Danas sam vezivao...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ja sam juče na mestu na kome pada senka od gradskog hotela na vodu uhvatio jednog bandara od stotinak grama.Deset puta se zaletao dok nije progutao strimera :doh:na kraju ga je tako apio da sam mu jedva izvadio udicu.Dobra mesta za njega su pored prepreka u vodi,senke na vodi,stubovi(gradska marina)u mom slučaju,a vreme za ovog grabljivca tek dolazi.Seb,odlišan strimerčić :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
tačno tako kako je opisao milanče...posebno ono grickanje...moj strimer je otežan udicom  :D to je sve. Ali ja koristim tonuču špagutako da ga ja brzo spravim tamo gde je mali proždrljivac. Jedna još zanimljiva tehnika je da ga uopče na povlačimo nego konstantno jigujemo na dnu, to je skoro kao pec na dužinu štapa. Za takvo mušičarenje trebate čamac ili da je pored obale takva dubina ili mesto gde mu možete plasirati muvu pod nos bez zabacivanja. Tu je dobro imati malo otežan strimer, indikator ugriza i plivajuču špagu. Tako ga se da loviti i u mutnoj vodi ili među lokvanjima gde se ne lovi baš uvek na viđeno. Indikator i nije mnogo važan ali...kako ko hoće. Kada se strimerčić ili nimfica spusti na dno treba početi jigovati i ne prebzo pomerati mamac, pa pustiti da padne malo na dno i opet...mnogi grgrči če se ubrzo približiti i zaletavati a po nekom pravilu uglavnom (ne uvek) največi če da zgrabi vašu muvu. Ono što milanče govori o grickanju....to je tako smešna pojava i meni simpatična...prošli put dok sam lovio štuke, izvlačim mog zonkera a mali ggrgečići jurcaju za večim strimerom od sebe i kada sam ga zaustavio uvatili za rep i grickaju, malo jedan pa malo drugi  :nowink: :D :doh: :hammer: baš su to simpatične ribe.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo upravo smotah jednog uz doručak  :doh: :D za dobro jutro. Odo sad malo na kratko do vode, da pozdravim malo svoje pegave kolegice. Gotov mi odmor, danas na poso u treču  :blush:

Prilozi

• hollow flytwing.jpg
    hollow flytwing.jpg
    43,7 KB · Pregleda: 252

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
@Seb - koji ti je ovaj beli materijal za telo poslednje hollow muve?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
mislim da je od polarne lije...evo pogledaj. Sada ču da uradim još jednu hollow ali u jig band back varijanti. Malo čas dok sam šetao oko jezera razmišljam o dunavu i ranoprolečnim bucovima koji su tu uz obalu ali pri dnu. I pade mi ovo na misao. Sad ču da ga navežem pa ga pokažem vama na ocenu. Mada, to bi ribe najbolje prosudile.

Prilozi

• DSC06819.JPG
    DSC06819.JPG
    87,3 KB · Pregleda: 213

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
moram teti da kažem da mi pošalje još toga ako ima...odličan materijal, perfektan. Evo pored malih zonkera navezao sam jos i taj tzv. "back band hollow jig" što sam ga gore spominjao...kako vam se čini. Ako budem imao priliku izači na dunav u rano proleče malo ču istraživati neke priobalne terene. Glava je od olovne žice, pa preko lak. Materijal za telo je polarna lisica, za leđni deo sam koristio sivu dlaku deo polarne lisice i zelena sintetična vlakna + krystal flash. Udica, tamo neka leva  :D od jiga.

Prilozi

• back band hollow jig.jpg
    back band hollow jig.jpg
    94,6 KB · Pregleda: 230

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo malopre sam završio sa vezanjem, navezao sam još 8 malih zonkera...ovi sa očima su stari. Oima što sam ih malo pre navezao još fale oči, ali totek sutra, polako i na tanane. Strimerčići od 4, 5, 6 i 7cm.
Ovih malih sam najviše pogubio, pa reko da navežem još malo da ne zafali.

