Danas sam vezivao...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Ako ces mene da poslusas, samo da probas.... Rep malo antrona boje rdje... Telo fazan... Porebri ga kako zelis... Grudi zec ili veverica pomesana sa malo ice uv dabinga i krila parasut od braon pevca....

Jedna od najlovnijih suvih koje sam ikad koristio. Omiljena udica model kao tmc 2312....

Lepo si umiksao cdc i jarebicu
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Prošla je bila slična samo sam rep odradio coq de leon i dva duža isperka fazana sa strane, doduše i grudi sam fantazirao sa nojem. Nisam dugo čekao na udarac ali je prva riba sjebala jedan fazanov isperak, lepo je izgledala ali nije to to kada ne traje a juče sam dobio braon sintetički rep kao na ovoj, odlična stvar ima dužinu i krut je, takođe sam nabavio i dlake sa repa divljeg vepra koje su za istu namenu, dobre i trajnije. Verovatno je coq de leon dovoljan sam po sebi držaće on sigurno ribu na vodi al ja se kao u glavi lozim nešto da ima veze ako je ribi taj rep vidljiviji i autentičan. Volim parašut mušice tako da ću sigurno napraviti i probati kao što si rekao, ako stavim par vlakana antrona u rep na koju dužinu da ih pustim?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Maksimalno duzina tela.... Bolje na 3/4. Ne mora antron.... Bilo koja svetlucava sintetika... Al ne previse svetlucava.

Poenta sintetike je da lici na kosuljicu, poenta zakrivljene udice (moze neka za pupe) je da utone u film... Takva muva predstavlja kao i klink, nesto sto se presvlaci.

Fazana prva riba ne sme da sjebe.... Porebri za nijansu gusce. Fazan traje npr 10ak max 20 riba... Mada sam lovio na fazane kad ih riba oguli skroz i samo jedan isperak ostane da visi....

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Ne sjebe telo porebljeni fazan je jedno od jačih, otkinula je perce od fazana koje je bio rep, stavio sam u repu coq de leon da drži balans i dva komada od fazana duga da bude ribi uocljivije da sto više liči na martovku i jedno od tih pera je riba precvikala realno preslabo je. Probacu kao sto si rekao sa malo zakrivljenom udicom i repom od sintetike hvala na savetu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Nisam razumeo bio... Pa da.... Fazan za rep ne mere..... Dlaka od npr jazavca valja

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
998
neke nimfe na 10 sa 3,5mm tungsten
91bcbef2166280a3b08d4fc990f0250b.jpg
4e027281c2b15dc8f2ae227c685f8d3b.jpg

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Vrh Dno