Danas sam vezivao...

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
:tbumb: Oholi  :tbumb: to bas uvjek koristim jedno bjelo pero iznad svega da se boje vide  ;)

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
34
Cim nabavim,stavicu. naravno da je koristan.. a od prilike znam gdje je cim se zatalasa kontra

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
... zelenaša-palmera, da ga malo vucnem preko nekih tišaka.

Prilozi

• IMG_1681.jpg
    IMG_1681.jpg
    183,4 KB · Pregleda: 121

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Sad mi nije jasno..stomak i pokrov je vrana..sto ne bi bila crna, sto se stavlja zeleni dabing kad lipac vidi samo stomak npr tj crnu boju..ili gresim???

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Moze i ovako  :tbumb: odlicna muha, ja kad je pravim zeleno mi je dole i gore ,a strane su crne i zelenim koncom porebram  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Sto samo govori u prilog da lipca zabole dal je zelena ili crna :) pod krilima je senka, slabijr se vidi. Obican zeleni sedz ili sa telom,od pauna bi radio

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Gdje Maricu pročita da je Vrana?
Sta vidi to necemo sigurno dugo vremena znati ali da razaznaje boje itekako!
Sad sam mu spremio kamaru nekih muva,sve se vrti oko pupe seđža,e sad da li će da odreaguje na neku vidjećemo!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Pazi Tommy, ovo je moje razmisljanje, ne naucna cinjenica. Za suve sedzeve smatram da je boja skoro pa nebitna, silueta i velicina i prezentacija su kljucni faktori. Kod suvih jednodnevki sve kao kod sedza ali i boja je bitna, jer je telo izlozenije pogledu ribe. Cim se koriste muve ispod povrsine mislim da je sve bitno. E sad ja pecanje nimfom svodim na fazanov rep 90% pecanja i ostalo je zekonja i pomalo princ. Razlog je prost. Uvek su u vodi prisutne sve nimfe manje ili vise, riba retko propusta da pojede dobro prezentovanu nimfu. Izuzetak za sva ova moja pravila su intezivnija rojenja kad riba stvarno svoju ishranu svodi na konkretnu imitaciju i nacin na koji se ona vodi. Ipak ovo je samo moje razmiljanje. Zasnovano na gradcu u najvise slucajeva, rzavu, djetinji... i cg rekama.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Tak osam i ja Oholi razmišljao dok neki dan ne popuših na Drini.Neće bilo šta a dosta sma iamo lipljenskih muva.Već tačno određenu muvu,boja,veličina ma sve da bude pod konac!
Na malim vodama i dalje je za mene Fazanov rep tata među muvama ali u ovakvim uslovima,baš ti treba nešto konkretno!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Tommy, taj dan je jela konkretno. Al takvih dana je manje kd onih kad je cisti oportunista

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Hvala silvio. Ako te vidim negde pre pocetka sklanjaj kutije :)

Vrh Dno