Prilozi

• zonkeri.jpg
    zonkeri.jpg
    92,8 KB · Pregleda: 246

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Fantastični strimeri,ja bih ove donje trošio samo za smuđa,i da,bucova u proleće.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Evo malopre sam završio sa vezanjem, navezao sam još 8 malih zonkera...ovi sa očima su stari. Oima što sam ih malo pre navezao još fale oči, ali totek sutra, polako i na tanane. Strimerčići od 4, 5, 6 i 7cm.

I posle ce neko meni da ih ja STANCAM  :hammer:
Nisam jedini  :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):
sebastian je napisao(la):

Nisam jedini  :D  A i nemam sta za komentar sem da sednem i dopunim kolekciju. Barem imam rep polarne lije  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Djole je napisao(la):
Nisam jedini  :D

morao sam se na nekoga ugledati   :D :D ;)

@Zvezda, thx, trudio sam se da ih imam za svaki period, a bit ce ih jos  :)

.---------------

malo brljam po krznima što mi ih teta poslala i ugledam komadič finog mekog krzna polarne lije i još nešto finog snežno belog krzna od zeke. I odmah da probam jednu malu hollow muvu. Strasno lepo radi u vodi i ima odlicnu siluetu prilikom povlacenja. Leđa su svetlo siva (što se na slici i ne vidi baš), i obogačen je krystal flashom.  Liju sam dao samo kod glave, ostalo ispod je zec flash. Zanimljiva kombinacja materijala. Dodao bih jos neke svetlucave materijala za probu ali toga se nema.

Prilozi

• rabit n' fox hollow.jpg
    rabit n' fox hollow.jpg
    43,8 KB · Pregleda: 220

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ti fleksibilni materijali su izuzetni za hollow tehniku,ja sam danas vezao za smuđa jednog od komplet flašabua sa malo polarne lije.Otežan je u sredini sa nekoliko namotaja olovne žice.

Prilozi

• hollow flash1.jpg
    hollow flash1.jpg
    84 KB · Pregleda: 258

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Ti fleksibilni materijali su izuzetni za hollow tehniku,ja sam danas vezao za smuđa jednog od komplet flašabua sa malo polarne lije.Otežan je u sredini sa nekoliko namotaja olovne žice.

fino strimerče :tbumb: kombiniranje svetlucavih materijala i dlake je odlična stvar.

Ja sam danas uradio još jednog crvenog zonkera u stvari tačnije "Bunny Leech". Takvo nešto bi ja bacao i po dunavskim virovima za brkate glavonje (som). Nekada sam lovio lepe somčiće na crvenog, belog, zelenog i crnog tvistera...zašto ne bi i sa ovim, 100% da bi ga se moglo i ovim uloviti. Tonuča špaga ili intermed. (ovisi o uvetima) i  ajmo. Možda bi za dunav i slične vode navezao sa otežanjem (bead head ili lead eyes).  Sa tim olovnim očima bi uradio da je udica prema gore pa bi se dalo lepo i jigovati po virovima, limanima - tamo gde znamo da ga treba tražiti. Budem još jednog takvog navezao (danas ili sutra). Moram nabaviti jo crne zonker trakice...ah uvek nešto fali  :doh:  I smeđe bi bile fina ali  ja ču raditi od crne. Nikad dosta tog materijala, više želimo nego što nam je realno potrebno.  :nowink: :doh:

Prilozi

• red zonker.jpg
    red zonker.jpg
    32,7 KB · Pregleda: 216

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Strimeromanija!
Ja sam, gledajući Sebastianove radove, napravio nešto što tek treba da testiram. Kako se ono zovu ovakvi poperi? Mrzi me da sad prelistavam forum. :doh:
Mislim da će ovo, u kombinaciji sa toothy critterom, koji mi malo podvlači strimere, biti taman malčice ispod površine kad ga cimnem.
Slikao sam u pomračini, da bi se koliko-toliko video pravi odsjaj.

Prilozi

• ITD.jpg
    ITD.jpg
    33,1 KB · Pregleda: 240
Vrh Dno