Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Probao sam odmah sa velikim crnim strimerom,napravio sam pauzu pet minuta,bacao sam clouser-e na pola vode,bacao sam poper,jednostavno,skontali su me jako brzo i svako dalje silovanje samo bi me oneraspoložilo.Ima dana,ovakve ale se ne love po vedrom vremenu.Provalio sam ga ja kako funkcioniše ovde,velika je dubina i čim pojuri beži dole,ne zadržava se na površini,a kad mu se naoblači krstari on posle rauba,pa mogu da ga gađam.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
i ja forsiram crno ovih dana i malo veće ,taman .. :tbumb:

Kuzmo ja mislim da je zvezdan pametno odigrao ,ja sam danas forsirao sve i svašta i nisam se predavao  i na kraju sam preforsirao....izjutra jedan kilaš i posle pušiona....raubovali su kao nikad ,strimere nisu hteli a bogami ni voblere kod varaličara....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ja sam odmah rešio da bacim crni,veliki strimer,jer u onoj masi kedera jedino to može da izazove nekakvu reakciju kod bucova.Ha,ne bi ta riba bila tolika da se tako lako lovi!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Znam bre ljudi, lako je meni da sudim odavde, ne kazem da neznate nego mi prosto zao da citam kako sedite na obali i gledate jurnjavu po kederima (mada i ja to volim),
  Kad ja odem na bucovom siromasnu J Moravu daj boze da vidim tri rauba, e onda se tu svasta eksperimentise,
i jasno mi je da nekad jednostavno nece, jbg, i opet mi zao sto u mom okruzenju ima katastrofalno malo ove ribe.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Kuzma je napisao(la):
  Znam bre ljudi, lako je meni da sudim odavde, ne kazem da neznate nego mi prosto zao da citam kako sedite na obali i gledate jurnjavu po kederima (mada i ja to volim),
  Kad ja odem na bucovom siromasnu J Moravu daj boze da vidim tri rauba, e onda se tu svasta eksperimentise,
i jasno mi je da nekad jednostavno nece, jbg, i opet mi zao sto u mom okruzenju ima katastrofalno malo ove ribe.
I kod mene u Kladovu je katastrofa za bucova,malo ga ima,pa valjda kad sam otišao danas ovamo i video ono raubovanje prosto sam se upiškio od sreće jer to nisam video godinama,a moguće i da sam zaboravio da lovim bucove koji lupaju kao nenormalni,izgleda mi više idu od ruke ovi prikriveni :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kod mene je najveca katastrofa  :D :D u celom jezeru mozda samo jedan jedini  :D :hammer: Ako se ne pozuri sa rastom ima da ga proždere neka teta štuka ili kakav brkonja od metar i po  :'(

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):

a tek feeling kad ustanoviš da mu nemožeš ništa ,i tek kad posle 100og zabačaja dođe velika mrcina i gledaš kako nosom udari u strimer ,okrene se i ode...
po meni je  psihički "teže" za ribolovca ,okrenuti se , otići i ostaviti ih da raubuju nego nastaviti da forsiraš a da i sam znaš da je od toga slaba vajda  :'( ...

Razmišljam da li danas da odem ali tek u podnevni cug oko 12 h ,valjda ih niko nije smarao od jutros ...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ja sam danas mušičario barske štuke. Upecao sam jednu od 438 i po grama, odokativno.

Nego ne mogu da verujem da mi niko od vas nije rekao da ta riba ima zibe!  :doh: Sramota! Kakvi ste vi to drugari, ccc...  :p

prst1.jpg

prst2.jpg

Ranu sam isprao u čistoj barskoj vodi. S obzirom da je krv curila jedno 15 minuta, bara se baš fino zacrvenela i okupila su se jata sunčica i grgeča. Nažalost, nisam imao male crvene nimfe, imiticije krvnog crva... :(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D  :hammer:

@Goci, Ko ti kriv kad ne umeš da čitaš kroz redove  ;) :D Ja sam več pisao kako redovno nosim klešta baš za tu namenu (oslobađanje strimera duboko iz ždrela kojekakvih zubatih beštija). Ništa, morat če mo otvoriti posebnu temu o tome  ;)
Tamo negde davne 1987. godine sam se prbi put oprobao u ribolovu. To je bilo isključivo varaličarenje i to samo varaličarenje štuke što je trajalo nekih par godina da bi počeo loviti i ostale ribe pa da bi probao i druge ribolovne tehnike. Prvi susret sa štukom je bio ko' taj tvoj sa slike samo da su moji prsti bili mnogo mlađi  :D Dan danas ima ožiljak na kažiprstu od tog susreta. Posle mi je dada poklonio spravicu za oslobađanje udica od štuke a evo sada već dugo vremena samo klješta nosim za svaki slučaj.
Nego, znašti ti to sve nego si podcenio zubiće te male beštijice  :D

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Ovde je ribolov pastrmki dozvoljen tokom cele godine na pojedinim jezerima. Na jedno takvo sam danas bio koristeci lepo vreme dok je jos takvo. uskoro ce poceti jake kise i sneg. Obe su uzele malu CDC musicu jednostavne izrade ali veoma lovne. Dubbing je mesavina belog i zutog Fly-rite-a a boja CDC-a moze biti po izboru. Ja uglavnom koristim tamno sivu. To je jednostavno mala ubitacna jesenja musica. Ako se stavljaju krila od druge boje CDC-a trebaju biti nesto veca nego sto obicno mere propisuju. Fotografije su radjene telefonom a i ne idu mi nesto od ruke :)

Prilozi

• DSC01044.JPG
    DSC01044.JPG
    72,9 KB · Pregleda: 154
  • DSC01049.JPG
    DSC01049.JPG
    24,5 KB · Pregleda: 149

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Ja sam več pisao kako redovno nosim klešta baš za tu namenu (oslobađanje strimera duboko iz ždrela kojekakvih zubatih beštija).
Ma šalim se ja malo bata Seb.  ;) Peckam ja štuke, evo već 15 godina. I svo vreme nosim klešta. Al ne nosim nešto drugo: "otvarač zubatih usta", ono metalno čudo. E to je danas falilo. Pošto je štuka baš fino zgutala zonkera, a ja sam na sred bare, nije bilo drugog nego da joj prstima leve ruke otvorim usta, svesno rizikujući posekotine, a da desnom rukom kleštima uzvadim strimera. I uspeo sam, nije mi to prvi put da radim. Bocnula me je ona zubićima, ali nije to strašno. Mala cena zarad njenog života. I sve je bilo OK dok nisam trebao da izvučem prste - e da je podivljala, izmigoljila se i napravila haos. Par rezova su 3-4 mm duboki.

Ipak, nije mi žao. Spasio sam ribi život.  :) A meni će tih par rezova zarasti za 3-4 dana. Mala cena.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Goci je napisao(la):
Mala cena zarad njenog života. I sve je bilo OK dok nisam trebao da izvučem prste - e da je podivljala, izmigoljila se i napravila haos. Par rezova su 3-4 mm duboki.

Ipak, nije mi žao. Spasio sam ribi život.  :) A meni će tih par rezova zarasti za 3-4 dana. Mala cena.
Otkud znaš da je preživela šta ako je za nju ljudska krv otrovna :bleh: :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Muva (tj strimer)  vs varalice  = 8 : 2

28647881.jpg

zvezdane opasno sam se nameračio da ulovim većeg od onog tvog  :drool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.