Danas sam vezivao...

KENO MS IZVOR

Junior member
Učlanjen(a)
14.07.2011.
Broj reagovanja
0
Na desetine različitih nimfi navežem a kad izađem na vodu sve se svede na zeca i fazana.Bar je kod mene to slučaj jer nekako su mi se ove nimfe uvek pokazale najlovnije,naravno na vodama koje ja posećujem.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Hmm da je tako lako ova tema bi bila davno zaključana.
Jedan moj favorit,kad ni zec a ni fazan ne daju rezultat:
11bqg6c.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Tommy.... Koliko cesto ne rade zec i fazan? I imas li ih u svim velicinama i raznim tezinama...? Ovo tvoje je pupa....i razbija kad su slicni kedisi na meniju.  Ili bilo koja druga buba slicne boje i velicine.
Ja se 100% slazem sa Kenom...  Fazan i zec.... U raznim velicinama i vise tezina..... Dovoljno...

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Upravo tako kada je nešto na meniju onda jede samo to a slično neće.Čak i ove pupe ako nisu bojom i dimenzijom vjerodostojen neće proći.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Tommy.... Koliko cesto ne rade zec i fazan? I imas li ih u svim velicinama i raznim tezinama...? Ovo tvoje je pupa....i razbija kad su slicni kedisi na meniju.  Ili bilo koja druga buba slicne boje i velicine.
Ja se 100% slazem sa Kenom...  Fazan i zec.... U raznim velicinama i vise tezina..... Dovoljno...

A kamenjarke i pupe caddisa? Nije dovoljno samo fazan i zec.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
34
Razne varijacije fazana i zeca, počevši od veličine (#8 pa i veće pa do #20) mogu pokriti bas dosta toga. Jer i imitiraju skoro sve sto nam treba. Od kada sam dobio fazana u zelenoj boji tu tek zavrzlama nastala. Kod mene bukvalno 9 redova fazana na jednoj strani, a na drugoj isto tako :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Baki-Pa je napisao(la):
A kamenjarke i pupe caddisa? Nije dovoljno samo fazan i zec.
Za bar 90% pecanja je dovoljno. Kamenjarku napravis od zecije dlake samo veliku. Pupa kedisa opet zec u odredjenoj velicini i tezini. Zavisi dal jede pri dnu ili na putu ka povrsini. Zato insistiram na razlicitim tezinama... U svakom slucaju ko ume garantujem da su mu te dve muve dovoljne za 90% situacija

KENO MS IZVOR

Junior member
Učlanjen(a)
14.07.2011.
Broj reagovanja
0
Nisam u mom postu naveo ovo o težinama i veličinama jer se to podrazumeva.Samo fazana i zeca u raznim varijacijama imalo bi da se napuni nekoliko kutija i to da se odradi samo po par komada od velićine.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
34
Dohiku 302 #16 sp i jedna #14 sp.... Samo vode da se nastimaju
1f304b88f4213d5d4b0ae5896a4e8b93.jpg
ad0d3bed779fb52a5b208fc19afbc160.jpg
ea51a50bb9e8e1550ee2d37442f1304e.jpg

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
428
Jedina mana im je što će lako da ispadaju iz kutije...  :whistle:

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
34
Hhaha, ove su ispod kačketa :DD

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
34
Hahahahha, saljem ja tebi njih odma'. Sigurnije mi tako [emoji14]

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
14 najbolja :tbumb: Namoto si ih za 10!

Da se nadovežem na zeca i fazana kao ultimativne nimfe, ja baš kažem da mi se nimfe fazani osobno ne sviđaju iako su jako efikasne skoro da bih to rekao i za zeca...
Do skora sam bio fan nimfa od prirodne dlake sa porovima fazana sove itd... ali kako sam i rekao malo ću da prikočim i da se vratim unatrag i iskoristim akumulirano znanje te opet započnem sa selekcijom jedno 5-10 vunica koje rade na Neretvi te ću ih isprobati na svim vodama koje posjećujem (nešto nesumnjam da će postizati iste ako ne i bolje rezultate kao ove fine razvikane nimfe).

Znači moje nimfe će u ovoj i narednim godinama da budu samo vunica, zica i malo zeca ili krug mekog pera iza tungstena ili pak hot spot od nekog konca i to je to.
Najednostavnije što može biti jer je tako i najbolje.
E sad treba u ozbiljnim količinama nabaviti par vunica pod nazivima:
-Sejina Deka (SMB )
-Tito (Trula višnja specifične nijanse)
-Mušicin braon (tamno braon debela vunica skoro crna)
- Čuaplo i Glib (oker boja čupavca i vunice boje blata)
-Semina Meda (boja meda deka isparana)
RECIMO TO JE TO ZA POČETAK SMATRAM DA ĆE OVE BOJE NA SVIM RIJEKAMA DA RADE JER SU UPRAVO OVIH BOJA VEĆINA NIMFI KOJE IMITIRAMO

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
540
Silvio kad nadjes sve te SMB-ove, Glibace , Tita itd posalji malo :) to su sve vrhunske boje za lov lipca a i pastrmke

Vrh Dno