Naime svratio sam do Crne Trave i sedevsi na terasi hotela primetih lika koji peca pastrmku.Gledam svojim ocima i ne mogu cudom da se nacudim,deset metara iznad njega stoji tabla "ZABRANJENO PECANJE" a lik mrtav ladan mlati li mlati.Prolazi pandur pored njega pita ga ima li sta a ovaj mu kaze ma samo sitne.Pocinje da mi se vraca koka-kola iz zeludca i resim da sidjem do njega da malo porazgovaram sa njim.
Prilazim liku(u daljem tekstu GOVEDO) i pocenjem da pricam sa njim ali se pravim da nisam neki ozbiljan ribolovac i da cisto onako se raspitujem.
JA

obar dan,grize li sta?
GOVEDO:Ma slabo samo sitne.
JA

a jel' moze nesto vise da se napeca ili samo po koja posto je reka regulisana kejom?
GOVEDO:Ma moze samo su sitne tek po koja veca jer se javljaju samo kod vodopada.
JA:A sta najbolje uzima?
GOVEDO:Vodeni cvet i ovo sto leti predvece i ujutru(vadi teglicu u kojoj cuva kamenjarke i po koju majsku).
JA:Ja kol'ko znam zabranjeno je da se lovi pastrmka na zive mamce,samo varalica i musica.
GOVEDO:Ma ko ce da mi zabrani?
JA

a zar ne svracaju cuvari?Vidim postavljene su table "ZABRANJEN RIBOLOV" a na jezeru ih ima ko pleve!
GOVEDO:Ja ih nisam sreo a evo pecam ovde od kad znam za sebe.Ti sinko ako hoces krupnije pastrmke imas odmah ispod C.Trave dobre duboke virove.Tu mozes da uhvatis krupnije meni su i ove dobre(pokazuje mi 6-7 potocara poprilicno ispod mere).
JA:Cekaj bre cica mogu da se ponesu samo 3 kom. i to preko 25cm kol'ko ja znam(pravim se lud)
GOVEDO:Sinko slusas li ti sta ti pricam,krupnije su ispod C.Trave a ponesi koliko 'oces niko ti ne brani(vec se nervira).
JA

a da pa kad me uhvate da najebem ko zuti.
GOVEDO:A bre sinko ako umes da nahvatas nahvataj i nosi nema ko da te dira.
Vidno inerviram sto setam po ivici keja plaseci mu pastrmke u bistroj vodi pakuje se i prelazi na sledeci vodopad okrecuci se da vidi necu li da podjem za njim da mu smetam.Smetao bih mu ja samo sam morao da krenem nazad.Ma ne bih samo smetao ubio bi Boga u njemu samo kad nebi odgovarao za GOVEDO k'o za coveka!!!
Ako ovako slobodno krivolove u sred C.Trave sta li rade onda u onoj dzungli ispod C.Trave prema Sastavu Reka gde ih ni sam Bog ne vidi a "fala Bogu" i niko ne kontrolise?!?
Onolika kontrola na jezeru a na samo 7-8km odatle tece reka koja se ne(ili veoma slabo) kontrolise,stvarno je odvratno to sto se desava na nasim vodama!!!