DANAS SAM SE IZNERVIRAO...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
e Zvezdane  moj imam i ja tog istog   :-X tj sličnog baš sa takvom istom mrežom samo mi se čini i da je malo veća i bulja li bulja uz obalu kao fata kedere ,doduše preko puta ,već sam oguglao na njega ,nemo se nerviraš..

Ja sam se danas iznervirao jer sam poranio na svitanje u 5 h na moje bucovsko mesto i zatekao trojcu varaličara (ko zna odakle su došli,nisu lokalni) kako rovare i bacakaju koje svašta za bucova  :mad: inače tu svako jutro bucov lepo raubuje ,sad ni jedan da skoči ,poplašili ih ...Htedoh da se okrenem i vratim kući ...ali se predomislih u zadnjem momentu ,pitaju oni "jel se javlja nešto ?" ,rekoh "ma pomalo" ,preskočih zidić i pomerih se od svih na 20 metara -dalje nema   :nowink:  ,vidim gledaju me oni ispod oka preko zida ,verovatno se misle koja je ovo budala  ::)
Prvi zabačaj.. znam ja gde se kriju mali ujutro tik uz stub ,provlačim gurglera -pljas jedan mali i otkači se ,drugi,treći..peti izbačaj ..neće... menjaj taktiku ,pustim muddlera da ga skroz potopi liman i lagano povlačim ,cimkam ,skoro da lerujem ...dum ..pokupi ga nešto ,osećam po radu da nije bucovski ,povlačim ga malo gore i evo ga lep protfish blizu kilo ,trese ko struja ,pogledam na desno vidim ovi bulje a štap klase#5 se lepo savija ,popeh se na zid da bih mogao da prebacim ribu na drugu stranu ,jedino tu može da se pridji ribi bez meredova ,lendujem ga na obalu i odmah puštam nazad ..ovi u čudu ..ok ajde da napravim pauzu od 15minuta ,tako uvek radim kad uhvatim ribu da se "voda malo smiri " kad eto ti ga jedan od njih preskoči zid i poče da zabacuje na mom mestu   :eek:  ,ajde nema veze ,neka ga... vidim ja gde zabacuje i kako zabacuje ,mlati praznu slamu ... sačekah neko vreme uzeh da mašem ..prvi ,drugi,treći ....deseti eto ti ga opet jedan ...došao mi na domet da ga pokupim strunom ...medjutim valjda je ukapirao da mu nešto fijuče oko glave i da nije baš pametno stajati tako bluzu mušičaru pa se vrati na prethodnu poziciju ...posle par minuta ... bum  .. pokupi mi Bucov muddlera samo što je pao u vodu ,mislim da nisam ni potagao ,saviji se štap ..opet ovi gledaju a ja štap još malo izdižem da se bolje vidi dok bucko pumpa li pumpa  ,čujem tamo jedan pita "jel opet dobio?" ...smeškam se  ,e to me je i koštalo osetih kako je popustio otpor ..ma da nije krenuo ka meni ,,ma jok...ode...baš kao i ova trojca posle par minuta koliko im je trebalo da se popakuju  prazne kese i čuvarke :hammer: :hammer:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Sone,mislim da si ti danas vise nervirao nego sto si bio iznerviran  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne mogu ja Šone kao ti,kad se iznerviram zbog ovakvih pacera poremeti mi se koncepcija načisto!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Šone je napisao(la):
e Zvezdane  moj imam i ja tog istog   :-X tj sličnog baš sa takvom istom mrežom samo mi se čini i da je malo veća i bulja li bulja uz obalu kao fata kedere ,doduše preko puta ,već sam oguglao na njega ,nemo se nerviraš..

