Danas sam vezivao...

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
kako primetis da je mrena aktivna ?znaci pecas je na vidjeno u moravi?

Cim krene da iskace iz vode tj izbacuje se tad i uzima hranu jer sam tad imao udarce kad je nema bili su retki udarci , da lovim je i na vidjeno u plicim delovima ka dje primetim u jatima u dubini 30-40 cm provlacim nimfu ispred nje , kazem bilo je mnogo velikih komada ali tad nisu bile zainteresovane za moju ponudu  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nikola renegade je napisao(la):
dok pecam konstantno mi se izbacuju pored mene ne znam zasto to rade

Cim krene da iskace iz vode tj izbacuje se tad i uzima hranu
jel ti to malo zajebavas narod nikola  ;) kada se u plitkom brzaku ili na sprudu izbacuju mrena i skobalj nema sanse da ih uhvatis jer nisu aktivni . mozda je kod tebe drugacije ali kod mene je tako i to zna svaki prosecan plovkaros

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
jel ti to malo zajebavas narod nikola  ;) kada se u plitkom brzaku ili na sprudu izbacuju mrena i skobalj nema sanse da ih uhvatis jer nisu aktivni . mozda je kod tebe drugacije ali kod mene je tako i to zna svaki prosecan plovkaros

Ne ne zajebavam nikoga , a vidis svaki prosecan plovkaros treba da zna , a ja skobalja zimi pecam na plovak popdne sam bio da kad se ta vrsta ribe izbacuje onda i uzima hranu najbolje , cudno da nam se reke toliko razlikuju  ;) , inace skobalja lovim na plovak od 10 god , jos neko pitanje  8)

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
nema sanse da ih uhvatis jer nisu aktivni .

Ne znam zasto me pitas kad vec znas  ;) ili je kao neki ispit a ?  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
cudno da nam se reke toliko razlikuju  ;)
ne razlikuju nam se reke nego se mi razlikujemo  ;)

ako si skobaljas od deteta trebalo bi da znas da nije za poredjenje kada je u januaru skobalj i mrena koncetrisu na gomili u zimovniku i kada se rasture po sprudu . skobalj i mrena su ribe dna , takva imaju usta i na dnu se hrane . nikakve veze nema izbacivanje sa pojacanom ishranom.
imam jos jedno pitanje  :) koliko otezavas nimfu za mrenu i kakav pribor koristis?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
ne razlikuju nam se reke nego se mi razlikujemo  ;)

ako si skobaljas od deteta trebalo bi da znas da nije za poredjenje kada je u januaru skobalj i mrena koncetrisu na gomili u zimovniku i kada se rasture po sprudu . skobalj i mrena su ribe dna , takva imaju usta i na dnu se hrane . nikakve veze nema izbacivanje sa pojacanom ishranom.
imam jos jedno pitanje  :) koliko otezavas nimfu za mrenu i kakav pribor koristis?

To je tvoje misljenje i to je u redu , moje je da kada se skobalj izbacuje tada i uzima hranu , a kako karakterises to da sam dosta puta od kad musicarim ulovio skobalja na suvu muvu poput klena  :) , naravno da znam da se riba skoncentrise zimi u zimovnicima ali kakve to veze ima sa pitanjem oholg kako lovim mrenu , leti je mrena u blagim brzacima gde je jako izrazeno kamenito dno , nimfu ne otezavam nesto posebno namotaj zice i mesing ili tung. glava

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
leti je mrena u blagim brzacima gde je jako izrazeno kamenito dno , nimfu ne otezavam nesto posebno namotaj zice i mesing ili tung. glava
leti je mrena u najjacim brzacima osim nedoraslih primeraka ispod mere .  bez dodatnog otezanja u vidu olova ili tonuceg predveza ne mozes da spustis nimfu na metar dubine na duzini stapa jer ce je odneti voda pre nego potone . slicno kao kada pokusavas da pecas u brzoj vodi na suvise lak plovak
cela prica ne pije vodu  :nowink: ali kao sto kazes ...to je samo moje misljenje  ;)

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
leti je mrena u najjacim brzacima osim nedoraslih primeraka ispod mere .  bez dodatnog otezanja u vidu olova ili tonuceg predveza ne mozes da spustis nimfu na metar dubine na duzini stapa jer ce je odneti voda pre nego potone . slicno kao kada pokusavas da pecas u brzoj vodi na suvise lak plovak
cela prica ne pije vodu  :nowink: ali kao sto kazes ...to je samo moje misljenje  ;)

ja je ne lovim u jakim brzacima napomenuo sam ''blagi brzak'' otezanja sasvim dovoljna , mrene sam lovio bukvalno ispred nogu , da prica ne pije vodu je tvoje misljenje i opet je u redu  :) oholi me pitao ja mu odgovorio , mozes i ti da mu das neki odgovor i to je sasvim u redu , s moje strane  ;) jos nesto , da postavis pitanje, da odgovorim  :) evo ja cu sad , da li ti sasts lovis mrene  :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Imao sam situaciju da se potočna mrena izbacuje.Zabacujem i imam udarac i sve tako dok jednu ne uhvatih.Jako teško se kače zbog položaja usta.Bilo je ljeto,sredina dana i mali vodostaj.Ovakvu aktivnost ranije nisam zapazio ali sam je upamtio.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
tommylee je napisao(la):
Imao sam situaciju da se potočna mrena izbacuje.Zabacujem i imam udarac i sve tako dok jednu ne uhvatih.Jako teško se kače zbog položaja usta.Bilo je ljeto,sredina dana i mali vodostaj.Ovakvu aktivnost ranije nisam zapazio ali sam je upamtio.

Vrlo slicno kao kod mene , brzaci i jesu blagi zbog niskog vodostaja a ona je najcesce u njima  :) a pamtiti situacije u ribolovu i kasnije primenjivati iste, vrlo vazna stvar  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jos nesto , da postavis pitanje, da odgovorim  :) evo ja cu sad , da li ti sasts lovis mrene  :)
lovim mrene . ne bas cesto i nisu nesto velike ali hvatam ih ponekad . evo ih na slikama a sad daj ti neke tvoje slike tih sitnih od 400g ne treba vece  :D
pa150003resize.jpg

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
lovim mrene . ne bas cesto i nisu nesto velike ali hvatam ih ponekad . evo ih na slikama a sad daj ti neke tvoje slike tih sitnih od 400g ne treba vece  :D
pa150003resize.jpg

Eto vidis da znas da ih lovis  :) ja moje nisam slikao nisam ni nesto mnogo uhvatio, uhvatio sam par puta vise volim da se slikam sa pastrmkama a na tim slikama ima i mene sa njima zajednicki selfi ...  :D

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Eto oholi iz prve ruke mozes da saznas od sasts sve o mrenama koji je to potkrpio i dokaznim fotografijama za ne daj boze , ko zna sta bi bilo bez njih  :D

Vrh Dno