Danas sam vezivao...

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
Konjic je napravljen za ispis na sarenom platnu ;) da se baci par puta pred polazak kuci. Ja to vise da pokazem moju umetnicku stranu, lovnost je u drugom planu.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
U stvari ne danas vec odavno... sve se kanim da uradim SbS ovog moje metode tela za jednodnevkice, al nikako da se nakanim. Ako vam se svidja, uradicu iako ce mi trebati vise slika. inace je radim samo za sebe i jos jednog kolegu. Evo je prvi put na `` svetlost dana`` ;)  Inace je telo savitljivo i plivajuce.

rj03r9.jpg

2qjxbmr.jpg

2v32e5c.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Opa bato, neka dobra napredna tehnika :yeswink:

Ajde polako sbs, zamoljavam.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Moja masta moze svasta...  :D  Videces...

Musica je lovna. Ovaj kolega, Jan O. Vosasen ( clan Guidelinovog tima) je narucuje kao Ultimate. Dva puta mu se lomila udica od zamaranja velikih komada na Reni. U stvari on je i mnogo vise koristi od mene jer samo jednorucnim i peca.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nesp davaj da vidimo kako ti to vezujes  :)

jako zanimljivo  :tbumb:

nego ovako kada je gledam cini mi se da znam kako si je tacno uradio  :tbumb:

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
Ja se uvatio skakavaca ko pijan plota  :D

Prilozi

• CAM00437.jpg
    CAM00437.jpg
    161,5 KB · Pregleda: 148

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
Evo i jedna velika kamenjarka a nadam se da ce uskoro biti i poneka majska samo da se jos malo izvezbam, mada sam najvise zaintresovan za pravljenje realisticnih insekata tako da bi mi svaka informacija (kako, sta, od cega) bila korisna.

Prilozi

• CAM00442.jpg
    CAM00442.jpg
    123,7 KB · Pregleda: 153

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
cool svidja mi se kako si rasporedio I navezao ove gumene nogice I antenice  :tbumb:

Za realisticne muve se koriste bas svakakvi materijali, foam, dabinzi, rafija, silikonske trakice, perja, tanki I jaki konci....svasta nesto ...a na kraju svega je mnogo pickanja I likanja flomasterima I lakovima te epoksidnim smolama....I naravno pre svega prvo dobra priprema I jasna ideja sta kako I cim ;)

Mene je to fasciniralo na kratko I taman kada sam mislio ozbiljno uci u svu tu pricu prosla me volja jer mene vise zanimaju jednostavne I prakticne stvari mada ponekada obuzme me neki kreativni duh pa I ja malo nesto vezuckam na bazi realisticnih musica.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Isako druže to ti nije potrebno,mislim čemu taj relaizam?
Na to se ne lovi riba!A treba ti bruku materijala.
Imaš i lovnih imitacija za koje je potrebana pedantnost,pogotv na malim brojevima udica,za mene je to umjetnost!

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
Svestan sam cinjenice da realisticnost ne znaci da ce biti bolja lovnost, to je po meni vise umetnost. Gledao sam neke slike realisticno uradjenih insekata pored svojih zivih modela i odusecvio se kako to dobro izgleda, da nema udice ne bih znao koji je ziv a koji nije. Sve to mi se ucinilo kao veoma privlacan izazov da se okusam u pravljenju istih. E sad kako sam ja trenutno zaintresovan i fasciniran time ne znaci da cu se ostvariti u tome pogotovo ako je potrebno kako kazes brdo materijala. Probacu sa manje zahtavnim imitacijama pa cu videti gde ce me to odvesti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Postoje lovne imitacije koje su vezane realistickim pristupom. Sve je to fino ako ti je to izazov kao vezacu i umetniku. Inace u praksi se najbolje pokazuju one jednostavne imitacije. Cesto su to imitacije od ne mnogo razlicitih materijala. Npr. moja najlovnija nimfa u zadnjih tri godine je od antrona, porebrana zicom i otezana olovom i tungstenom. Najlovnija suva telo od dubbinga ili guljene paunove fibre i dva cdc pera, najlovniji strimer marabou sa malo dubbinga i otezanje olovo i tungsten glavica.

I dalje iz radoznalosti probavam sve i svasta...testiramo, eksperimentisemo... Ali ove tri sto nabrojah su kod mene ne zamenjive muve.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Za početak (ne znam čega) ako ne presuše reke do otvora !

Prilozi

• IMG_0469.JPG
    IMG_0469.JPG
    126,8 KB · Pregleda: 179
Vrh Dno