Mito, ovaj mrav prvo nema formu ( tanko telo, dva ne izrazajna segmenta....). Ovaj mrav tone 100%. Jedino je strugani paun lepo namotan. Evo kako treba da izgleda mrav (Dragojlovicev)Milanče je napisao(la):Jednostavno je po mom ukusu! Pre svega telo, a potom i nogice i beli CDC, kao i mera i količina svih materijala. Rado bih pecao na njega!!!
Meni ili tebi? ObrazloziStrelac je napisao(la):Ivke ne znam dali si primetio, ali monitor ti je pokvaren :-*
Ti onda nemas pojma kako izgleda mrav!!!Strelac je napisao(la):Aj sad, obrazloži...
Ovaj Tomijev mrav ima siluetu koja mnogo više podseća na mrava, drugo, proporcije i raspored ekstremitata je nekako "mravljiji", treće, na površini brze Drine ovaj mrav ima da pliva super, garant.
Ovaj Dragojlovićev mrav nije loš ali mi se raspored nogu, krila i onog grudnog dela nekako ne dopada...
Jeste na 14-ici i taj ce da pliva. Ovaj iz teme koji ti hvalis nece sigurno, plus nema formu mrava. Evo i mojih na 18 i 20-ici. Na ovim su nozice od crnog mekog pera pevca jedan do dva namotaja.Milanče je napisao(la):Šta se odmah kačite 8)
Ivke, ovaj "Dragojlovićev" (mislim da ge je Ivan okačio na .com-u u onoj legendarnoj temi "šta vam je sve potrebno Drini ili tako već nekako", a lično sumnjam da ga je on vezao) mrav je imitacija velike "matice mrava". Verovatno na 14-tici gamakatsu. Izvanredan mrav i imam uvek u kutiji nekoliko vrlo sličnih. RAZBIJA kada na vodu pada veliki krilati mrav. I ne samo na Drini, recimo na Uni 2009-te je neverovatno šta je sve rojenje ovakvih mrava izvuklo na površinu vode. Kod ove imitacije mi se nikako ne sviđaju nogice od petla!!! Nemam ih ni na jednoj lipljenskoj muvi
Ovaj drugi mrav (vrhovni) je mnogo manji (verovatno 16-tica TMC 2487 ili nešto slčno, svakako sa kraćim vratom) i mnogo univerzalniji. Ovakvi (i još manji sve do 18-tice) mravi su mnogo češći na vodi, i hvataju ribu celo leto i jesen a svakako češće nego matica. Vezan je po mom ukusu i sviđa mi se što nema ni lak (BTW tommylee) od čega je telo i ima li nekog laka?!?).
P.S. Inače na Drini sam već uhvatio ove godine debelog lipca na mrava... Uzeo je malog mršavog CDC mrava a ne maticu...
Milanče je napisao(la):Šta se odmah kačite 8)