Danas sam vezivao...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Ledeni_ junior je napisao(la):
Hvala! Mada, moje neko vidjenje realistike, za izlozbe, vecina... Ali je zaista lepo kad neko zna da veze nesto sto bih verovatno pokusao da oteram, dok mi ne kazu da je vestacka, no, za stegu, sada koristim stonfo fly tec, ali, planiram da kupim Ivinu, ova mnogo dobro izgleda, ja sam mislio da je renzzeti, ali ima nekako oble celjusti, otkud znam, jel kopija travel renzetija? I da, jel znate nekoga ko ima swiss stegu, Marc Petitjan naravno?
Vezivao sam nesto kratko na marc petitjean stegi... Super funkcionalna.... Licno meni se tockic mali na celjustima ne svidja kako radi.... Kasnije je tom drugaru pukla stega.... Licno ne mislim da vredi dati toliko para za nju pored renzetti traveler koju koristim preko 10god...
Ili ivina stega.... Odlicna bas. Bar kopija regala koju sam probao. A verujem i kppija renzettija da je super. Covek pedantno radi bas

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Probao sam dosta stega...  Stonfo su odlicne, ivina takodje.
Licno volim svog travellera ali npr stonfo transformer jd vrhunska stega isto....
Ove Ivine takodje...
Kazu da stega ssmo drzi udicu... Al mora da ti bude udobna, da je pristup udici lak...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
Ledeni_ junior je napisao(la):
Pa drzi i ona od 10e, ali, lepse je rotaciona, ove Ivine, mnogo mi se svidjaju!
Tako je.... Ja sam promenio par tih od 10e... Pa presao na travelera...

Previse lako im se pojedu celjusti kad je los kvalitet....

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.620
28823f9de0962c828b54e2d0c4d2e319.jpg

2db5c1bd366d5f5e2648073ed7e88ecd.jpg

df148ad70e98570a07586adb4599b862.jpg

b08b98f01a2013dfe8f6062b2d592986.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.140
Kraći CDC stavljaj...ako dodaješ nogice od pjetla dosta je jedan do 2 kruga na CDC ako i to...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.620
silvio je napisao(la):
Kraći CDC stavljaj...ako dodaješ nogice od pjetla dosta je jedan do 2 kruga na CDC ako i to...
Na march brown dry sam podšišao na dužinu udice, misliš još da skratim nalazio sam negde preporucuju na hook shank dužini? Ili je na f fly dugačko?
Imam i problem sa plovnošću na najgluplju f fly što nema ništa da je vuče na dole sam stavio 3 cdc pera i to je ne drži na vodu bez mazala uopšte mi nije jasno kako da prepoznam kvalitetan cdc, iz razlicitih kesica kupljenih na razlicitim mestima sam probao sve isto. Da stavljam veću količinu pera ali ovo je udica 16 ovde preporucuju i 2 da je dovoljno? Ili da ne razmišljam previše o tome nego tiemco dry magic na cdc pre ribolova i rešeno?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
Ne sisaj cdc i predugacke ti noge na ovoj martovki. Ili mi deluje jer ga mnogo ima jebem ga. Ali kad pogledam cini mi se predugacko.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.620
Imam ili malo veće ili malo manje hackle pero, odabrao sam malo da štrči. 4 kruga sam namotao svestan sam da je 2 dovoljno kada je tu cdc ali čak ni ovo neće da pliva bez mazala pa se pitam šta to ne valja sa vodom kojom testiram... Hahahha. Nešto mi tu stvarno ne štima. Fine wire udica, coq de leon rep fino rašireni isperci, fazan telo 3 isperka, svila rebra, cdc krila i hackle genetski pevac i to još namotano više nego što treba. Mora da pliva a neće. Jel da da nema smisla?!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.635
TMc je napisao(la):
Imam ili malo veće ili malo manje hackle pero, odabrao sam malo da štrči. 4 kruga sam namotao svestan sam da je 2 dovoljno kada je tu cdc ali čak ni ovo neće da pliva bez mazala pa se pitam šta to ne valja sa vodom kojom testiram... Hahahha. Nešto mi tu stvarno ne štima. Fine wire udica, coq de leon rep fino rašireni isperci, fazan telo 3 isperka, svila rebra, cdc krila i hackle genetski pevac i to još namotano više nego što treba. Mora da pliva a neće. Jel da da nema smisla?!
Druze, nemoj pogresno da me razumes.... Ali koliko dobro znas da prezentujes muvu? Ako je omlatis o povrsinu dzaba sve. Plivati nece

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.620
Hahahha. Ma u malu čašicu od rakice sam spuštao da vidim drži li se na vodi i koliko legne telom tako sam testirao. Svestan sam i da na reci imam tipet koji dodatno drži muvu ali opet me ovo brine.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.140
zNači ako već moraš kratiti CDC pero što ne preporučam... radije ga spali malo upaljačem ili cigarom nego sječenje makazama

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.620
65ac1eaa5086683d807ed14637dd2dec.jpg

Evo npr ovo od prošle godine pliva ali tu je na musicu #18 otišlo celo dužine 5-6cm cdc super fine pero koji mi nije za f fly jer nije trouglasto a i nekako mi je mnogo kolicinski ne verujem da bas toliko treba da bi musica plivala verujem da može sa manje. Problem je što puno stvari ja nisam video uživo kako treba da bude i onda samo nagađam dal ovako dal onako.

Vrh Dno