Danas sam vezivao...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo i ja se malo "napalio" pa navezao par strimerčića za štukice, lijepe su je lovili ovih dana kod nas. Jučer od 3-8kg komadi (i glave mi donijeli da ih prepariram-više bih volio da su mi donijeli samo fotke a ribe pustili ali...)
No da se vratim na strimere, udice su Gamakatsu LS-5013F 3/0 i Maruto Worm 1958 3/0, nisam imao normalnih većih pa će i worm poslužiti, zaštita od "kačenja" od ispravljene sajle, materijal je 90% bojani zec i marabu, a na zadnjoj, eh to je bilo malo fantazije, čista sintetika, da probamo i to, mada više volim prirodne materijale,no tko zna možda se štukama i ovo svidi.E tako a sad još samo da uhvatim vremena za na vodu...

Prilozi

• S1.jpg
    S1.jpg
    174,8 KB · Pregleda: 266
  • S-2.jpg
    S-2.jpg
    180,2 KB · Pregleda: 289
  • S3.jpg
    S3.jpg
    171,6 KB · Pregleda: 289
  • S4.jpg
    S4.jpg
    166,5 KB · Pregleda: 333
  • S4.jpg
    S4.jpg
    166,5 KB · Pregleda: 302
  • S1-4.jpg
    S1-4.jpg
    213,7 KB · Pregleda: 208

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Gogo, brate, kojim štapom ti raspolažeš da može da zabacuje ove strimere (mokre)?
Inače  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
uživač je napisao(la):
Gogo, brate, kojim štapom ti raspolažeš da može da zabacuje ove strimere (mokre)?
Inače  :tbumb:

Možda se začudiš al sasvim normalno ih bacam i sa Grejsom #5, a imam uvijek u rezervi i neki Šekspir Travel
# 8 , mada mi za sada nije bio neophodan, uglavnom radim sa #5 -com. Kad naučiš (navikneš) bacati sa  jednim #7/8 bambusom iz vlastite radionice (poprilično težak) onda ti nije problem preći na lako naoružanje i izvlačiti sa 5-com i mokre monstrume kao ovo tu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
100ka je napisao(la):
Seb koliko si marabua potrošio za ovaj "strimerčić"?

lol hahaha :D pa ostalo mi jos za neku sicu od buggera za pajke  :doh:
nego vidim opasno se mota među nama, evo i moja dva nova od malo pre, redhead je jos ne dovrsen, oci moram da uradim do kraja i prekrijem epoxijem. Tu su oko 15-16cm. Oba su urađena na VMC udicama primerenim velikim ribicama  ;) Sada razmisljam gde da krenem, i kuda cu sutra...konačno sam nabavio zonker trakice za peša...joj pajkice, gotove ste  ;)

Prilozi

• red head zonker.jpg
    red head zonker.jpg
    22,4 KB · Pregleda: 221
  • olive & fl. chartreuse zonker.jpg
    olive & fl. chartreuse zonker.jpg
    46,7 KB · Pregleda: 450

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
I mi smo se pred odlazak naoruzali nimfama mada ni jednu nismo nimfom bocnuli :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Iz razlicitih uglova..

Prilozi

• NIMFE ZA RESPECT.jpg
    NIMFE ZA RESPECT.jpg
    179 KB · Pregleda: 298
  • Sve na jednom mestu...jpg
    Sve na jednom mestu...jpg
    202,6 KB · Pregleda: 274
  • Ucili smo iz ...jpg
    Ucili smo iz ...jpg
    216 KB · Pregleda: 252

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Napravio sam nekoliko muva za današnje pastrmkarenje, ali ova će mi biti favorit.

Prilozi

• Prosta muva za koju pastrmke misle da je Baetis rhodani.jpg
    Prosta muva za koju pastrmke misle da je Baetis rhodani.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 290

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Sićušnijeg strimera do sada nisam navezao. Dok sam radioneke ozbiljne strimere usput sam navezao ovog i baš mi se sviđa...to če da bude bombonica za grgeče. Lovio sam ih i sa 5-6cm strimerima istog kolorita ali ovo če da bude tačka na i. Ove godine se nisam trudio oko grgeča i sve što sam ulovio bilo je više manje slučajno. Sa ovim mališanom bit če ciljano  :) Vezan je na udici TMC #12 107SP. Komadić zečijeg krzna sa zonker trakice, dve male niti krystal flasha (na svakom boku po jedna) i lak za nokte.

Prilozi

• mini bunny streamer.jpg
    mini bunny streamer.jpg
    31,4 KB · Pregleda: 204

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Fino Seb. Ciljno jos nisam lovio grgeca, basa i soma. U prevodu - da izadjem na vodu i samo tu vrstu ribe da lovim. Za basa sam zakasnio ali na grgeca mislim da nisam. Bices ljubazan kao i uvek da malo preneses iskustva o musicarenju istog. Hvala

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Djole je napisao(la):
Fino Seb. Ciljno jos nisam lovio grgeca, basa i soma. U prevodu - da izadjem na vodu i samo tu vrstu ribe da lovim. Za basa sam zakasnio ali na grgeca mislim da nisam. Bices ljubazan kao i uvek da malo preneses iskustva o musicarenju istog. Hvala

Nisam Seb, ali par crtica...
-Moraš znati gde su, nekad se i vide!!!
-Bandar (grgeč) je na DNU, blizu mora biti i tvoj (otežani) mamac.
-Kod nas su mali, neka i tvoj mamac bude relativno mali inače će ga čvakati, čupkati, cimati, juriti, grickati,...
-Kada je samo jedan, hoće i da zagleda, ali kada je celo jato, otimaju jedan od drugog!!!
-Kreni, stani kreni, stani, pusti da padne na dno pa opet kreni...

-Pazi da se ne ubodeš na leđno peraje :D

Vrh Dno