Danas sam vezivao...

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
Sili skin Cabelas, glo fleš Taimen. Glo je opasan, probudim se pre neki dan noću, nešto svetli na stoli. Šta koj... kad ono strimer. :)

http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=49_69_109&products_id=1728

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Vidim da si i otežao udicu pri vrhu... čime??? Ja imam originalne ovakve i oni imaju fabrički otežanu udicu, naliveno je olovo slično kao kod džig udice (bez one glavudže).

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
Olovna žica, ovaj je za dno ili za brzo povlačenje po površini. A planiram i neke suspending :D

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Kako mi se cini ovo belo g..no nema nameru da zavrsi za ovu godinu tako da za pocetak sezone treba da spremamo ovako nesto.

Prilozi

• nimfa majska.jpg
    nimfa majska.jpg
    310,3 KB · Pregleda: 179

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Te sa krilima sam vec spremio  :D  :D  :D Ma ja kad bolje razmislim spreman sam ja odavno samo ovo vreme me jebe nece da se sredi  :'(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
I jos uvek pada ovo bijelo....  :mad:

nalopato' sam se! Kičma me seva!  :mad:

Ali sam zato i vezivao...konačno, evo i nešto na sitnim udicama...da, konačno a da nije strimer  :hammer:

Evo danas navezah nešto krejica uglavnom maslinaste, smeđe i ginger i po koju tan sa krem prošarom i od svake po par komada. Navezao sam i par ovakvih kao na zadnjoj slici, delomično po uzoru nekih japanskih vezača. Tako da kada se previše nakvasi može da se lovi njom i kao morkim muvama jer ima meke nogice kod same glave. Inače na vodi kao suha sa ovim mekim nogicama na vrhu izgleda jako zanimljivo...2008. sam prvi put probao par ovakvih i ulovio sam sa njom par pajkicai lipčića i jednog slučajnog klena ali me preuzele neke druge imitacije...no, sada ču malo ovima dati više šanse jer mi se baš dopadaju. Još nešto krejica  da navežem pa i ovih mekonogih pa onda polako na spidere ;)

Moram priznati da sam se baš zaželio loviti suvim i mokrim mušicama.

Prilozi

• Maslinasta Krejica #16.jpg
    Maslinasta Krejica #16.jpg
    37 KB · Pregleda: 233
  • Tan Krejica #14.jpg
    Tan Krejica #14.jpg
    40,5 KB · Pregleda: 202
  • Mekonoga suva jednodnevka #12.jpg
    Mekonoga suva jednodnevka #12.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 227

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
To Seb daj malo musica batali one strimercine  :D  :D  :D
Opasne musice ali ona poslednja je perverzija  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Hvala :D Inače, skoro sve svoje stare iako lovne sam povadio iz kutije i "žiletiranje" tako da eto svežih muva na udicama koje su več kačile ribu  ;) Nije da nemam drugih udica ali dojadilo mi koristiti več te jedne te iste muve iako lovne pa sam odlučio zato da ih sve  :secsec: pa jovo na novo...ponovo na stegu.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ha ova zadnja mi je exta u suhu namotati ili 2 šljuke ima da odvaljuje. Probaj seb kudelju s tamno crvenom prešarom sivo pero a ako nemaš onda grizli i ovako par namotaja šljuke udica 14#  12# 10# i klasik tamno crvenu sa clatnim rebrima crveno pero i malo šljuke ove 2 bi ti trebale donjeti puno ljepih trenutaka s pastrvama i lipljenima rezerva bi im bila kudelja sa smeđom ili tamno sivim rebrima ako su smeđa rebra crveno pero i šljuka ako su tamno siva onda tamno sivo ili grizli :tbumb:
U kreice manje nogica stavljaj nisu to baš suhe muhe mada će i ovako odlične biti napokon si navezao nešto osim strimera morat ću i Zvezdanu poslat koje pero da ga bar na kartko preobratimo :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Hvala za savete, uradit ču baš tako!  :tbumb: Za nogice inače  znam da idu kod krejica svega dva tri namotaja ali ja malo preterao pa namotao i 4 do pet puta  :D ali samo zbog bolje plovnosti. Uradit ču još par tako kako si rekao.

Aaaaa, bit če još strimera ali nešto u zadnje vreme me muče suve i mokre...jedva čekam da odem na vodu pa makar ništa ne ulovio (sitniš ne računam). Planiram izlazak na Savu čim se bude moglo pa  makar i po snegu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo jedne sveže a uskoro bi mogla biti i danica gotova  :)

Vrh zatka je žut a ostatak abdomena maslinast, thorax je smeđi antron a krila deer hair, udica tmc 2457 16# .

Prilozi

• caddis extended b..jpg
    caddis extended b..jpg
    52,5 KB · Pregleda: 198

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Ja sam oduševljen ovako urađenim telima mušica, jedva čekam da krene sezona da probam moje faforite.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo i jednog spidera, moje omiljene mokre mušice...ovoga sam uradio sa retkim nožicama jer iz prijašnjih iskustava sam opazio da lipljen i pastrmka mnogo brže i agresivnije reagiraju na ovakve imitacije...dosta sam eksperimentisao i ovakvi su u večini...ponekada valja imati i sa malo gušče namotanim nogicama ali ovo mi je najdraža varijanta ali i estetski više mi se dopada ovako retko namotane nogice.

Prilozi

• brown ncspider.jpg
    brown ncspider.jpg
    33,5 KB · Pregleda: 166
Vrh Dno