Danas sam vezivao...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
565
Pa ja sam mislio da ti je prva musica koju si vezao..a posto nije onda ne valja nista  :hammer: :hammer: :hammer: salim se samo nastavi tako bice od tebe nesto  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
pantere , ako si muvu pravio za klena a po materijalima pretpostavljam da jesi , nedostaju ti noge od nekog mekanog pera . preporucujem domacu kokosku u crnoj ili braon boji . ovakve muve za mesinganom perlom su odlicne za moravu i redovno ih koristim
druga primedba je na kvalitet fotografije . garantujem da mnogo dobro izgleda kada bi se bolje slikala. ovako se vide konture i pretpostavlja boja na osnovu materijala

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Hoću Sale,na sledećoj idu crna pera,a što se slike tiče,slikam kamerom od 8 mpx,u makro modu,i zaista neznam zašto ovako ispada...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nesto ne radis dobro. pokusaj da slikas bez blica ispod stone lampe . najbolja je bela sijalica

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Probaćemo,hvala na savetu!
A što se muve tiče,da li možda mogo da je porebrim lamiranim koncem?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
39
@Black panter
Zato što ti je loše svetlo u prostoriji u kojoj slikaš. Probaj da slikaš po dnevnom svetlu i stavi muvu na nešto do čega ćeš moći da približiš aparat i aparat na stalak ili na sto ako nemaš stalak.
Uključi tajmer na aparatu na 2-3 sec. Na taj način ćeš odložiti okidanje i neće uticati pomeranje koje napraviš prilikom pritiska okidača ili držanja aparata u rukama. Ako imaš dodatni izvor svetla tipa stone lampe ključi i njega.
SVAKO POMERANJE TVOJIH RUKU I APARATA KOJI DRŽIŠ DOK SLIKAŠ SE UVEĆAVA DRASTIČNO KADA SLIKAŠ MACRO FOTOGRAFIJE!!!

I još jedna stvar, staviš udicu na mesto muve koju hoćeš da slikaš, fokusiraš na nju, onda staviš muvu i slikaš. Na taj način fokus je na sredini ose muve. Ovo je bitno kad slikaš čupave muve pošto aparat obično fokusira najbližu tačku sočivu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
za klena ti je ova muva klasika  . jednostavno navezes punu kutiju ovakvih i pecas celu godinu . nema potrebe da stavljas rebra od lamete jer ne utice na lovnost ali obavezno umotas isperke pauna oko osnovnog konca pa namotas telo oko udice . tako povecavas trajnost muve

2ngsb2g.jpg

odlican je i ajs dabing posebno boja black peacock a nije lose staviti i repic od crnog belog ili crvenog marabua jer onda dobijes mini strimer nimfu  :) na ovakve sam odlicno pecao ove godine

2qx146a.jpg

vi16yu.jpg

mj4vgy.jpg

ne zaboravi da jedan deo nimfi dobro otezas . ove godine zbog uslova na vodi radile su ove sa zadnjih slika sa tungstenom 3.8 + malo olova na udici.
muve da ti budu minimum na 10ki  pozeljna je osmica ili vece i da izgledaju mesnato u vodi . to je sto se tice muva a kako i gde ces ih upotrebiti zavisi od tebe  ;)

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Hvala lepo,dobri ljudi na savetima i predlozima.Sačuvao sam ove slike,da mi budu "podstrek" kad se dohvatim stege...
;-)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
dobre su i perle kada ne mora da se spusta na samo dno . a mozes sa kombinacijom perla i olovna zica da dobijes veoma tesku muvu

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
tungsten sluzi da ne moras da dodajes olovnu zicu na udicu . tako mozes na golo telo udice da namotavas materijale i dobijes tanku i tesku muvu koja je lepsa na oko i vise odgovara realnom insektu a ujedno se olaksava i ubrzava vezivanje . to ti je u slucaju ako vezujes za npr pastrmku. za klena je pozeljno bogatije telo pa je ako se vezuju teske muve olovna zica odlicna kao podloga .
za pocetak se fokusiraj na ove samo sa mesingom , znaci blago otezane . one ce ti u normalnim uslovima resiti skoro svaku situaciju na moravi .

Vrh Dno