Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
mmmm zanimljiva perca  :D Jel namerno pustiš da su fibre tako dugačke ili?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
39
Silvio, ako vezuješ strimer sa teškim očima sa gornje strane vrata udice (kao clouser minnow) on će se uvek prevrtati vrhom udice na gore, zato ređaš boje kontra. Tamno ide sa donje strane vrata, a svetlo sa gornje sa koje su i oči vezane.
http://www.youtube.com/watch?v=9CnBgL0sAMk
http://www.youtube.com/watch?v=5kKoFLSnFd4

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ma znao sam to al ovo su mi neki od prvih strimera pa eto čisto da se proba, nema veze ovo će biti ribica koja je već uginula i izvrnula se na leđa :hammer: :hammer: :hammer:
Svakako hvala 100ka :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
100ka ima pravo ali...tu postoje izuzeci...udica dužeg vrata i sa okcem na dole....nju retko koje tako oko okrene naopačke....jednom sam u nedostatku udice navezao clousera na takvoj klasičnoj udici za pastrmke i šta bi...vezao sam ga kao po originalu ali on je plivao i dalje sa lukom udice na dolje iako su oči vezane kao na origibalu. Ako se materijal na takvu udicu veže samo sa donje strane i oći sa gornje e tek onda se okrene takva duica naopačke i tek onda pliva kao pravo clouser. Ovaj silvotov strimer sumnjam da če da pliva leđno...ako ga tu i tamo zanese na bok to je sve pa i to može da ovisi o tome kako ga bude vezao.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
39
Seb samo nisi koristio dovoljno teške oči  ::) :nowink:
Najbolje je ako već imaš teške oči iskoristiti njihovu prednost i napraviti strimer koji pliva udicom na gore, pogotovu ako pecaš negde gde ima zakački ili puno vodene trave. Strimer može da se oteža i olovnom žicom i mesinganim perlama, a obično je i jedno i drugo dosta jeftinije od teških očiju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
100ka je napisao(la):
Seb samo nisi koristio dovoljno teške oči  ::) :nowink:
Najbolje je ako već imaš teške oči iskoristiti njihovu prednost i napraviti strimer koji pliva udicom na gore, pogotovu ako pecaš negde gde ima zakački ili puno vodene trave. Strimer može da se oteža i olovnom žicom i mesinganim perlama, a obično je i jedno i drugo dosta jeftinije od teških očiju.
oci su bile olovne m a to je I vise nego dovoljno za strimer od 5cm. Htedoh reci da za clousera treba I idealna udica. Na onakvim pastrmskim stvarno oko mora biti teze da je okrene Ali je ono time I Vece I ruzno izgleda na kratkom strimeru, nije sorazmerno. To bi bilo ok samo za deroche vode, Jake I duboke. Za takve potrebe postoje bolja resenja od okatog clousera.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
dobre muve zadnjih dana na forumu  :tbumb: a ja i dalje standardno za klena  :)

112vs.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Probo u kadi onog mog zelenog strimera sa gore očima ne izvrće se uopće, može biti da sam ja nešto smoto kontra svega :D
moram probat na rijeci prije konačnog suda!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
reko sam ja, neće se taj izvrnuti....to okce udice pa još dug vrat, nema šanse da se okrene sa očima te veličine...čak bi i veče imale malo problema....ako želiš da se okrene koristi udicu kraćeg vrata ili srednjeg vrata i obavezno sa ravnim okcem. 

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Polako popunjavam kutijice...

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    332,6 KB · Pregleda: 186

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ovaj je pravi gamarus koji se nasukao na plićak u vrijeme mrijesta ovih račića pa se osušio na suncu.
Ili gamarus koji je u mrijestu živ ima također ovu palmenu boju ali samo su crijeva plamene boje a prolazi kroz njega i to samo u vrijeme rasplođivanja.
Dobar :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
crni ova jednostavna varijanta odlicno radi...necu ti savetovati da napravis u jos par boja ,jer sam siguran da si to vec uradio  :tbumb:

a evo jedne od mene

p2030226resize.jpg

Vrh Dno