Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Obe lepe i uredne!  :tbumb: Samo za desnu imam malu zamerku i to je jer mi se abdomen cini malo predebelim za imitaciju fazanov rep koja bi trebala imitirati nimfe jednodnevki.

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
sebastian je napisao(la):
Obe lepe i uredne!  :tbumb: Samo za desnu imam malu zamerku i to je jer mi se abdomen cini malo predebelim za imitaciju fazanov rep koja bi trebala imitirati nimfe jednodnevki.
jeste malo zbog otezanja bice bolje sledeci put  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Malo sam pravio reda u svojoj kutijici sa nimfama i vidim jos samo jedno fazance koje vec neko duze vreme vezem na ovaj nacin. Uvek imam po par komada ovakvih pa reko da konacno podelim i sa vama. Uglavnom, zelja mi je bila da sto vernije se priblizim ideji Frenka S. ali koristevsi tungsten a ne bakrenu zicu za otezanje. Definitivno ne spada među manekenske nimfice ali među radne itekako  ;) ko voli nek izvoli.
Ideju sa ovako namestenim tungstenom u thoraxu sam pokupio od nekih drugih nimfi koje sam viđao po knjigama i internetu. Greskom nisam izostrio na slici samu nimfu ali silueta i ideja je bitna....toplo preporucujem ako vec niste probali tako.

Prilozi

• fazance.jpg
    fazance.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 139

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
  Seb,super ,ali mogao si malo  fotos da izostris :yeswink:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
125
Acko, malo se debeljuskaste, verovatno si ih dobro napunio olovom.
Sto se tice repa jeste malo podugacak, ja bih ga skratio za 40%.

Seb, nesto slicno koristim i ja na nimficama za lipljena.
Kada pravim fazane na udicama 16-18 za otezanje koristim 2 tungsten perle od 1,5mm bakarne boje koje stavim u thoraxu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:lol: imam i ja takve sa dva tungstena samo da taj tungsten un thoraxu prekrijem dubbingom i to sz uglavnm na #14 i #12, tonu ko sekira

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Krila komotno mogu da budu jos za milimetar ili dva duza....dobar broj vezaca bi ti zamerio rezanje cdc-a ali nema veze....uzgred F-fly je originalno bez repa i thoraxa  ;) ovo je samo jedna od verzija cdc jednodnevki ... u svakom slucaju dobra...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Pa mislio sam se za rezanje cdc i procitao sam da mogu da se rezu ali da, slazem se da je prirodnije da ostanu neskracena. Nekako mi ostane stura bez grudi...ovako dabing od veverice imitira kratke nogice u vodi  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Je mozes da ih rezes nije to bas toliko pogresno ali ako vec moras da skracujes probaj pocupati pomocu nokta na palcu i jagodice kaziprsta. Material nece biti odrezezan i delovat ce nekako prirodnije.  ;)

Inace i ja rezem kad mi se zuri...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
Je mozes da ih rezes nije to bas toliko pogresno ali ako vec moras da skracujes probaj pocupati pomocu nokta na palcu i jagodice kaziprsta. Material nece biti odrezezan i delovat ce nekako prirodnije.  ;)
Primljeno k znanju  :tbumb: Nemam mnogo iskustva u radu sa cdc al dobro :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
CDC verzije su mi omiljene suhe musice i koristim jih godinama....uglavnom su to no hackle verzije....minimalizam i jednostavnost a efikasne 100%

Vrh Dno