Danas sam vezivao...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Jednostavno je po mom ukusu! Pre svega telo, a potom i nogice i beli CDC, kao i mera i količina svih materijala. Rado bih pecao na njega!!!

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
Milanče je napisao(la):
Jednostavno je po mom ukusu! Pre svega telo, a potom i nogice i beli CDC, kao i mera i količina svih materijala. Rado bih pecao na njega!!!
Mito, ovaj mrav prvo nema formu ( tanko telo, dva ne izrazajna segmenta....). Ovaj mrav tone 100%. Jedino je strugani paun lepo namotan. Evo kako treba da izgleda mrav (Dragojlovicev)

Prilozi

• mrav.jpg
    mrav.jpg
    61 KB · Pregleda: 253

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Ivke ne znam dali si primetio, ali monitor ti je pokvaren  :-*

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Aj sad, obrazloži...

Ovaj Tomijev mrav ima siluetu koja mnogo više podseća na mrava, drugo, proporcije i raspored ekstremitata je nekako "mravljiji", treće, na površini brze Drine ovaj mrav ima da pliva super, garant.

Ovaj Dragojlovićev mrav nije loš ali mi se raspored nogu, krila i onog grudnog dela nekako ne dopada...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
Strelac je napisao(la):
Aj sad, obrazloži...

Ovaj Tomijev mrav ima siluetu koja mnogo više podseća na mrava, drugo, proporcije i raspored ekstremitata je nekako "mravljiji", treće, na površini brze Drine ovaj mrav ima da pliva super, garant.

Ovaj Dragojlovićev mrav nije loš ali mi se raspored nogu, krila i onog grudnog dela nekako ne dopada...
Ti onda nemas pojma kako izgleda mrav!!!

Prilozi

• flying_ants.jpg
    flying_ants.jpg
    5 KB · Pregleda: 184

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
:D  :doh:  posle više hiljada vezanih komada moguće je da sam nešto pobrkao  :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Šta se odmah kačite  8)

Ivke, ovaj "Dragojlovićev" (mislim da ge je Ivan okačio na .com-u u onoj legendarnoj temi "šta vam je sve potrebno Drini ili tako već nekako", a lično sumnjam da ga je on vezao) mrav je imitacija velike "matice mrava". Verovatno na 14-tici gamakatsu. Izvanredan mrav i imam uvek u kutiji nekoliko vrlo sličnih. RAZBIJA kada na vodu pada veliki krilati mrav. I ne samo na Drini, recimo na Uni 2009-te je neverovatno šta je sve rojenje ovakvih mrava izvuklo na površinu vode. Kod ove imitacije mi se nikako ne sviđaju nogice od petla!!! Nemam ih ni na jednoj lipljenskoj muvi :doh:

Ovaj drugi mrav (vrhovni :D ) je mnogo manji (verovatno 16-tica TMC 2487 ili nešto slčno, svakako sa kraćim vratom) i mnogo univerzalniji. Ovakvi (i još manji sve do 18-tice) mravi su mnogo češći na vodi, i hvataju ribu celo leto i jesen a svakako češće nego matica.  Vezan je po mom ukusu i sviđa mi se što nema ni lak (BTW tommylee) od čega je telo i ima li nekog laka?!?).

P.S. Inače na Drini sam već uhvatio ove godine debelog lipca na mrava... Uzeo je malog mršavog CDC mrava a ne maticu...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.014
Mito,
Moram se složiti s tobom od prije par godina uvijek u kutiji imam barem 5-10 mrava na 18 ci tankoj s skraćenim tijelom od običnog crnog konca jedan do 2 okreta crnog pera ili upredenih crnih dlačica i jedno malo CDC bijelo perce kao krila. S ovom muhom sam x-y uspio da spasim ribolov i ulovim ribu koja se  javlja a izmjenjao sam joj nekoliko muha. Onda obično kao džoker mali mrav na 18 izvuče situaciju.
I pastve ih obožavaju ne samo lipjen...

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
I ja kad sebe nateram da ih pravim,pravim ih upravo kako ih tommy radi! Duzi a tanji segmenti,bez nogica i to na udicama od 16-20! Em mi lakse em love.. Zar ne potrebno jos nesto!?j

Sent from my iPhone5 using Tapatalk 2

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
Milanče je napisao(la):
Šta se odmah kačite  8)

Ivke, ovaj "Dragojlovićev" (mislim da ge je Ivan okačio na .com-u u onoj legendarnoj temi "šta vam je sve potrebno Drini ili tako već nekako", a lično sumnjam da ga je on vezao) mrav je imitacija velike "matice mrava". Verovatno na 14-tici gamakatsu. Izvanredan mrav i imam uvek u kutiji nekoliko vrlo sličnih. RAZBIJA kada na vodu pada veliki krilati mrav. I ne samo na Drini, recimo na Uni 2009-te je neverovatno šta je sve rojenje ovakvih mrava izvuklo na površinu vode. Kod ove imitacije mi se nikako ne sviđaju nogice od petla!!! Nemam ih ni na jednoj lipljenskoj muvi :doh:

Ovaj drugi mrav (vrhovni :D ) je mnogo manji (verovatno 16-tica TMC 2487 ili nešto slčno, svakako sa kraćim vratom) i mnogo univerzalniji. Ovakvi (i još manji sve do 18-tice) mravi su mnogo češći na vodi, i hvataju ribu celo leto i jesen a svakako češće nego matica.  Vezan je po mom ukusu i sviđa mi se što nema ni lak (BTW tommylee) od čega je telo i ima li nekog laka?!?).

P.S. Inače na Drini sam već uhvatio ove godine debelog lipca na mrava... Uzeo je malog mršavog CDC mrava a ne maticu...
Jeste na 14-ici i taj ce da pliva. Ovaj iz teme koji ti hvalis nece sigurno, plus nema formu mrava. Evo i mojih na 18 i 20-ici. Na ovim su nozice od crnog mekog pera pevca jedan do dva namotaja.

Prilozi

• MRAV 18.jpg
    MRAV 18.jpg
    69,9 KB · Pregleda: 163
  • MRAV 20.jpg
    MRAV 20.jpg
    34,3 KB · Pregleda: 168

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.014
Za male mrave ti je puno bolja zakrivljena tanka (gamarus) udica barem meni se pokazala TMC ili malo deblja Gamakatsu C12.
Što zbog forme što zbog luka šireg ma probaj pa ćeš vidjeti razliku.

Vrh Dno