Danas sam vezivao...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Hvala. Sigurno više od pola što mi je u kutiji je tvoj recept, suvišno je da lutam i fantaziram kada si navezao proverene muve koje rade na našem podneblju [emoji846]

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
TMc je napisao(la):
Hvala. Sigurno više od pola što mi je u kutiji je tvoj recept, suvišno je da lutam i fantaziram kada si navezao proverene muve koje rade na našem podneblju [emoji846]
Osim fazana i zeca, sta ti se jos pokazalo dobro? Npr ove biots sa flesom u grudima bas znaju da izuvaju

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Fazan i zec u svojim varijacijama sve pokrivaju ali je samo po sebi interesantno probati i drugo. Žuti biots mi je lepo radio bilo čupav ili sa flešom. Takođe braon quill sa flešom uzduž preko leđa i tankim belim thoraxom na malim udicama na kraj leta mi je odličan. Čudi me da npr nijedna nimfa sa cdc nije otkidala a trebalo bi jer su prirodne. Walkers mayfly lepo radi u određenom doba godine. Na bazi Resavskog račića sam pravio nimfe samo manje od preporučenog i sa trakom na leđima i to je odlično lovilo uz zeleniš gde inače ima gamaruša. Kočijaš nije nimfa ali kao mokra otkida takođe u nekom delu godine. Još sam ja početnik tek III sezona do kraja šampionata ima još mnogo godina pa će i sastav biti mnooogo duži [emoji3]

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
07714f1fb7fd3d18962a6a01e541b21c.jpg

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
998
dobra ti ova ... ja osobno radije plavkasti fleš na ovu muhu mada je to samo moj trip da mi bolje radi sa tim... :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
998
pošto si izbacio preklop izbaci i ove kao nogice sa strane  ;)

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Ni sam neznam zašto ga nisam napravio posto nije dzig udica i ne smeta ubodni deo udice lako se vezuje, drugi put. Za nožice mislim da će značiti što će talasati u vodi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Bolje stavi cdc al bas malo.... Bukvalno po 5 isperaka.. Ili jarebicu...
Preklop ti ne treba... Preklop kod nimfi ima tamniju boju od ostatka nimfe... Najcesce... To vec postizes sa paunom. Jer realno, riba pojma nema kako joj je okrenuta nimfa.... Zna samo da zine i zguta

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
998
netrebaju te nogice ako nema preklop u mene sad 90% nimfi samo trup i kragna ev.neke mekše nogice...naravno odnosi se na nimfe koje pravim za lov na direktno.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Od jarebice sam odradio nogice. A palo mi je na pamet kad već nisam na vreme odradio preklop da kapnem lepak gore osušim ga UV lampom namazem crnim flomasterom i još jednom prelakiram to bi moglo da završi posao.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Realno i ja mislim da riba pojma nema s koje je strane šta pogotovo kada su nimfe u pitanju i otuda me čudi kako je na suve tako izbirljiva jer sam imao više puta situaciju da dođe gleda i zbriše, tipet mi nikad nije iznad 0.12 niti masan do njega nije.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
998
suha muha... je jako bitno kako se prezentira muha mora da ide niz vodu prva pa onda tipet ... zatim veličina i boja a tek onda kako je napravljena mislim na izgled...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.479
Mogice da si imao micro drag... To ume da zeza cesto

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Razumem šta hoćete da kazete, ima puno više faktora koji tu utiču. Svestan sam toga i vodim računa o svemu koliko se može, reach mend je maltene obavezan prilikom zabacivanja. Mislio sam da je generalno lakše imitirati nimfu nego suvu, riba je pokupi iz najviše 3x a vrlo često i iz prvog a suvu moraš i 20x pa i više da baciš iako se hrani na površini ne bi li je pokupila. E sad opet ima tu i ono sto za nimfu 3-4 imitacije mogu sve da odrade samo veličina da se pogodi a za suvu mnogo više imitacija ulaze u priču jer je mnogo veći izbor ali svakako mi se čini da riba radije odbija nesavršenu ili neadekvatnu suvu nego nesavršenu (neadekvatnu) nimfu.

Vrh Dno