Danas sam vezivao...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Sivi i zeleni zec na udici #8 i #10 i tungstenom 3,5 - 4mm. To je za 1.mart.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Oranz perla ili sargarepica, kako je ko zove...
Fazan,
Zec
Kamenjarka (licno volim sa gumenim.nogicama)
I sugavi squirmy radi kad je voda malo obojena

Svaka ce da da rezultat ako se provuce kako treba i gde treba....

Oranje tj slajfovanje zaboravi.... da klizi tik iznad dna, da ponekad cukne u dno to je ok.... ako non stop drljas....preteska je.... . Cak i za kamenjarke. Riba u prolece ne jurca previse (osim ako snezne vide nisu odavno prosle pa se voda zagrejala)
Fora je da ribi provuces muvu u nivou gde lebdi ili malo iznad....ne predaleko od nje.

Tu je fora.... ljudi prebrzo promene muvu, tu drugu provuku gde treba, riba pokupi, oni steknu poverenje..... nastave sa njom i misle da samo ona radi... a u stvari jako sitok spektar muva radi u prolece.... cak i suve povremeno.

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Bye [emoji1309]
PS: pise iznad sve ko hoce da cita.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.140
Sqirmy majstore i opleti ne vežeš skoro ništa a 1000% radi :hammer: 3,5mm i 4mm tungsten + sqirmi eto to je to...
A ako hoćeš eto da imaš svega onda definitivno za pošetak sezone zečevi veliki 10-6 isto tako kamenjarke sa tungstenima 3-4mm jedan ili 2 te još nešto olova u tijelo :smoke:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
silvio je napisao(la):
nemam pojma zašto al ja ne vjerujem u plavu.
Radi svega par puta godisnje. Bar meni... drugari sa djetinje se kunu u nju. Iskreno ja je imam za zlu ne trebalo.
A za sve ostalo tu je manje od 5 nimfi koje sigurno resavaju 100% situacija.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.621
Imam zeca na 12 sa 3mm zelenog ali spremiću i na 10 sa 3.5mm neka ima neće da škodi. Sutra mi stižu i fazanova pera u razlicitim bojama pa ću fino da fantaziram u veličini 10. Prošle sezone zato što mi je interesantnije da bacam neotežanu suvu mušicu nimfe sam nepravedno i tvrdoglavo zapostavio i kako sam ih koristio ili drugim rečima ne koristio tako sam i prolazio. Ove sezone ma koliko mi mrsko bilo da bacam nimfe rekao sam sebi da nema o tome diskusije, nimfa s proleća i nimfa kasnije u sezoni u toku dana do rojenja ili predvecerja pa ih zato toliko i pravim neka su garant će biti više ulova. Takođe ove sezone ima da se prvo okreće kamenje i vadi pesak da se vidi šta je u vodi, dosta toga je na spisku da se popravi nadam se na bolje. Squirmy wormy-ja ću da napravim ako baš ništa drugo ne ide nekako mi to nije to isto kao i kum sto mi je iz Francuske letos na poklon doneo extra realne gumene skakvce na udici 10-12 verujem da bi to ubijalo klena ali nisam hteo ni da ih probam. Mogao sam i da kupim sve musice i prošao bih mnogo jeftinije i bile bi bolje od mojih ali ni to nije to jer jednostavno ja musicarenje vidim kao kompletniju, kompleksniju i širu priču i valjda mi se zato sve to i dopada :)

Vrh Dno