mixmaster je napisao(la):
Vešti mušičari su u prednosti nad ostalima jer imaju mnogo više mozga u glavi :yeswink:. Šone je bucove nahvatao na znanje, a ne na muvu :tbumb:.

Upravo tako, vešti mušičari drugačije gledaju: šta, kako i zašto.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
hvala ljudovi , i @seb i @mix su apsolutno u pravu , da ne preterujem ali realno  iako sam bio skraćen u izbačaju u odnosu na varaličara bar za 50 metara i dok je on bacao neke bombe od voblera,pilkera..itd skoro do druge obale i češljao najbolji deo vode tj samu sredinu gde su  inače raubovali i najveći komadi bucova (ako se nije digao som  ???) ja sam pratio  dešavanja na vodi i bukvalno iz indijanske poze  servirao muvu ispred nosa bucovima koji su prišli bliže obali da love ,za onog sa mrežom neću ni da komentarišem jer on kad frljne tu sačmu u vodu i velika bela ajkula bi pobegla  ,dobijao sam ih na najobičnijeg muddlera (otprilike te veličine su bili i kederi sa kojima se hranio) i ništa drugo nije hteo da uzima danas od strimera ,inače ti bucovi su veoma namazani i videli su gomile raznih varalica a  većina krupnijih su već vraćani u vodu tako da stalno moraš da im smišljaš neku novu prevaru...

@crni evo slika muddlera (udica #6)  kojeg su uzimali ,ništa spektakularno...

Prilozi

• DSC01867.JPG
    DSC01867.JPG
    166,7 KB · Pregleda: 113

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Musicario sa na reci "Dobra" dugacka nekih 40 km. Srecan sam sto sam otkrio to mesto :).

Prilozi

• dobra-batrana 029 (Medium).jpg
    dobra-batrana 029 (Medium).jpg
    93,6 KB · Pregleda: 113
  • dobra-batrana 003 (Medium).jpg
    dobra-batrana 003 (Medium).jpg
    114,3 KB · Pregleda: 113
  • dobra-batrana 011 (Medium).jpg
    dobra-batrana 011 (Medium).jpg
    77,1 KB · Pregleda: 117
  • dobra-batrana 023 (Medium).jpg
    dobra-batrana 023 (Medium).jpg