Danas sam vezivao...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mozes i prstima da umetnes cdc.... Ne mora stipaljka.
A rep ti bezi verovatno jer ga guras koncem... Probaj pinch and loop da odradis i kad zatezes zatezi uvis...

Pinch and loop... Drzis prstima materijal koji zelis da pricvrstis. Rep u ovom slucaju.

Bobinu podignes uvis konac syavis izmedju palca i kaziprsta i uštineš ga prstima (pinch) odes u krug koncem oko materijala, kad nspravis pun krug, (jedan ipo tacnije) da ti bobina bude opet uvis... Zategnes.. Sve vreme prstima drzis cvrsto...

Nadam se da razumes.... Ima mojim videima o tome

Npr ovde

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Bas me interesuje odgovor i ja imam neko svoje vidjenje tog hackla na nimfi.

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.296
Neo je smislio tu nimfu bez hotspota i svetlucavog dabinga. Ovo sam ja dodao da probam sada kada su brže vode i kada nimfa ide u dubinu da privučem pažnju pastrmki dok su lenje cenim da će da bude jednako dobra a u ovom periodu i bolja. Sporije propada sa hackleom i telo ima neko kretanje ali da slika ne zavara u pitanju je samo jedan krug i to je beznačajno usporenje.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ovakav tip nimfi... Mada sa vise hackle-a moze da sluzi kad se peca po vetru.... Da "usidri" nimfu na nivou da uspori izvlacenje sistema koji prouzrokuje vetar.

Hackle pravi otpor i time sprecava ili usporava nimfu da izadje iz zone...

Kad ima hackle nimfa valja da je za nijansu teza nego nimfa bez hackle.... Da se kompenzuje malo otpor...

Sana

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
360
Pa sad kad je Oholi krenuo niz zečiju rupu :) , žilaviji hackle će proizvesti nervozniji uspon (cik-cak) (heptagenidae i baetidae) za razliku od linearnog uspona koje rade nimfe bez hackle što je opet način na koji se pupe ispaljuju sa dna (čep od šampanjca) i ostave trag za sobom, i jedan i drugi način uspinjanja je okidač samo zavisno šta se roji.

Sana

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
360
Da ne bude zabune ne tvrdim da hackle od nimfe pravi varalicu sa kašikom, to je mnogo suptilnije i kod blagog povlačenja,,, kod jakog i najači hackle se savije i nimfa ide ko metak

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nisam siguran da to svatko može da opazi ovo napisano za nimfe sa haklom...konkretno rade i sa i bez hakla osobno volim hakl za nimfe naročito od nekog mekseg pera recimo obične kokoske za mirniju vodu.

maslacak

Junior member
Učlanjen(a)
10.05.2015.
Broj reagovanja
104
Repic: Fazan i Bucktail
Telo: Paun
Krlo: CDC
Nogice: Zec
Udica: #10
Svaki savet vise no dobrodosao.
Hvala unapred.
Resizer_16467465047600.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
@maslacak

Evo od mene

Rep je prebogat... Npr samo bucktail bi bio ok... Fazan ovde ne sluzi svrsi

Telo: odlican izbor ali uguseno drugim materijalima.

Krila: dobar izbor ali previse oborena cini mi se....

Nogice solidno, probaj vise da budu normalne na vrat udice.

Gkava je najveca mana.... Prevelika je bas... Nepotrebno velika....

Sve ovo je sminka, muva kao muva ce lepo da lovi sigurno. 👏🍺🍺

Vrh Dno