Danas sam vezivao...

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Mislim to su korisni tipovi...primjera radi izadjes na samo usce Ribnika u Sanu,muhom kojom razvaljujes na Ribniku uhvatices qrac u Sani,i obratno,a sve se desava u par metara... :yeswink:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Stasha druze da ti objasnim. Malo sam se salio. Kod nas nema pecanja od oktobra do marta na pastrmke i to vazi za sve reke. Sto se tice tvojih reka na kojima ti pecas pitaj tvog i mog drugara Benju on ce sve da ti objasni. A verujem da vec sve znas. U sustini za Ribnik ili Sanu ja bih pravio ovu varijantu na #14 i #16 i mislim da ce da rade lagano.Tungsten 3mm i 2,5mm

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Stasha,sto se tice mog iskustva,tu sam tanak skroz. A za period,kao sto je Maric napisao pa sve kontra!  :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Nema sta Giginjo. Realno zec je univerzalna nimfa i radi uvek kao i fazan samo velicinu treba prilagoditi uslovima na vodi. Za njegove reke, Ribnik, Sanicu, Sanu itd bih ga vezao kao sto rekoh na 14 i 16. Ako ga ne mrzi cak i na #18

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
I to bih vezao u natural varijanti koja vuce vise na krem boju i u maslinastoj.

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Hahaha koji si ti "smor" :doh:,ma ne govorim za musice sa prethodne stranice nego inace. Jos jednom da pojasnim,ne bi bilo lose da se uz sliku muhe navede i rijeka,po mogucnosti god.doba i sl. Ja maltene na tim rijekama iskljucivo i pecam tako da znam sta ti pricam a znas vjerovatno i ti. U Doboju zivi jedan stariji gospodin,inace rodjen gore koji u svako doba zna koja muha radi gore,a zadnji put bio pre rata!!!
Ovo "smor" je naravno zeza...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Stasha nezahvalno je stavljati naziv reka. Jer ovde ljudi pecaju sa fazanom, zecom i princom npr vecinom i sa njihovim varijacijama. E sad da ih pitas koju nimfu tacno imitiraju nemaju pojma da ti kazu i zato se koriste ove nimfe jer pokrivaju najveci deo stanovnika dna od nimfi jednodnevki, caddisa, stonefly itd.
Realno gledano da ti Giginjo napise npr Zec , reka Visocica mesec maj npr. to isto ce da stavi Maric i napise za Gradac, ovaj drugi za Moravicu itd.
Da bi pisao godisnje doba kad bacas navedenu nimfu moras da znas sta imitiras, njen zivotni ciklus i ostala sranja a veruj mi ovde 70 posto ljudi nema pojma. Izvinjavam se ako sam nekog uvredio.
Po meni je najbolje kao i do sada, velicina i opis materijala koji su korisceni.

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Sto se tice Ribnika,ima "univerzalnijih" boja od zeca,naravno gledajuci cijelu godinu.

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Vidi,ja u posljednjih godinu dana na svakoj dozvoli upisem vodostaj,sta je radilo up&down i jos stosta vezano konkretno za taj izlazak. Vjerujem ti za Gradac,ali svaka rijeka ima svojju pricu. Ribnik nije bujican,kad obrnes kamen nema cega nema,riba izbirljiva u pm,mijenja se jelovnik u toku dana tako da se sa "univerzalnom" musicom za jedan dan mozes proslaviti a kamoli na godisnjem nivou.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Pecao sam na Ribniku i kontam sta pricas, desilo mi se da mi npr na potezu od 150 m riba na svakih 30 m uzima drugu nimfu. Smesno zvuci ali je tako.  Mada nekad neke obicne mogu da iznenade. Vodjenje ribolovackog dnevnika je dobra stvar ali iskreno mene mrzi.

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Maricu, na Ribniku sam bio 27.12. nema na reviru lovostaja jedino ne smijes gazit nekontrolisano sto sad pogotovo nije bio problem posto je vodostaj ekstremno nizak.Fazan mi je bio prvi izbor,poslije 15ak min odustao bez udarca,ni MB,ni zec....radila je henderson pink na #18-#20 i to ujutro,oko 11 pocela kupit kamenjarku na #18-nisam imao manju a mrzilo me vezat. Sa 3mm tungstenom nema pecanja gore sad,samo skidanja trave svaki zabacaj. Tungsten 1.5mm krov!! Poslije 14.00 mozes se j.... ali ubost musice ne mozes...zima je jbga
Moze li ovo nekom biti od koristi?? Meni bi,naravno s rezervom posto nas ima svakakvih.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Sto se tice Ribnika znam da nema gazenja mislim da je 1m dozvoljen samo u ovom periodu zbog mresta. E sad ja sam pricao o maju i junu jer ne pecam zimi isuvise sam zimogrozljiv. Mislis Hendrikson pink posto za tu Henderson nemam pojma ( stavi sliku da vidim). Ja sam krajem jula pecao na 1,5 mm tungsten i bez tungstena.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
A sto se tice tih pink musica i boje mesa za to znam to je Sale Flydock vezivao otkad ikad i pokazale su se extra na Ribniku.

stasha

Junior member
Učlanjen(a)
16.10.2014.
Broj reagovanja
0
Ispravka.....mozes pozdraviti(umjesto proalaviti)...kucam na telefonu jbga :whistle:

Vrh Dno