Ja sam se danas iznervirao jer sam poranio na svitanje u 5 h na moje bucovsko mesto i zatekao trojcu varaličara (ko zna odakle su došli,nisu lokalni) kako rovare i bacakaju koje svašta za bucova  :mad: inače tu svako jutro bucov lepo raubuje ,sad ni jedan da skoči ,poplašili ih ...Htedoh da se okrenem i vratim kući ...ali se predomislih u zadnjem momentu ,pitaju oni "jel se javlja nešto ?" ,rekoh "ma pomalo" ,preskočih zidić i pomerih se od svih na 20 metara -dalje nema   :nowink:  ,vidim gledaju me oni ispod oka preko zida ,verovatno se misle koja je ovo budala  ::)
Prvi zabačaj.. znam ja gde se kriju mali ujutro tik uz stub ,provlačim gurglera -pljas jedan mali i otkači se ,drugi,treći..peti izbačaj ..neće... menjaj taktiku ,pustim muddlera da ga skroz potopi liman i lagano povlačim ,cimkam ,skoro da lerujem ...dum ..pokupi ga nešto ,osećam po radu da nije bucovski ,povlačim ga malo gore i evo ga lep protfish blizu kilo ,trese ko struja ,pogledam na desno vidim ovi bulje a štap klase#5 se lepo savija ,popeh se na zid da bih mogao da prebacim ribu na drugu stranu ,jedino tu može da se pridji ribi bez meredova ,lendujem ga na obalu i odmah puštam nazad ..ovi u čudu ..ok ajde da napravim pauzu od 15minuta ,tako uvek radim kad uhvatim ribu da se "voda malo smiri " kad eto ti ga jedan od njih preskoči zid i poče da zabacuje na mom mestu   :eek:  ,ajde nema veze ,neka ga... vidim ja gde zabacuje i kako zabacuje ,mlati praznu slamu ... sačekah neko vreme uzeh da mašem ..prvi ,drugi,treći ....deseti eto ti ga opet jedan ...došao mi na domet da ga pokupim strunom ...medjutim valjda je ukapirao da mu nešto fijuče oko glave i da nije baš pametno stajati tako bluzu mušičaru pa se vrati na prethodnu poziciju ...posle par minuta ... bum  .. pokupi mi Bucov muddlera samo što je pao u vodu ,mislim da nisam ni potagao ,saviji se štap ..opet ovi gledaju a ja štap još malo izdižem da se bolje vidi dok bucko pumpa li pumpa  ,čujem tamo jedan pita "jel opet dobio?" ...smeškam se  ,e to me je i koštalo osetih kako je popustio otpor ..ma da nije krenuo ka meni ,,ma jok...ode...baš kao i ova trojca posle par minuta koliko im je trebalo da se popakuju  prazne kese i čuvarke :hammer: :hammer:

kazes "DANAS SAM SE IZNERVIRAO..." siroma, strasno ti je bilo, mnogo tesko  :D :hammer: :tbumb:
odlicna prica  :yeswink:

sasabr

Junior member
Učlanjen(a)
10.04.2006.
Broj reagovanja
0
E pa pozdrav ljudi! Posle duzeg vremena sam seo uz komp pa da vam i ja kazem sta me je iznerviralo. Poceo ssam da radim nedavno u Metro Cash & Carry na odeljenju sveze ribe. Posao ko posao prodajes ribu zivu i nezivu kupcima... Jednog dana dolazi cica do mene i pita " jeli sinko imate li kavijar ja ga pogledah ne deluje mi kao nemo mo jede kavijar i reko ima u teglicama na polici. On ode do police pogleda pa se vrati do mene i kaze ne ovaj imali ste krupniji od lososa na tacnama! Nemamo ima samo ovaj. Od kada ja radim nismo dobijali takav. I onda pitam ja njega jeli cica , a sta ce ti kavijar? Pa za ribolov, kaze. Pastrmke polude kad im spustis kavijar u vodu, ataj je bio dobar, krupan mogo silepo da ga zakacis na udicu! Ja zabezeknut! Pitam g\de pecas a on ko iz topa p na visocicu ja sam iz pirota. Gledam kako uzima kavijar i odlazi ka kasi a u meni vri! zadavio bih ga da ne znam, da bih popio momentalni otkaz. Mrtav ladam daje 1550 din za 50gr kavijara. verovatno mu se isplati.To ti je Srbija. Ja ne idem na vodu jer nisam imao kintu za dozvolu, a on peca na kavijar. Verovatno pije kafu i rakiju sa cuvarima, pa drugari su to....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
vangen jebiga ...nećemo se mi još dugo vremena osvestiti ,upravo te genaracije su i napravile ovaj haos ,jesu stariji i ok ,poštovanje ..ali brate oni ne praštaju ništa ,sve u kesu ,sve u torbu ...nema mera ,nema ograničenja ,sve dozvoljeno..prosto takva im je  psihologija ...

Danas sam se opet iznervirao jel ne mogu više da gledam idijote koje uhvate bucova od bukvalno 200gr na nekog minijaturnog spin leptira  i zakače ga na stringer ....pukao sam i iznapušavao sam ga ,eto,i posle se nešto razmišljam ..pa zašto to radim ,zašto se zameram ljudima ...kad nema onih koji se plaćeni za to da ih kontrolišu ...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
....pukao sam i iznapušavao sam ga ,eto,i posle se nešto razmišljam ..pa zašto to radim ,zašto se zameram ljudima ...kad nema onih koji se plaćeni za to da ih kontrolišu ...
To i ja kazem,slomice me seljaci a da ne trepnu samo mi mnogi ne veruju  :mad:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jučer sam se, prije izlaska na Dunav, razonode radi, spustio poigrati sa štukicama na Dunavcu i ...
Vidim faca roka mepsa br.2 nasred Dunavca i ima česte udarce, a na leđima mu ruksak i svako malo se u ruksaku nešto mrdne. Šutim i gledam, uđem u vodu i mašem, istovremeno me frajer obilazi i stane pričati sa jednim "stacionarnim" ribičem. Ja mašem a on kaže tom drugom :" evo baciću još jednom, uhvatiti jednu dobru i idem kući" i tako i bi (skoro) baci on, krene motati, ima udarac, kontrira viče:" evo je dobraaa" i vadi ribu, ribu hmm, ima punih 18-20cm škljoca. Pitam ga, prije no što će je strpati u torbu, jel ti to kući nosiš ? A on meni, ne samo one preko 5 kg... ide krene prepirka (jer je i ovu stavio u torbu) i on lagano odlazi kući sa po mojoj procjeni 15-20 takvih škljoca u torbi, a ja ostajem mahati i pizdim 100 na sat. Je... im pas mater svima koji to nose kući... Džabe se sekirati jednom će mi na kraju krajeva neko gume izbušiti što se upuštam u svađi i educiranja idiota koji nikad neće shvatiti da riba od 15cm nikada neće imati 5 kg ako je kao takvu odnese kući.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gogo je napisao(la):
Jučer sam se, prije izlaska na Dunav, razonode radi, spustio poigrati sa štukicama na Dunavcu i ...
Vidim faca roka mepsa br.2 nasred Dunavca i ima česte udarce, a na leđima mu ruksak i svako malo se u ruksaku nešto mrdne. Šutim i gledam, uđem u vodu i mašem, istovremeno me frajer obilazi i stane pričati sa jednim "stacionarnim" ribičem. Ja mašem a on kaže tom drugom :" evo baciću još jednom, uhvatiti jednu dobru i idem kući" i tako i bi (skoro) baci on, krene motati, ima udarac, kontrira viče:" evo je dobraaa" i vadi ribu, ribu hmm, ima punih 18-20cm škljoca. Pitam ga, prije no što će je strpati u torbu, jel ti to kući nosiš ? A on meni, ne samo one preko 5 kg... ide krene prepirka (jer je i ovu stavio u torbu) i on lagano odlazi kući sa po mojoj procjeni 15-20 takvih škljoca u torbi, a ja ostajem mahati i pizdim 100 na sat. Je... im pas mater svima koji to nose kući... Džabe se sekirati jednom će mi na kraju krajeva neko gume izbušiti što se upuštam u svađi i educiranja idiota koji nikad neće shvatiti da riba od 15cm nikada neće imati 5 kg ako je kao takvu odnese kući.

e moj gogo, dok sam živeo pored Dunava i ja sam se nagledao takvog javašluka, strave i užasa...sečam se jednog tipa (jednog od mnogih) - beše to dobra godina, ribe se prošle i pretprošle godine izmrestile super uspešno, tako da je te godine bilo ribe malo more. Štukica škljocara ko šodera. Kada su to neki lokalci videli odmah se zaalili. Žičanu čuvarku su zavezali oko pojasa, uzeli teleskopske štapove od 3,30m ili 3,60m sa mašinicom, uobičjene veličine tvistere i udri po škljocarama....to je bio lov na pec, stali bi pored lokvanja ili trave i u rupe spuštali jigove...tako bi jigovali par puta, ulovili bi štujice od 15-30cm i tako to sve turili u čuvarku...govorili bi "uh bato te su najslađe". Nalovili su ih toliko da je skoro svaki imao krcatu čuvarku. Odneli bi to kuči u zamrzivač i nazad na vodu po još mesa. Sledeče godine je bilo strašno kilavo, a ovi su se pitali...pa gde je riba...jednom sam ja odgovorio na to pitanje: ošle u "crno more" a mislio sam na njihove mračne crne zamrzivače i želuce.

Sretan sam da to više ne moram da gledam. Barem ovde kod mene je tako. Male retko tko da i pogleda a kamo li da zadrži a velike neki uzmu ali večinom puštaju.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Gogo je napisao(la):
Homoerektus balkanikus,jedini neandretalac koji će najverovatnije nadživeti i homosapiensa a i ostale zivuljke!!!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
brankoogi je napisao(la):
Gogo je napisao(la):

Homoerektus balkanikus,jedini neandretalac koji će najverovatnije nadživeti i homosapiensa a i ostale zivuljke!!!

Vaistinu  :D :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas se posle fenomenalnog jutra rayduvao tornado!Klasika!

Vrh Dno